buh (56/157/57)

– Praha

Orientace
Gay

Partnera
Nemám

Hledám
Vážný vztah
Pravidelný sex
Přátelství
Spolubydlení
Věk od: 18
Věk do: 59

Profil založen
05.02.2008

Počet návštěv
16888

Poslední aktivita
25.06.2017

Hledám kluka na celý život Hledám kluka na celý život a pevný věrný vztah 18-45 let, štíhlý atraktiv
Základní:
Vzdělání/studuji: Základní
Práce: Jiné

Postava: Štíhlá
Oči: Hnědé
Vlasy: Krátké
Barva vlasů: Tmavě hnědá
Znamení: Rak
Etnikum: Běloch

Tetování: Ne
Piercing: Ne

Alkohol: Vůbec
Kouření: Ne
Drogy: Nikdy
Sex:
Anální sex:Nesnáším Miluji
Role:Aktivní Pasivní
Oral aktivně:Nesnáším Miluji
Oral pasivně:Nesnáším Miluji
Onanie:Nesnáším Miluji
Mazlení:Nesnáším Miluji
Líbání:Nesnáším Miluji
Další:
Prádlo a Džíny

Ochlupení pohlaví: Můžu upravit
Ochlupení na těle: Málo
Bezpečný sex: Vždy
Délka penisu: 17.5 cm
Průměr penisu: 6 cm
Obřízka: Ne
Osobní:
Povaha:Introvert Extrovert
Pořádek:Nepořádný Pořádný
Dochvilnost:Nedochvilný Dochvilný
Zženštilý:Vůbec Hodně
Technický typ:Vůbec Hodně
Pohled na svět:Pesimista Optimista
Požitky:Idealista Materialista
Zájmy
Elektronika, Filmy, Fotografování, Hudba, Knihy, Modeling, Nakupování, Procházky, Psaní, Rybaření, TV, Umění, Vaření, Zařizování bytu, Zvířata
Sport
Fitness
Muzika
D&B, Dance, Folk, HipHop, House, Jazz, Jungle, Klasická hudba, Metal, Oldies, Pop, R&B, Reggae, Rock, Techno, Trance
Kuchyně
Česká, Čínská, Italská, Řecká, Vegetariánská
O sobě:
Prosím jen férové upřimné a čestné jednání, berte to vše vážně a na vědomí. Vyžaduji jen zdravé a bez pohlavních nemoci delam kazdopadne sex safe, to predevsim zduraznuji. Vyzaduji věrnost- Václav, 49 let, výska 157, štíhlý, abstinent, dobrých charekterových vlastností a hluboce citově založený. Mé zájmy - příroda, turistika, psychologie, sexuologie, psychotronika, okultismus, relaxační a meditační hudba. 100% mlcen livosti to ja zarucuji vazne! Tel : 721 239 328 Kdo ma vazny zajem o masaze klasicke a eroticke levne a pocitve a zodpovedne pouze dojizdím do bytu a pouze po Praze, prosim jen vazně. Všem moc dekuji za seriozní jednaní vas maser lecitel psycholog psychotronik sexulog profik a ferové jednaní. Ceník masáže celého těla od 200 Kč do 500 reiki od 200 do 1000 taky ctu z ruky a lecim a taky delam tantricky masaze prace s ezoterickým kyvadlem od 200 do 600 a možnost dohody !!!!!!!!!! dekuji Vašek, léčitel profesionál, e-mail: vaclavkrejza1@seznam.cz, Tel : 721 239 328
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Čarování a jeho pravidla



1. Nikomu neškodit

Tato zásada má svoji tradici. Kosmický zákon trojnásobné odplaty vychází z pravidel, že vše, co uděláme, se nám trojnásobně vrátí. Přitom nezáleží, zda šlo o negativní nebo pozivní magii.


2. Nechat působit magii

Většina rituálů přináší zjevné výsledky až po čase. Proto se zdá, že vykonaný rituál nemá žádnou časovou ani prostorovou souvislost, ale okolnosti jako by vyplynuly z normálního průběhu věcí.


3. Čarování vyžaduje určitou námahu

Výsledek rituálu závisí především na našem osobním nasazení, na energii, době a vědomé pozornosti. Rituály násobí a usměrňují kosmické síly. Kdo vykonává rituály povrchně anebo bezmyšlenkovitě zkracuje dobu rituálu, nikdy nevyvolá dynamickou koncentraci sil.


4. Práce vyžaduje námahu při hledání a výběru pomůcek

Kdo není ochotný podstoupit potřebnou námahu při výběru potřebných pomůcek, ten si věci ulehčuje. Potřebné pomůcky by měly být co nejkvalitnější, (mimochodem šikovný člověk si mnoho věcí vyrobí sám ).

5. Duchovní soustředěnost na rituál

Člověk musí udržovat sebe i magické pomůcky v čistotě a pořádku. Měl by být seznámený s průběhem rituálu, zbavit se nečistých myšlenek a držet se cíle, který si vytyčil. Kdo ztratí soustředění, síly se rozptýlí a rituál nebude působit. Soustředěný a disciplinovaný duch působení rituálu zesílí.

6. Úspěch

Je to radostná jednota našeho vědomí a základních životních sil. Je u ní mimořádně vážná koncentrace, ale neměl by chybět popěvek nebo tanec, pokud mohou dopomoci k úspěchu.

7. Vše je víra v sebe i rituál

Pokud se naučíte čarování skutečně ovládát, je ve vašich rukou obrovská síla. Málokdo si ji umí představit, stejně tak jako si nedokážeme jak vypadá třeba nukleární reakce. Ale každý, kdo má trochu trpělivosti, píle a umu, se naučí s její pomocí měnit svůj život. Stačí mít otevřenou mysl a přijmout skutečnost, že ve universu je mnoho sil, které nám mohou být prospěšné, aniž bychom chápali jejich podstatu.

8. Jasný cíl je klíčem

Člověk musí přesně vědět čeho chce dosáhnout a na svůj cíl soustředit všechnu pozornost a síly. Kdo to neudělá, ničeho nedosáhne. Při každém rituálu je zapotřebí mít živou představu, jako by bylo cíle už dosaženo, tedy přesně a jasně vizualizovat (vidět), jakoby se přání už uskutečnilo.

9. Vše je dynamická síla

Bez dynamičnosti je čarování odsouzeno k neúspěchu. Je to hnací síla našeho vesmíru a proto se musí vykonávat s dokonalou odevzdaností .Všechny magické cíle musí vycházet s odevzdanosti a laskavé podpory - k rodině, lidstvu, přátelům, vesmíru světu a k sobě samému.

10. Koncentrace

Myšlenka soustředěná na jediný cíl je základem pozitivní magie. Kdo se připravuje poctivě na rituál a udělá všechny potřebné kroky, rozvíjí zároveň systematicky svou koncetraci duševních sil. Když si člověk narychlo zápálí svíčku, nemá to nic společného s čarováním, protože se mu nepodaří zkoncetrovat a nasměrovat síly. Musí se naprosto soustředit, oddat rituálu a odevzdaně ho připravit a vykonat. Jen tak vytvoří potřebnou koncetraci.

11. Síla

Existující síla, která je skryta v nás, předmětech, v okolí, k dosažení cíle nebo jeho změny.
- podle symbolického významu lze různé předměty vzájemně kombinovat nebo nálezat jejich vzájemnou souvislost.
- duchovní koncentrací je možno symbolická silová pole nasměrovat k určitému cíli.
- předměty v našem okolí mají svůj hmatatelný a symbolický význam

12. Symboly

Vše co je při rituálu používané, symbolizuje nějakou energii, která je v jiné dimenzi. Jestli je člověk skutečně v kontaktu s touto zvláštní energií a je schopen provozovat magii, závisí na tom, jak dobře chápe reprezentativní symboly, které jsou používány v našem světě. Proto je důležitou součástí cvičení studium těchto rituálních symbolů nebo meditace o nich.

13. Negativní magie

Předchozí uvedená magická pravidla vycházejí z toho, že magie spočívá v odevzdání se a patří k božským uměním. Zcela jinak je to u negativní magie. Jejím cílem je zničení, kletba, vyvolání zla, chaosu, působení bolesti. I při této magii je nutná koncentrace zaměřená na cíl. Avšak obrací i proti samému vykonavateli, jenž se podle trojnásobné odplaty vystavuje velkému nebezpečí !


K čarování se používá většinou - oltář, číši, athame ( rituální nůž), hůlku, kadidlo nebo vykuřovadlo či kvalitní vonné tyčinky, misky na sůl, vodu, pak symboly zastupující živly, a další předměty a symboly podle svého cíle, přání a druhu živlu. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů - stavebních kamenů na dosažení požadového výsledku.

Kdy provádět rituály - k rituálům, by mělo dojít, kdykoliv kdy cítíte potřebu. Rituálům, byste se měli věnovat, když nebude nikým vyrušováni nebo přistiženi, kdy se budete cítit naladěni a schopni soustředit se na daný postup. Čarování v zájmu zisku, přírůstku nebo něčeho zvětšit je za přibývajícího měsíce a čarování , která má něco zmenšit, ubrat je vhodná za ubývajícího měsíce. Nejvhodnější čas na provozování čarování je ten, kdy ji opravdu potřebujete vy. Jenom tehdy budou vaše přání silná, aby se kouzlo mohlo podařit. Pokud, provádíte kouzlo, které se má provádět v rituálním prostředí použijte období "mezi časy" ( např.soumrak, půlnoc, úplněk, ), abyste dosáhli co nejmocnějšího účinku.





Magie
Je souhrnem poznatků, který má pomoci navodit a urychlit žádané změny v různých oblastech života. Pomáhá uvolňovat tvořivou mysl a podvědomí. Aby jste se dobře spojili s energií, je vhodné používat co nejvíce symbolů. Aby jste co nejlíp napomohli své vizualizaci můžete využít například barvu, vůni, rostlinu, kameny, sošku, obrázek, přání napsané na pergamenovém papíru. Při magii hraje důležitou roli opakování - 3x, 5x, 7x nebo 9x opakovat zaklínadlo, přání, kouzlo. Čísla 3,5,7,9, mají mystickou moc. Aby magie byla účinná, musíte věřit, že dokážete vyvolat změnu. A aby změny mohly nastat, je tedy nutné uvěřit, že dokážete kouzla praktikovat.


Čtyři síly, které by měl člověk používat je vědět, odvážit se, chtít, mlčet. Vědět znamená získat vědomosti, jak magii provozovat, odvážit se znamená praktikovat ji, chtít znamená dosáhnout cíle, mlčet znamená nemluvit o tom co děláme

Příprava k magii


Příprava na jakoukoliv magii představuje zvládnutí techniky, která se získává důkladným soustředěním, koncentrací, meditací a vizualizací. Tyto cvičení jsou pro magii důležité, jako proces, při kterém se vaše pozornost přizpůsobuje určitému objektu neboli cíli. Musíte mít totiž jasnou představu čeho chcete magií dosáhnout.




Koncentrace


Znamená umět se soustředit na jednu jedinou představu a myšlenku. Je to velice důležité při vlastních rituálech, kdy je nutno vyloučit vše, co se přímo nevztahuje k tomu, co děláme. .

Cvičení na posílení koncentrace:

Pohled do plamene svíčky

Rozsviťte svíčku a postavte ji před sebe na stůl. Pohodlně se posaďte a dívejte se do plamene. Nedívejte se upřeně, klidně zamrkejte, kdykoliv to budete potřebovat. Po několika minutách zavřete oči a hledejte plamen. Uvidíte ho i přes zavřená víčka. Myslete na představu plamene a snažte se co nejdéle uchovat jeho obraz. Nejlépe se pohled do plamene cvičí k večeru kdy už se stmívá nebo si trochu zatáhněte v pokoji.

Podobné cvičení, jen svíčku vyměníme za obrázek nebo tarotové karty.

Postavte nebo zavěste obrázek v odpovídající výšce pro oči a na nějakou dobu se na něj dívejte. Pak zavřete víčka a snažte si ho vybavit jeho mentální obraz. Uchovejte ho tak dlouho jak to jen bude možné.

Složitější cvičení - Pohled do plamene svíce

Znovu opakujte cvičení s plamenem svíce, tentokrát však změňte velikost, barvu, výšku plamene. Opět použijte obrázek nebo kartu, tentokrát proto, abyste vyvolali všechny přestavy, které se k nim pojí. Zjistěte také, jestli dokážete udělat na mentálním obrázku vyvolat pohyb.




Meditace


Je velmi strará technika, která byla odedávna používaná mágy, čaroději, čarodějnicemi, léčiteli, mnichy, dalšími lidmi k navození harmonie. Existují různé stupně meditace, ale těch si začnete být vědomi postupnou praxí. Při meditaci jako pozadí můžete půstit meditační hudbu.

Meditační pozice by měla být pohodlná a bezpečná. Můžete si vybrat každou polohu, při které budete mít vzpřímená záda. Nejlepší je posadit se na židli, hodně dozadu, nohy by měli být rovně na podlaze. Možná raději budete sedět na podlaze zvolte místo, kde se budete moci opřít zády. . Někteří mají rádi ležení na zádech s nohama u sebe a rukama volně ležícíma podél těla. Jedinou nevýhodou je u této polohy je nutkání některých lidí usnout.




METODA I.

Vypněte telefon, zvonek a posaďte se na pohodlnou židli. Zaposlouchejte se do hudby a přitom se několikrát zhluboka nadechněte a vydechněte. Uvolněte se a odevzdejte se tomuto stavu. Po chvíli se v duchu nechte obklopit bílým světlem, které vás chrání. Představujte si, že stojíte na dřevěném mostě nad klidným jezerem. Všechny své strarosti a bolesti hoďte do vody a pozorujte jak se nad nimi uzavírá hladina. To je symbolické osvobození, které říká vašemu podvědomí o odpověď na vyřešení svého problému. Poté most přejděte a všechno nechte za sebou.

Pokračujte v meditativní cestě. Představujte si jak jste se ocitli na louce za můstkem, procházíte trávou a květinami, před vámi protéká potůček. Stinné stromy se linou kolem louky. Procházejte se po louce, naslouchejte šumění trávy, klidu louky a čerpejte z ní pohodu a harmonii. Možná uvidíte lidi a duchy přírody. Chcete-li s nimi mluvit můžete. Dokud zůstanete klidní a nebudete naléhat budete mít při meditaci jasné vodítko.

Pokud se budete namáhat, abyste slyšeli a viděli to, co sami chcete, budete přijímat pouze signály ze svého vědomí. při meditaci komunikujete s astrálním světem. Proto je také možné, že vám některé bytosti naženou strach nebo vám budou nepříjemné. Pokud by se vám to přihodilo v klidu přivolejte své ochranné bílé světlo a odejděte. Prostě si jen uvědomte své tělo a otevřete oči. Stejně jako při rituálu , ani při meditaci čas neexistuje.




METODA II.

Pohodlně se posaďte, co nejvíce uvolněte tělo, ale nedovolte, abyste se prohýbali v zádech.

1. Nechte hlavu poklesnou na prsa. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se do vzpřímené polohy.

2. Zvraťte hlavu dozadu. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se zpět.

3. Nakloňte hlavu co nejvíce v vlevo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se zpět do vzpřímenné polohy.

4. Nakloňte hlavu co nejcíce vpravo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se do vzpřímené polohy.

5. Nechte hlavu klesnou podpředu, poté jí 3x otočte dokola proti směru hodinových ručiček, vraťte se zpět do vzpřímené polohy.

6. Opakujte minulé cvičení, ale otáčejte hlavou 3x doprava a po směru hodinových ručiček. Vraťte se zpět.

7. Vdechujte nosem několika krátkými, ostrými vdechy, dokud nemáte plné plíce vzduchu. Zadržte na okamžik dech, a pak najednou prudce vydechněte. Vydejte přitom zvuk HA. Proveďte to 3x.

8. Pomalu plně vdechujte pravou nosní dírkou (levou si přidržte, je-li to potřeba), vnímejte, jak se vám přitom rozšiřuje žaludek. Zadržte na okamžik dech. Potom pomalu vydechujte pusou a sledujte jak se žaludek zase zmenšuje. Opakujte 3x.

9. Opakujte předešlé cvičení, tentokrát s levou nosní dírkou a vydechujte pravou. Opakujte 3x.

Nyní se s uvolněným tělem a při normálním hlubokém dýchání soustřeďte na své myšlenky, dokud si nepředstavíte své tělo uzavřené v bílém světle. Vnímejte světelnou energii nabíjející vaše tělo.

Teď se soustřeďte na prsty u nohou. Přikažte jim, aby se uvolnily. Ať se únava a napětí rozpustí. Opakujte tento postup s bříšky u nohou, klenbou nohy, patami kotníky, lýtky, koleny, slabinami, hýžděmi, páteří, hrudníkem, horní a dolní částí paží, zápěstím, dlaněmi, krkem, hrdem, bradou, čelistmi, očima, temenem. Při postupu vzhůru nechte uvolněný každý sval. Techniku uvolňování uzavřete do nitra svého třetího oka, (oči , jsou směrem nahoru - třetí oko je místo asi tak 2,5 cm nad obočím a si 2,5 pod povrchem těla.) Nemusíte se modlit a představovat, že se něco děje jen se nechte unášet dovnitř nahoru k vyšší moci.

Pro fyzické zdraví je nutné, abyste se opět probudili do svého fyzického a vědomého já. Musíte postupovat jako u metody relaxace, jen opačně. Nejprve se vědomě začnete oddalovat od třetího oka, nasměrujte je z čela na temeno hlavy, oči, čelisti, bradu, hrdlo, krk, dlaně, zápěstí, paže, ramena, hrudník, páteř, hýždě, slabiny, kolena, lýtka, kotníky, paty, klenby nohy, s bříšky prstů, projděte všechny části těla. Přikažte každému svalu, aby se probudily zdravé, odpočaté a svěží. Budete příjemně překvapeni jak vám bude po meditaci.

Při první meditaci se vám bude zdát obtížné sedět v klidu jen několik minut. Zakrátko však zjistíte, že jste paní / pánem vaší mysli.





Vizualizace - vytváření představy


Schopnost přesně si představit věc, osobu, zvíře, situaci,... do nejmenšího detailu. Bez schopnosti vizualizace je prakticky nemožné zasahovat do astrální říše (vědomě, nevědomá je ve spánku). Vizualizace je ve své podstatě představivost. Začínete tím, že v mysli si utvoříte představu, která po chvíli nabude do trojrozměrného objektu, později v sérii představ a učíte se uvádět věci do pohybu, situace a lidi tak, aby se vaše představy udály v hmotném světě.

Cvičení: najděte si chvíli a místo kde nebudete rušeni. Cvičení jsou vhodná navečer, když už máte jistotu, že budete mít klid. Pohodlně se posaďte, místnost osviťte svící, vezměte si fotografii osoby, kterou dobře znáte a pozorujte ji. Snažte se zachytit každou maličkost. Soustřeďte se a pokuste se na nic nemyslet. Asi po pěti minutách zavřete oči a snažte si obraz přenést do své mysli. Pokud se vám podaří myslet jen na obraz, který jste si vytvořil/a, bez toho, aby vás něco rozptylovalo jste u cíle. Pokud jste toho nedosáhli musíte být trpělivý a zkoušet to znovu a znovu. Vytvořit si v sobě dokonalou představu situace, či osoby na kterou chcete působit je základ čarování.





MĚSÍČNÍ FÁZE - správné načasování


Rituály se téměř vždy vykonávají v souladu s určitou měsíční fází.

Rituály, které souvisí s růstem, rozvojem, rozpínavostí, přibýváním, zvětšováním apod., by se měly vykonávat s přibývajícím měsícem, tedy ve fázi , která začíná Novoluním a končí Úplňkem. Rostoucí měsíc všechno přitahuje a to platí i pro nejrůznější rituální činnosti. Rituály k podpoře růstu a rozšiřování, např. k přitáhnutí lásky, k podpoře zdraví, nebo snahy o finanční úspěch by se proto měly vykonávat s PŘIBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM.

Rituály, při kterých se váš cíl pojí se zmenšováním, hubnutím, ubýváním apod., začátek rituálu by se měl konat s UBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM, tedy těsně po Úplňku do Novoluní. Toto období, kdy měsíc symbolicky umírá, využíváme k rituálům s cílem odvyknout si od zlozvyků, překonat nemoci a těžkosti, odvrátit kletby, infekce, odstranit deprese.

NOVOLUNÍ a bezprostřední období krátce před ním a po něm se nedoporučuje. Ve středověku tři dny bezprostředně před novoluním nazývali temná období měsíce.

ÚPLNĚK -máte-li opravdu velká přání nejvhodnější doba na rituál je úplněk, kdy má měsíc nepředstavitelnou sílu.






Magické živly


Živel Vzduchu -ovládá východní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Paralda.. Barva: žlutá nebo modrá.

Rituální předměty: destička, nůž athame, meč, kadidlo, sekyrka, motyka, kopí, oštěp, listy, dýmka, měď, luk, šíp, pírko, píšťalka, pásek, hůlka.Vzduch se vztahuje ke studiu, intelektu, komunikaci, hudbě a zvukům všeho druhu, ke zvyšování síly a astrálnímu cestování.




Živel Ohně

Ovládá jižní čtvrtinu kruhu. Vládne mu Džin. Barva: červená. Pro svou sílu se vztahuje k ochraně, věštění, exorcismu a zákazu, sexuální magii, práci, sexu, energii, vůdcovství, odvaze.

Rituální předměty: ohniště, svíčka, kouzelnická hůlka, zlatý náramek, červené a oranžové kameny, hranice, zápalky, popel, kolo, koště, křemen a ostří ukutá n ohni.




Živel Vody

Ovládá západní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Niksa. Voda je spojena s psychikou a intiucí. Pro své vlastnosti se vztahuje k čarování, smrti, znovuzrození, minulým životům, novému životu, dětem nebo narození dítěte, těhotenství, očišťování, tvorbě, většině čarování, novým začátkům, emocionálnímu léčení. Přeje romantické lásce.

Rituální předměty: pohár nebo číše na nápoje, kotlík, voda, víno, stříbrný prsten, prázdný roh, mísa, džbán, sklenka na víno, víno, pivo, medovina, soudek s vínem, sud, stříbro, štít.





Živel Země

Ovládá severní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Ghob. Země je nakloněna plodnosti, růstu, prosperitě, stabilitě, penězům, tanci, mateřské lásce, sázení a sklízení, domovu, stádům, domácím zvířatům.

Rituální předměty: pentagram, sůl, drahé kameny, náhrdelník, kámen, vyřezávané dřevo (pentakl), stromová kůra, bronz, větvička, trojlístek.




Páty živel - akáša

Pátým živlem je duch, obvykle nazývá indickým jménem akáša. Duch je ve všech živelech, je jejich součástí a přesahuje je.Ovládá střed kruhu, a tím udržuje ostatní živly v rovnováze.







Tradiční časová spojení pro čtyři živly

Vzduch Úsvit
Oheň Poledne
Voda Soumrak
Země Půlnoc








Základní aktivní vlastnost živlů



Vzduch Pohyblivost
Oheň Proměna
Voda Očista
Země Stabilita





V dávné době se věřilo, že každý živel je spojen s konkrétním časem dne. Lidé byli přesvědčeni, že v časech, které "nebyly časy" ( období mezi časy ), působila velká síla. Šlo o přirozené časové body, jako je soumrak, úsvit, půlnoc, úplněk, novoluní, sezónní změny atd. Věřili, že čas se skutečně dokáže nakrátko zastavit, že se brány otevírají a božské síly pracují, a tak se ze dvou polovin stává celek.







Pentagram

Pentagram je pěticípá hvězda .Je to starý symbol s mnoha významy. Bývá postaven vrcholem vzhůru. Může představovat 4 živly s pátým prvkem duchem nebo to má být člověk s roztaženými končetinami, představující mysl nad hmotou. Nebo koloběh života - zrození, zrání, dospělost, stárnutí, smrt. Používá se nejen při čarování jako důležitý symbol, ale i jako ochranné znamení přinášející sílu a poznání .








Magické pomůcky


K provádění rituálů, byste měli vystačit s kalichem - číší na usměrnění ženské síly a s hůlkou, athamem, nebo prstem na usměrnění mužské síly. Při čarování budete potřebovat několik předmětů podle vého cíle, přání a druhu živlu, s jakým se cítíte nejvíc spřízněni. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na svůj cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů, na dosažení požadovaného výsledku.

Místo - vybereme místo, kde nebudeme rušeni. .

Pentagram - pěticípá hvězda známa taky jako planoucí hvězda mágů, muří noha, pentakl, pentalfa. (Může být dokonce psán neviditelně na dveře a okna, slouží k zapuzení zla). Je vyrýván nebo malován na dřevěný nebo kovový kotouč ( někdy je vykládán polodrahokamy). Tento kotouč pentagramu se používá na vysvěcování předmětů ( kalich s vodou, vínem, talismany a jiné pomůcky,...), k vzývání, zapuzování a ovládání mocností.

Hůl -symbol vůle, moci a síly. bývají dřevěné - např. vrby, lístky, dubu, jeřábu, hlohu, jabloně, břízy. kovové - měďěné, mosazné, kombinované.

Meč - má symboliku - absolutní poslušnost bytostí nebo síly vůči člověku praktikující magii. Obvykle bývá 70 cm až 1m dlouhý. používá se proti bytostem při citacích negativních bytostí, které odmítají poslušnost.

Nůž - má stejnou symboliku. Nůž není nic jiného než zmenšený meč.

Kalichy nebo poháry - symbol moudrosti a života. Bývají nejrozmanitějších tvarů, velikostí, typů.

Kadidelnice -symbolika vykuřovadla je materializace - zhušťování žádoucí síly a bytosti.

Svíčky - jsou používány pro osvětlování místa, až po specifická kouzla.

Byliny -jsou potřebny k mnoha magických postupů.

Kameny -při některých pracích se používají kameny různých tvarů a velikostí. Počet kamenů při rituálu není stanoven, ale nepoužívá se víc jak třináct. Velmi užitečné jsou kameny: bílá - měsíční kámen, křemen, horský křišťál, žlutá - jantar, topas, citrín, růžová - růžový křemen, růžový kalcit, červená - červený jaspis, karneol, oranžová - karneol, hyacint, modrá - laspis lazuli, labradorit, zelená - jadeit, malachit, amazonit, purpurová nebo levandulová, fialová - ametyst, křemen, beryl, hnědá - záhněda, tygří oko, černá - onyx, obsidián.



Miska - měděná nebo železná nádobka, která se používá na pálení kuřidel a vůní, tyto nádobky jsou zapotřebí dvě, protože při určitých postupech potřebujeme např. spálit i jiné atributy - bylinky, součásti oděvu, pergamenový papír,

Oděv -používá se většinou dlouhý plášť, vyjadřuje absolutní čistotu duše a zárověň je symbolem ochrany.

Kniha stínů -je to vlastně kniha tajemství, protože bude patřit jen vám a nebude nikdy zveřejněna. Do knihy stínů se vkládají rituály , postupy prací, doba, potřeby.






Magický kruh



Magický kruh je symbolické znázornění makrokosmu a mikrokosmu. Kruh znamená počátek a konec, věčnost. Kreslit kruh znamená spojení se s vyšší sílou. Je to také základní a nenahraditelnou ochranou při magii. Člověk se jím chrání před agresí a útokem negativních sil.


Kruh by měl být tak velký, abyste se v něm mohl/a pohybovat , nebo abyste se do něj vešli. Kruh vymezuje chráněný prostor pro vaši činnost. V přírodě se ryje mečem nebo dýkou do země. Při práci v místnosti se vyznačuje křídou, magickou holí nebo i tahem kolem sebe prstem. Někdo jej také vyznačuje na papír nebo se též vyšívá na látku. V magii se správně zhotovený kruh stává neviditelnou hranicí působící v našem i ve světech jiných.

Než začnete kruh vykreslovat přesvědčte se, jestli máte pomůcky, které budete potřebovat připravené. Když je kruh jednou vyznačen není dobré tuto hranici překračovat.

K tomu, aby byl kruh dobře vytvořen musí se soustředěně vizualizovat a zaměřovat svou vnitřní energii. Začíná se na východě, nástroj se drží v dominantní ruce (ruka, kterou píšete). Míříte svou pomůckou nebo prstem (pokud ještě nemáte hůlku nebo rituální nůž) k zemi nebo k podlaze a přitom si představujete prudký modrobílý plamen, který šlehá z hrotu. Tímto plamenem kreslíte kruh ve směru hodinových ručiček a na konci, tedy opět na východě, ho trochu přetáhnete. Mnohem důležitější než dokonalý tvar je to, abyste viděli, svým vnitřním viděním kolem sebe hranici vykreslenou plamenem.




Úplněk a jeho vliv na čarování


Každý ze třinácti úplňků v roce má odlišnou energii. Jejich vliv na nás je nesporný a my sami cítíme, že každý úplněk na nás působí jinak. Stejný vliv mají i na magii Měsíc se pohybuje rokem přes dvanáct znamení zvěrokruhu a každý z úplňků má proto jinou povahu. Úplněk je vždy proti kladným znamením slunci.

Měsíce rozdělené do čtyř základních skupin


ZEMSKÉ MĚSÍCE - Býk, Panna, Kozoroh
tato znamení jsou spíše materiálně založena, mají ráda stabilitu a bezpečí.

OHNIVÉ MĚSÍCE - Beran, Lev, Střelec
tato znamení jsou impulzivní, jdou rázně za svým cílem, ale také jsou velkými optimisty. V tomto období můžete zahájit změny.

VZDUŠNÉ MĚSÍCE - Blíženci, Váhy, Vodnář
tato znamení jsou rozvážná, objektivní. V tomto období je podpora komunikace, psaní, také je vhodné na cestování.

VODNÍ MĚSÍCE - Ryby, Štír, Rak
tato znamení jsou emocionální a snadno zranitelná. Toto období je vhodné při touze po lásce, plodnosti, vnímavosti.




POVAHA ÚPLŇKU
Beran - energie, odvaha, průbojnost, boj, ale také zlost. Je to vhodný čas pro uskutečnění smělých plánů.

Býk - láska, domov, peníze plodnost, čarujte s penězi, majetkem, ale také na plodnost.

Blíženci - komunikace, kontakty, psaní, nápady. Odstranění nesvárů a starých problémů.

Rak - Plačtivost, přílišná vnímavost, přichází čas na touhu po lásce, domovu, plodnosti. Dále na lásku, plodnost, rodinu. Provádějí se rituály na odpuzení zla, také rituály na očištění.

Lev - sláva, sobeckost, krása, štěstí, velké tvořivé projekty.

Panna - klid, síla, je vhodná doba na uklidňující a očistné obřady. Zmírňuje nemoce.

Váhy - šance zářit a oslňovat, při čarování se zbavujte všeho co vás vnitřně svazuje.

Štír - odvážnost, touha po odplatě, vášen, láska, čarujte na strach a zranitelnost, je vhodná doba pro milostnou magii.

Střelec - cestování, při rituálech můžete odstranit své problémy, konflikty, malichernost, podlost.

Kozoroh - kariéra, postavení, šetření peněz, čarujte na nové plány a odhazujte zmařená díla.

Vodnář - nápady, pochopení, čarujte na přátele, pochopení přátel, vhodné na urovnání sporů.

Ryby - láska, snění, city, touha, láska k lidem. Chraňte lásku, vztahy mezi lidmi, život na zemi.








Sluneční znamení

Znamení úplňku

Beran
Váhy

Býk
Štír

Blíženci
Střelec

Rak
Kozoroh

Lev
Vodnář

Panna
Ryby

Váhy
Beran

Štír
Býk

Střelec
Blíženci

Kozoroh
Rak

Vodnář
Lev

Ryby
Panna








Dny v týdnu a jejich vztah k planetám
Neděle - den Slunce, čaruje se na sílu, přátelství, kariéru, úspěch, štěstí, peníze

Pondělí - den Měsíce, čaruje se na plodnost, city, rodinné vztahy, změna

Úterý - den Marsu, čaruje se na bojovnost, kuráž, odvahu, vášnivost

Středa - den Merkuru, čaruje se na navazování kontaktů, cestování, rozum

Čtvrtek - den Jupitera, čaruje se na peníze, prestiž, uznání, úspěch, blahobyt

Pátek - den Venuše, čaruje se na lásku, vztahy, manželství, krásu, umění, radost

Sobota - den Saturna, čaruje se uzavírání smluv, praktičnost, smrt, čas, stabilita






Svíčky jsou v magii v podstatě nepostradatelné - zastupují všechny živly :


Když hoří - Živel Ohně. Zapálením svíce čeká na svůj osud - Živel země. Po zapálení taje na tekutý vosk - Živel vody. Později lehce kouří - Živel vzduch. Pálení svíček je velmi starý magický úkon. Protože, mnoho kouzel vyžaduje, aby se nechali svíčky dohořet, je moudré věnovat peníze na pořádné svícny, které se nemohou vznítit a jsou dost široké na to, aby zachytili kapající vosk. Při pálení svíček platí pravidlo: pro rušení nebo odstrňování něčeho se pálí svíčky za ubývajícího měsíce( od úplňku do novoluní), pro získání něčeho nebo růst se pálí svíčky za přibývajícího měsíce (po novoluní do úplňku). Svíčky bývají spojeny s určitými bylinami a jinými magickými pomůckami a každá je zaměřena na určitý magický úkol. Vyberte si svíčku, tak aby, prezentovala váš magický cíl, rituálním nožem do ní vyryjte svá přání. Potom nalijte trochu vhodného oleje(nejlépe magického - spojeného s druhem rituálu , ktzerý chcete vykonat - láska, antikletba, bohatství a podobně ) na dlaň dominantní ruky a krouživým pohybem svíčku potírejte.

Pokud si přejete, aby se vám něco dostavilo, potírejte svíčku od knotu dolů, až na konec. Pokud chcete něco odstranit, potírejte ji od konce nahoru ke knotu. Naolejovanou svíčku potom vyválejte v příslušných bylinách a postavte ji do svícnu. podržte ruce na obou stranách svíce a v duchu vylévejte myšlenky na svůj cíl do svíčky. Až budete hotovi, rozsviťte svíčku, přitom vizualizujte: a říkejte.


Svíčko moci, svíčko síly, nechť se má přání splní v tuto chvíli
Sílo tryskej z plamene . Dej mi počem touží srdce mé.
Má slova ať mocná jsou, vše co chci mi přinesou.
Říkám tedy Staniž se!

Takto lze jednoduše čarovat pro dosažení téměř všech cílů. Nejlepší je pak ponechat svíčku nebo svíčky na bezpečném místě, aby dohořely.



Použití svíček podle barev :

BÍLÁ
Používá se především při očistných a ochranných rituálech.
Docela dobře slouží pokud konkrétní barvu právě nemáme.
Měli bychom ji mít doma neustále, i kdyby to byla jen obyčejná čajovka.

ŽLUTÁ
Pomáhají relaxovat a navodit klid v duši. Umožňují věštby,
proroctví, podporují vývoj intelektu a podporují výmluvnost a
sebedůvěru.

ORANŽOVÁ
Pomůže přivolat ztracené předměty, případně různé nedefinované
vlivy. Je v ní energie, přitažlivost, magnetismus.

RůŽOVÁ
Přátelství, manželství, láska. Posiluje vztahy, harmonii i
pochopení. Jejích účinek násobíme růžovými kameny, které
přiložíme k zapálené svíci (nepostradatelné v jakékoliv magii
pro lásku) .

ČERVENÁ
Zapalte jí při každém rituálu, který souvisí s láskou, vášní a
a odvahou.

FIALOVÁ
Zesiluje kouzlo, které vykonáváte. Účinky dodává uzdravujícímu
nebo ochrannému kouzlu. Zapálíte-li fialovou svíci, pomůže vám
v přístupu k magii.

MODRÁ
Velmi dobře se do prostor kde spíme, popřípadě odpočíváme.
Chrání před nežádoucími vlivy a vyvolává věštecké sny.
Používáme ji na přivolání pevného zdraví.

ZELENÁ
Pomáhá k získání a udržení peněz, při hledání zaměstnání,
plodnosti, léčení a obecně růstu. Hodí se ale i pokud jde o
štěstí obecně.

HNĚDÁ
Pomáhá při rituálech spojených se zvířaty či domácností.

ČERNÁ
Rituály s černou svící jsou určeny k odpuzení negativního vlivu
určité osoby, ke zpětnému zaslání záporné vibrace. Můžeme je
použít i jako podpůrný prostředek při potlačování zlozvyku.

Dny v týdnu a jejich barvy ...

Pondělí – bílá/stříbrná

Úterý – červená

Středa – fialová

Čtvrtek – modrá

Pátek – zelená

Sobota – černá a tmavě modrá

Neděle – žlutá nebo zlatá



Barvy a astrologická znamení

Kozoroh – modrofialová/hnědá

Vodnář – fialová/tm. modrá

Ryby – fialovočervená/bílá

Skopec – červená/červená

Býk – červenooranžová/růžová

Blíženci – oranžová/šedá

Rak – žlutooranžová/stříbrná

Lev – žlutá/zlatá

Panna – žlutozelená/zelená

Váhy - zelená/modrá

Štír – zelenomodrá/indigo

Střelec – modrá/oranžová




BARVY

bílá : čistota, dokonalost, nevinnost, spolehlivost, láska k pravdě
negace - chladnost

černá : odolnost, důstojnost, schopnost obnovy, návrat
negace - násilí, strach, temnota

červená : láska, vášeň, síla, dobyvačnost,
negace - vztek, nenávist

modrá : klid, mír, uvolnění, jistota, vytrvalost
negace - nuda, prázdnota

žlutá : slunce, radost, osvobození, touha po svobodě
negace - povrchnost, závist

zelená : rovnováha, růst, naděje, stálost, život, uzdravení
negace - netečnost, moc

růžová : romantika, jemnost, láska
negace - bezbranost

fialová : mystika, magie, proměna, citlivost
negace - žal, pokání, odpor

tyrkysová : komunikace, humor, půvab, přátelství, družnost
negace - přehnaná ctižádostivost

oranžová : zdraví, životní elán, síla, odvaha, energie
negace - lehkomyslnost
Čarování a jeho pravidla



1. Nikomu neškodit

Tato zásada má svoji tradici. Kosmický zákon trojnásobné odplaty vychází z pravidel, že vše, co uděláme, se nám trojnásobně vrátí. Přitom nezáleží, zda šlo o negativní nebo pozivní magii.


2. Nechat působit magii

Většina rituálů přináší zjevné výsledky až po čase. Proto se zdá, že vykonaný rituál nemá žádnou časovou ani prostorovou souvislost, ale okolnosti jako by vyplynuly z normálního průběhu věcí.


3. Čarování vyžaduje určitou námahu

Výsledek rituálu závisí především na našem osobním nasazení, na energii, době a vědomé pozornosti. Rituály násobí a usměrňují kosmické síly. Kdo vykonává rituály povrchně anebo bezmyšlenkovitě zkracuje dobu rituálu, nikdy nevyvolá dynamickou koncentraci sil.


4. Práce vyžaduje námahu při hledání a výběru pomůcek

Kdo není ochotný podstoupit potřebnou námahu při výběru potřebných pomůcek, ten si věci ulehčuje. Potřebné pomůcky by měly být co nejkvalitnější, (mimochodem šikovný člověk si mnoho věcí vyrobí sám ).

5. Duchovní soustředěnost na rituál

Člověk musí udržovat sebe i magické pomůcky v čistotě a pořádku. Měl by být seznámený s průběhem rituálu, zbavit se nečistých myšlenek a držet se cíle, který si vytyčil. Kdo ztratí soustředění, síly se rozptýlí a rituál nebude působit. Soustředěný a disciplinovaný duch působení rituálu zesílí.

6. Úspěch

Je to radostná jednota našeho vědomí a základních životních sil. Je u ní mimořádně vážná koncentrace, ale neměl by chybět popěvek nebo tanec, pokud mohou dopomoci k úspěchu.

7. Vše je víra v sebe i rituál

Pokud se naučíte čarování skutečně ovládát, je ve vašich rukou obrovská síla. Málokdo si ji umí představit, stejně tak jako si nedokážeme jak vypadá třeba nukleární reakce. Ale každý, kdo má trochu trpělivosti, píle a umu, se naučí s její pomocí měnit svůj život. Stačí mít otevřenou mysl a přijmout skutečnost, že ve universu je mnoho sil, které nám mohou být prospěšné, aniž bychom chápali jejich podstatu.

8. Jasný cíl je klíčem

Člověk musí přesně vědět čeho chce dosáhnout a na svůj cíl soustředit všechnu pozornost a síly. Kdo to neudělá, ničeho nedosáhne. Při každém rituálu je zapotřebí mít živou představu, jako by bylo cíle už dosaženo, tedy přesně a jasně vizualizovat (vidět), jakoby se přání už uskutečnilo.

9. Vše je dynamická síla

Bez dynamičnosti je čarování odsouzeno k neúspěchu. Je to hnací síla našeho vesmíru a proto se musí vykonávat s dokonalou odevzdaností .Všechny magické cíle musí vycházet s odevzdanosti a laskavé podpory - k rodině, lidstvu, přátelům, vesmíru světu a k sobě samému.

10. Koncentrace

Myšlenka soustředěná na jediný cíl je základem pozitivní magie. Kdo se připravuje poctivě na rituál a udělá všechny potřebné kroky, rozvíjí zároveň systematicky svou koncetraci duševních sil. Když si člověk narychlo zápálí svíčku, nemá to nic společného s čarováním, protože se mu nepodaří zkoncetrovat a nasměrovat síly. Musí se naprosto soustředit, oddat rituálu a odevzdaně ho připravit a vykonat. Jen tak vytvoří potřebnou koncetraci.

11. Síla

Existující síla, která je skryta v nás, předmětech, v okolí, k dosažení cíle nebo jeho změny.
- podle symbolického významu lze různé předměty vzájemně kombinovat nebo nálezat jejich vzájemnou souvislost.
- duchovní koncentrací je možno symbolická silová pole nasměrovat k určitému cíli.
- předměty v našem okolí mají svůj hmatatelný a symbolický význam

12. Symboly

Vše co je při rituálu používané, symbolizuje nějakou energii, která je v jiné dimenzi. Jestli je člověk skutečně v kontaktu s touto zvláštní energií a je schopen provozovat magii, závisí na tom, jak dobře chápe reprezentativní symboly, které jsou používány v našem světě. Proto je důležitou součástí cvičení studium těchto rituálních symbolů nebo meditace o nich.

13. Negativní magie

Předchozí uvedená magická pravidla vycházejí z toho, že magie spočívá v odevzdání se a patří k božským uměním. Zcela jinak je to u negativní magie. Jejím cílem je zničení, kletba, vyvolání zla, chaosu, působení bolesti. I při této magii je nutná koncentrace zaměřená na cíl. Avšak obrací i proti samému vykonavateli, jenž se podle trojnásobné odplaty vystavuje velkému nebezpečí !


K čarování se používá většinou - oltář, číši, athame ( rituální nůž), hůlku, kadidlo nebo vykuřovadlo či kvalitní vonné tyčinky, misky na sůl, vodu, pak symboly zastupující živly, a další předměty a symboly podle svého cíle, přání a druhu živlu. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů - stavebních kamenů na dosažení požadového výsledku.

Kdy provádět rituály - k rituálům, by mělo dojít, kdykoliv kdy cítíte potřebu. Rituálům, byste se měli věnovat, když nebude nikým vyrušováni nebo přistiženi, kdy se budete cítit naladěni a schopni soustředit se na daný postup. Čarování v zájmu zisku, přírůstku nebo něčeho zvětšit je za přibývajícího měsíce a čarování , která má něco zmenšit, ubrat je vhodná za ubývajícího měsíce. Nejvhodnější čas na provozování čarování je ten, kdy ji opravdu potřebujete vy. Jenom tehdy budou vaše přání silná, aby se kouzlo mohlo podařit. Pokud, provádíte kouzlo, které se má provádět v rituálním prostředí použijte období "mezi časy" ( např.soumrak, půlnoc, úplněk, ), abyste dosáhli co nejmocnějšího účinku.





Magie
Je souhrnem poznatků, který má pomoci navodit a urychlit žádané změny v různých oblastech života. Pomáhá uvolňovat tvořivou mysl a podvědomí. Aby jste se dobře spojili s energií, je vhodné používat co nejvíce symbolů. Aby jste co nejlíp napomohli své vizualizaci můžete využít například barvu, vůni, rostlinu, kameny, sošku, obrázek, přání napsané na pergamenovém papíru. Při magii hraje důležitou roli opakování - 3x, 5x, 7x nebo 9x opakovat zaklínadlo, přání, kouzlo. Čísla 3,5,7,9, mají mystickou moc. Aby magie byla účinná, musíte věřit, že dokážete vyvolat změnu. A aby změny mohly nastat, je tedy nutné uvěřit, že dokážete kouzla praktikovat.


Čtyři síly, které by měl člověk používat je vědět, odvážit se, chtít, mlčet. Vědět znamená získat vědomosti, jak magii provozovat, odvážit se znamená praktikovat ji, chtít znamená dosáhnout cíle, mlčet znamená nemluvit o tom co děláme

Příprava k magii


Příprava na jakoukoliv magii představuje zvládnutí techniky, která se získává důkladným soustředěním, koncentrací, meditací a vizualizací. Tyto cvičení jsou pro magii důležité, jako proces, při kterém se vaše pozornost přizpůsobuje určitému objektu neboli cíli. Musíte mít totiž jasnou představu čeho chcete magií dosáhnout.




Koncentrace


Znamená umět se soustředit na jednu jedinou představu a myšlenku. Je to velice důležité při vlastních rituálech, kdy je nutno vyloučit vše, co se přímo nevztahuje k tomu, co děláme. .

Cvičení na posílení koncentrace:

Pohled do plamene svíčky

Rozsviťte svíčku a postavte ji před sebe na stůl. Pohodlně se posaďte a dívejte se do plamene. Nedívejte se upřeně, klidně zamrkejte, kdykoliv to budete potřebovat. Po několika minutách zavřete oči a hledejte plamen. Uvidíte ho i přes zavřená víčka. Myslete na představu plamene a snažte se co nejdéle uchovat jeho obraz. Nejlépe se pohled do plamene cvičí k večeru kdy už se stmívá nebo si trochu zatáhněte v pokoji.

Podobné cvičení, jen svíčku vyměníme za obrázek nebo tarotové karty.

Postavte nebo zavěste obrázek v odpovídající výšce pro oči a na nějakou dobu se na něj dívejte. Pak zavřete víčka a snažte si ho vybavit jeho mentální obraz. Uchovejte ho tak dlouho jak to jen bude možné.

Složitější cvičení - Pohled do plamene svíce

Znovu opakujte cvičení s plamenem svíce, tentokrát však změňte velikost, barvu, výšku plamene. Opět použijte obrázek nebo kartu, tentokrát proto, abyste vyvolali všechny přestavy, které se k nim pojí. Zjistěte také, jestli dokážete udělat na mentálním obrázku vyvolat pohyb.




Meditace


Je velmi strará technika, která byla odedávna používaná mágy, čaroději, čarodějnicemi, léčiteli, mnichy, dalšími lidmi k navození harmonie. Existují různé stupně meditace, ale těch si začnete být vědomi postupnou praxí. Při meditaci jako pozadí můžete půstit meditační hudbu.

Meditační pozice by měla být pohodlná a bezpečná. Můžete si vybrat každou polohu, při které budete mít vzpřímená záda. Nejlepší je posadit se na židli, hodně dozadu, nohy by měli být rovně na podlaze. Možná raději budete sedět na podlaze zvolte místo, kde se budete moci opřít zády. . Někteří mají rádi ležení na zádech s nohama u sebe a rukama volně ležícíma podél těla. Jedinou nevýhodou je u této polohy je nutkání některých lidí usnout.




METODA I.

Vypněte telefon, zvonek a posaďte se na pohodlnou židli. Zaposlouchejte se do hudby a přitom se několikrát zhluboka nadechněte a vydechněte. Uvolněte se a odevzdejte se tomuto stavu. Po chvíli se v duchu nechte obklopit bílým světlem, které vás chrání. Představujte si, že stojíte na dřevěném mostě nad klidným jezerem. Všechny své strarosti a bolesti hoďte do vody a pozorujte jak se nad nimi uzavírá hladina. To je symbolické osvobození, které říká vašemu podvědomí o odpověď na vyřešení svého problému. Poté most přejděte a všechno nechte za sebou.

Pokračujte v meditativní cestě. Představujte si jak jste se ocitli na louce za můstkem, procházíte trávou a květinami, před vámi protéká potůček. Stinné stromy se linou kolem louky. Procházejte se po louce, naslouchejte šumění trávy, klidu louky a čerpejte z ní pohodu a harmonii. Možná uvidíte lidi a duchy přírody. Chcete-li s nimi mluvit můžete. Dokud zůstanete klidní a nebudete naléhat budete mít při meditaci jasné vodítko.

Pokud se budete namáhat, abyste slyšeli a viděli to, co sami chcete, budete přijímat pouze signály ze svého vědomí. při meditaci komunikujete s astrálním světem. Proto je také možné, že vám některé bytosti naženou strach nebo vám budou nepříjemné. Pokud by se vám to přihodilo v klidu přivolejte své ochranné bílé světlo a odejděte. Prostě si jen uvědomte své tělo a otevřete oči. Stejně jako při rituálu , ani při meditaci čas neexistuje.




METODA II.

Pohodlně se posaďte, co nejvíce uvolněte tělo, ale nedovolte, abyste se prohýbali v zádech.

1. Nechte hlavu poklesnou na prsa. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se do vzpřímené polohy.

2. Zvraťte hlavu dozadu. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se zpět.

3. Nakloňte hlavu co nejvíce v vlevo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se zpět do vzpřímenné polohy.

4. Nakloňte hlavu co nejcíce vpravo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se do vzpřímené polohy.

5. Nechte hlavu klesnou podpředu, poté jí 3x otočte dokola proti směru hodinových ručiček, vraťte se zpět do vzpřímené polohy.

6. Opakujte minulé cvičení, ale otáčejte hlavou 3x doprava a po směru hodinových ručiček. Vraťte se zpět.

7. Vdechujte nosem několika krátkými, ostrými vdechy, dokud nemáte plné plíce vzduchu. Zadržte na okamžik dech, a pak najednou prudce vydechněte. Vydejte přitom zvuk HA. Proveďte to 3x.

8. Pomalu plně vdechujte pravou nosní dírkou (levou si přidržte, je-li to potřeba), vnímejte, jak se vám přitom rozšiřuje žaludek. Zadržte na okamžik dech. Potom pomalu vydechujte pusou a sledujte jak se žaludek zase zmenšuje. Opakujte 3x.

9. Opakujte předešlé cvičení, tentokrát s levou nosní dírkou a vydechujte pravou. Opakujte 3x.

Nyní se s uvolněným tělem a při normálním hlubokém dýchání soustřeďte na své myšlenky, dokud si nepředstavíte své tělo uzavřené v bílém světle. Vnímejte světelnou energii nabíjející vaše tělo.

Teď se soustřeďte na prsty u nohou. Přikažte jim, aby se uvolnily. Ať se únava a napětí rozpustí. Opakujte tento postup s bříšky u nohou, klenbou nohy, patami kotníky, lýtky, koleny, slabinami, hýžděmi, páteří, hrudníkem, horní a dolní částí paží, zápěstím, dlaněmi, krkem, hrdem, bradou, čelistmi, očima, temenem. Při postupu vzhůru nechte uvolněný každý sval. Techniku uvolňování uzavřete do nitra svého třetího oka, (oči , jsou směrem nahoru - třetí oko je místo asi tak 2,5 cm nad obočím a si 2,5 pod povrchem těla.) Nemusíte se modlit a představovat, že se něco děje jen se nechte unášet dovnitř nahoru k vyšší moci.

Pro fyzické zdraví je nutné, abyste se opět probudili do svého fyzického a vědomého já. Musíte postupovat jako u metody relaxace, jen opačně. Nejprve se vědomě začnete oddalovat od třetího oka, nasměrujte je z čela na temeno hlavy, oči, čelisti, bradu, hrdlo, krk, dlaně, zápěstí, paže, ramena, hrudník, páteř, hýždě, slabiny, kolena, lýtka, kotníky, paty, klenby nohy, s bříšky prstů, projděte všechny části těla. Přikažte každému svalu, aby se probudily zdravé, odpočaté a svěží. Budete příjemně překvapeni jak vám bude po meditaci.

Při první meditaci se vám bude zdát obtížné sedět v klidu jen několik minut. Zakrátko však zjistíte, že jste paní / pánem vaší mysli.





Vizualizace - vytváření představy


Schopnost přesně si představit věc, osobu, zvíře, situaci,... do nejmenšího detailu. Bez schopnosti vizualizace je prakticky nemožné zasahovat do astrální říše (vědomě, nevědomá je ve spánku). Vizualizace je ve své podstatě představivost. Začínete tím, že v mysli si utvoříte představu, která po chvíli nabude do trojrozměrného objektu, později v sérii představ a učíte se uvádět věci do pohybu, situace a lidi tak, aby se vaše představy udály v hmotném světě.

Cvičení: najděte si chvíli a místo kde nebudete rušeni. Cvičení jsou vhodná navečer, když už máte jistotu, že budete mít klid. Pohodlně se posaďte, místnost osviťte svící, vezměte si fotografii osoby, kterou dobře znáte a pozorujte ji. Snažte se zachytit každou maličkost. Soustřeďte se a pokuste se na nic nemyslet. Asi po pěti minutách zavřete oči a snažte si obraz přenést do své mysli. Pokud se vám podaří myslet jen na obraz, který jste si vytvořil/a, bez toho, aby vás něco rozptylovalo jste u cíle. Pokud jste toho nedosáhli musíte být trpělivý a zkoušet to znovu a znovu. Vytvořit si v sobě dokonalou představu situace, či osoby na kterou chcete působit je základ čarování.





MĚSÍČNÍ FÁZE - správné načasování


Rituály se téměř vždy vykonávají v souladu s určitou měsíční fází.

Rituály, které souvisí s růstem, rozvojem, rozpínavostí, přibýváním, zvětšováním apod., by se měly vykonávat s přibývajícím měsícem, tedy ve fázi , která začíná Novoluním a končí Úplňkem. Rostoucí měsíc všechno přitahuje a to platí i pro nejrůznější rituální činnosti. Rituály k podpoře růstu a rozšiřování, např. k přitáhnutí lásky, k podpoře zdraví, nebo snahy o finanční úspěch by se proto měly vykonávat s PŘIBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM.

Rituály, při kterých se váš cíl pojí se zmenšováním, hubnutím, ubýváním apod., začátek rituálu by se měl konat s UBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM, tedy těsně po Úplňku do Novoluní. Toto období, kdy měsíc symbolicky umírá, využíváme k rituálům s cílem odvyknout si od zlozvyků, překonat nemoci a těžkosti, odvrátit kletby, infekce, odstranit deprese.

NOVOLUNÍ a bezprostřední období krátce před ním a po něm se nedoporučuje. Ve středověku tři dny bezprostředně před novoluním nazývali temná období měsíce.

ÚPLNĚK -máte-li opravdu velká přání nejvhodnější doba na rituál je úplněk, kdy má měsíc nepředstavitelnou sílu.






Magické živly


Živel Vzduchu -ovládá východní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Paralda.. Barva: žlutá nebo modrá.

Rituální předměty: destička, nůž athame, meč, kadidlo, sekyrka, motyka, kopí, oštěp, listy, dýmka, měď, luk, šíp, pírko, píšťalka, pásek, hůlka.Vzduch se vztahuje ke studiu, intelektu, komunikaci, hudbě a zvukům všeho druhu, ke zvyšování síly a astrálnímu cestování.




Živel Ohně

Ovládá jižní čtvrtinu kruhu. Vládne mu Džin. Barva: červená. Pro svou sílu se vztahuje k ochraně, věštění, exorcismu a zákazu, sexuální magii, práci, sexu, energii, vůdcovství, odvaze.

Rituální předměty: ohniště, svíčka, kouzelnická hůlka, zlatý náramek, červené a oranžové kameny, hranice, zápalky, popel, kolo, koště, křemen a ostří ukutá n ohni.




Živel Vody

Ovládá západní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Niksa. Voda je spojena s psychikou a intiucí. Pro své vlastnosti se vztahuje k čarování, smrti, znovuzrození, minulým životům, novému životu, dětem nebo narození dítěte, těhotenství, očišťování, tvorbě, většině čarování, novým začátkům, emocionálnímu léčení. Přeje romantické lásce.

Rituální předměty: pohár nebo číše na nápoje, kotlík, voda, víno, stříbrný prsten, prázdný roh, mísa, džbán, sklenka na víno, víno, pivo, medovina, soudek s vínem, sud, stříbro, štít.





Živel Země

Ovládá severní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Ghob. Země je nakloněna plodnosti, růstu, prosperitě, stabilitě, penězům, tanci, mateřské lásce, sázení a sklízení, domovu, stádům, domácím zvířatům.

Rituální předměty: pentagram, sůl, drahé kameny, náhrdelník, kámen, vyřezávané dřevo (pentakl), stromová kůra, bronz, větvička, trojlístek.




Páty živel - akáša

Pátým živlem je duch, obvykle nazývá indickým jménem akáša. Duch je ve všech živelech, je jejich součástí a přesahuje je.Ovládá střed kruhu, a tím udržuje ostatní živly v rovnováze.







Tradiční časová spojení pro čtyři živly

Vzduch Úsvit
Oheň Poledne
Voda Soumrak
Země Půlnoc








Základní aktivní vlastnost živlů



Vzduch Pohyblivost
Oheň Proměna
Voda Očista
Země Stabilita





V dávné době se věřilo, že každý živel je spojen s konkrétním časem dne. Lidé byli přesvědčeni, že v časech, které "nebyly časy" ( období mezi časy ), působila velká síla. Šlo o přirozené časové body, jako je soumrak, úsvit, půlnoc, úplněk, novoluní, sezónní změny atd. Věřili, že čas se skutečně dokáže nakrátko zastavit, že se brány otevírají a božské síly pracují, a tak se ze dvou polovin stává celek.







Pentagram

Pentagram je pěticípá hvězda .Je to starý symbol s mnoha významy. Bývá postaven vrcholem vzhůru. Může představovat 4 živly s pátým prvkem duchem nebo to má být člověk s roztaženými končetinami, představující mysl nad hmotou. Nebo koloběh života - zrození, zrání, dospělost, stárnutí, smrt. Používá se nejen při čarování jako důležitý symbol, ale i jako ochranné znamení přinášející sílu a poznání .








Magické pomůcky


K provádění rituálů, byste měli vystačit s kalichem - číší na usměrnění ženské síly a s hůlkou, athamem, nebo prstem na usměrnění mužské síly. Při čarování budete potřebovat několik předmětů podle vého cíle, přání a druhu živlu, s jakým se cítíte nejvíc spřízněni. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na svůj cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů, na dosažení požadovaného výsledku.

Místo - vybereme místo, kde nebudeme rušeni. .

Pentagram - pěticípá hvězda známa taky jako planoucí hvězda mágů, muří noha, pentakl, pentalfa. (Může být dokonce psán neviditelně na dveře a okna, slouží k zapuzení zla). Je vyrýván nebo malován na dřevěný nebo kovový kotouč ( někdy je vykládán polodrahokamy). Tento kotouč pentagramu se používá na vysvěcování předmětů ( kalich s vodou, vínem, talismany a jiné pomůcky,...), k vzývání, zapuzování a ovládání mocností.

Hůl -symbol vůle, moci a síly. bývají dřevěné - např. vrby, lístky, dubu, jeřábu, hlohu, jabloně, břízy. kovové - měďěné, mosazné, kombinované.

Meč - má symboliku - absolutní poslušnost bytostí nebo síly vůči člověku praktikující magii. Obvykle bývá 70 cm až 1m dlouhý. používá se proti bytostem při citacích negativních bytostí, které odmítají poslušnost.

Nůž - má stejnou symboliku. Nůž není nic jiného než zmenšený meč.

Kalichy nebo poháry - symbol moudrosti a života. Bývají nejrozmanitějších tvarů, velikostí, typů.

Kadidelnice -symbolika vykuřovadla je materializace - zhušťování žádoucí síly a bytosti.

Svíčky - jsou používány pro osvětlování místa, až po specifická kouzla.

Byliny -jsou potřebny k mnoha magických postupů.

Kameny -při některých pracích se používají kameny různých tvarů a velikostí. Počet kamenů při rituálu není stanoven, ale nepoužívá se víc jak třináct. Velmi užitečné jsou kameny: bílá - měsíční kámen, křemen, horský křišťál, žlutá - jantar, topas, citrín, růžová - růžový křemen, růžový kalcit, červená - červený jaspis, karneol, oranžová - karneol, hyacint, modrá - laspis lazuli, labradorit, zelená - jadeit, malachit, amazonit, purpurová nebo levandulová, fialová - ametyst, křemen, beryl, hnědá - záhněda, tygří oko, černá - onyx, obsidián.



Miska - měděná nebo železná nádobka, která se používá na pálení kuřidel a vůní, tyto nádobky jsou zapotřebí dvě, protože při určitých postupech potřebujeme např. spálit i jiné atributy - bylinky, součásti oděvu, pergamenový papír,

Oděv -používá se většinou dlouhý plášť, vyjadřuje absolutní čistotu duše a zárověň je symbolem ochrany.

Kniha stínů -je to vlastně kniha tajemství, protože bude patřit jen vám a nebude nikdy zveřejněna. Do knihy stínů se vkládají rituály , postupy prací, doba, potřeby.






Magický kruh



Magický kruh je symbolické znázornění makrokosmu a mikrokosmu. Kruh znamená počátek a konec, věčnost. Kreslit kruh znamená spojení se s vyšší sílou. Je to také základní a nenahraditelnou ochranou při magii. Člověk se jím chrání před agresí a útokem negativních sil.


Kruh by měl být tak velký, abyste se v něm mohl/a pohybovat , nebo abyste se do něj vešli. Kruh vymezuje chráněný prostor pro vaši činnost. V přírodě se ryje mečem nebo dýkou do země. Při práci v místnosti se vyznačuje křídou, magickou holí nebo i tahem kolem sebe prstem. Někdo jej také vyznačuje na papír nebo se též vyšívá na látku. V magii se správně zhotovený kruh stává neviditelnou hranicí působící v našem i ve světech jiných.

Než začnete kruh vykreslovat přesvědčte se, jestli máte pomůcky, které budete potřebovat připravené. Když je kruh jednou vyznačen není dobré tuto hranici překračovat.

K tomu, aby byl kruh dobře vytvořen musí se soustředěně vizualizovat a zaměřovat svou vnitřní energii. Začíná se na východě, nástroj se drží v dominantní ruce (ruka, kterou píšete). Míříte svou pomůckou nebo prstem (pokud ještě nemáte hůlku nebo rituální nůž) k zemi nebo k podlaze a přitom si představujete prudký modrobílý plamen, který šlehá z hrotu. Tímto plamenem kreslíte kruh ve směru hodinových ručiček a na konci, tedy opět na východě, ho trochu přetáhnete. Mnohem důležitější než dokonalý tvar je to, abyste viděli, svým vnitřním viděním kolem sebe hranici vykreslenou plamenem.




Úplněk a jeho vliv na čarování


Každý ze třinácti úplňků v roce má odlišnou energii. Jejich vliv na nás je nesporný a my sami cítíme, že každý úplněk na nás působí jinak. Stejný vliv mají i na magii Měsíc se pohybuje rokem přes dvanáct znamení zvěrokruhu a každý z úplňků má proto jinou povahu. Úplněk je vždy proti kladným znamením slunci.

Měsíce rozdělené do čtyř základních skupin


ZEMSKÉ MĚSÍCE - Býk, Panna, Kozoroh
tato znamení jsou spíše materiálně založena, mají ráda stabilitu a bezpečí.

OHNIVÉ MĚSÍCE - Beran, Lev, Střelec
tato znamení jsou impulzivní, jdou rázně za svým cílem, ale také jsou velkými optimisty. V tomto období můžete zahájit změny.

VZDUŠNÉ MĚSÍCE - Blíženci, Váhy, Vodnář
tato znamení jsou rozvážná, objektivní. V tomto období je podpora komunikace, psaní, také je vhodné na cestování.

VODNÍ MĚSÍCE - Ryby, Štír, Rak
tato znamení jsou emocionální a snadno zranitelná. Toto období je vhodné při touze po lásce, plodnosti, vnímavosti.




POVAHA ÚPLŇKU
Beran - energie, odvaha, průbojnost, boj, ale také zlost. Je to vhodný čas pro uskutečnění smělých plánů.

Býk - láska, domov, peníze plodnost, čarujte s penězi, majetkem, ale také na plodnost.

Blíženci - komunikace, kontakty, psaní, nápady. Odstranění nesvárů a starých problémů.

Rak - Plačtivost, přílišná vnímavost, přichází čas na touhu po lásce, domovu, plodnosti. Dále na lásku, plodnost, rodinu. Provádějí se rituály na odpuzení zla, také rituály na očištění.

Lev - sláva, sobeckost, krása, štěstí, velké tvořivé projekty.

Panna - klid, síla, je vhodná doba na uklidňující a očistné obřady. Zmírňuje nemoce.

Váhy - šance zářit a oslňovat, při čarování se zbavujte všeho co vás vnitřně svazuje.

Štír - odvážnost, touha po odplatě, vášen, láska, čarujte na strach a zranitelnost, je vhodná doba pro milostnou magii.

Střelec - cestování, při rituálech můžete odstranit své problémy, konflikty, malichernost, podlost.

Kozoroh - kariéra, postavení, šetření peněz, čarujte na nové plány a odhazujte zmařená díla.

Vodnář - nápady, pochopení, čarujte na přátele, pochopení přátel, vhodné na urovnání sporů.

Ryby - láska, snění, city, touha, láska k lidem. Chraňte lásku, vztahy mezi lidmi, život na zemi.








Sluneční znamení

Znamení úplňku

Beran
Váhy

Býk
Štír

Blíženci
Střelec

Rak
Kozoroh

Lev
Vodnář

Panna
Ryby

Váhy
Beran

Štír
Býk

Střelec
Blíženci

Kozoroh
Rak

Vodnář
Lev

Ryby
Panna








Dny v týdnu a jejich vztah k planetám
Neděle - den Slunce, čaruje se na sílu, přátelství, kariéru, úspěch, štěstí, peníze

Pondělí - den Měsíce, čaruje se na plodnost, city, rodinné vztahy, změna

Úterý - den Marsu, čaruje se na bojovnost, kuráž, odvahu, vášnivost

Středa - den Merkuru, čaruje se na navazování kontaktů, cestování, rozum

Čtvrtek - den Jupitera, čaruje se na peníze, prestiž, uznání, úspěch, blahobyt

Pátek - den Venuše, čaruje se na lásku, vztahy, manželství, krásu, umění, radost

Sobota - den Saturna, čaruje se uzavírání smluv, praktičnost, smrt, čas, stabilita






Svíčky jsou v magii v podstatě nepostradatelné - zastupují všechny živly :


Když hoří - Živel Ohně. Zapálením svíce čeká na svůj osud - Živel země. Po zapálení taje na tekutý vosk - Živel vody. Později lehce kouří - Živel vzduch. Pálení svíček je velmi starý magický úkon. Protože, mnoho kouzel vyžaduje, aby se nechali svíčky dohořet, je moudré věnovat peníze na pořádné svícny, které se nemohou vznítit a jsou dost široké na to, aby zachytili kapající vosk. Při pálení svíček platí pravidlo: pro rušení nebo odstrňování něčeho se pálí svíčky za ubývajícího měsíce( od úplňku do novoluní), pro získání něčeho nebo růst se pálí svíčky za přibývajícího měsíce (po novoluní do úplňku). Svíčky bývají spojeny s určitými bylinami a jinými magickými pomůckami a každá je zaměřena na určitý magický úkol. Vyberte si svíčku, tak aby, prezentovala váš magický cíl, rituálním nožem do ní vyryjte svá přání. Potom nalijte trochu vhodného oleje(nejlépe magického - spojeného s druhem rituálu , ktzerý chcete vykonat - láska, antikletba, bohatství a podobně ) na dlaň dominantní ruky a krouživým pohybem svíčku potírejte.

Pokud si přejete, aby se vám něco dostavilo, potírejte svíčku od knotu dolů, až na konec. Pokud chcete něco odstranit, potírejte ji od konce nahoru ke knotu. Naolejovanou svíčku potom vyválejte v příslušných bylinách a postavte ji do svícnu. podržte ruce na obou stranách svíce a v duchu vylévejte myšlenky na svůj cíl do svíčky. Až budete hotovi, rozsviťte svíčku, přitom vizualizujte: a říkejte.


Svíčko moci, svíčko síly, nechť se má přání splní v tuto chvíli
Sílo tryskej z plamene . Dej mi počem touží srdce mé.
Má slova ať mocná jsou, vše co chci mi přinesou.
Říkám tedy Staniž se!

Takto lze jednoduše čarovat pro dosažení téměř všech cílů. Nejlepší je pak ponechat svíčku nebo svíčky na bezpečném místě, aby dohořely.



Použití svíček podle barev :

BÍLÁ
Používá se především při očistných a ochranných rituálech.
Docela dobře slouží pokud konkrétní barvu právě nemáme.
Měli bychom ji mít doma neustále, i kdyby to byla jen obyčejná čajovka.

ŽLUTÁ
Pomáhají relaxovat a navodit klid v duši. Umožňují věštby,
proroctví, podporují vývoj intelektu a podporují výmluvnost a
sebedůvěru.

ORANŽOVÁ
Pomůže přivolat ztracené předměty, případně různé nedefinované
vlivy. Je v ní energie, přitažlivost, magnetismus.

RůŽOVÁ
Přátelství, manželství, láska. Posiluje vztahy, harmonii i
pochopení. Jejích účinek násobíme růžovými kameny, které
přiložíme k zapálené svíci (nepostradatelné v jakékoliv magii
pro lásku) .

ČERVENÁ
Zapalte jí při každém rituálu, který souvisí s láskou, vášní a
a odvahou.

FIALOVÁ
Zesiluje kouzlo, které vykonáváte. Účinky dodává uzdravujícímu
nebo ochrannému kouzlu. Zapálíte-li fialovou svíci, pomůže vám
v přístupu k magii.

MODRÁ
Velmi dobře se do prostor kde spíme, popřípadě odpočíváme.
Chrání před nežádoucími vlivy a vyvolává věštecké sny.
Používáme ji na přivolání pevného zdraví.

ZELENÁ
Pomáhá k získání a udržení peněz, při hledání zaměstnání,
plodnosti, léčení a obecně růstu. Hodí se ale i pokud jde o
štěstí obecně.

HNĚDÁ
Pomáhá při rituálech spojených se zvířaty či domácností.

ČERNÁ
Rituály s černou svící jsou určeny k odpuzení negativního vlivu
určité osoby, ke zpětnému zaslání záporné vibrace. Můžeme je
použít i jako podpůrný prostředek při potlačování zlozvyku.

Dny v týdnu a jejich barvy ...

Pondělí – bílá/stříbrná

Úterý – červená

Středa – fialová

Čtvrtek – modrá

Pátek – zelená

Sobota – černá a tmavě modrá

Neděle – žlutá nebo zlatá



Barvy a astrologická znamení

Kozoroh – modrofialová/hnědá

Vodnář – fialová/tm. modrá

Ryby – fialovočervená/bílá

Skopec – červená/červená

Býk – červenooranžová/růžová

Blíženci – oranžová/šedá

Rak – žlutooranžová/stříbrná

Lev – žlutá/zlatá

Panna – žlutozelená/zelená

Váhy - zelená/modrá

Štír – zelenomodrá/indigo

Střelec – modrá/oranžová




BARVY

bílá : čistota, dokonalost, nevinnost, spolehlivost, láska k pravdě
negace - chladnost

černá : odolnost, důstojnost, schopnost obnovy, návrat
negace - násilí, strach, temnota

červená : láska, vášeň, síla, dobyvačnost,
negace - vztek, nenávist

modrá : klid, mír, uvolnění, jistota, vytrvalost
negace - nuda, prázdnota

žlutá : slunce, radost, osvobození, touha po svobodě
negace - povrchnost, závist

zelená : rovnováha, růst, naděje, stálost, život, uzdravení
negace - netečnost, moc

růžová : romantika, jemnost, láska
negace - bezbranost

fialová : mystika, magie, proměna, citlivost
negace - žal, pokání, odpor

tyrkysová : komunikace, humor, půvab, přátelství, družnost
negace - přehnaná ctižádostivost

oranžová : zdraví, životní elán, síla, odvaha, energie
negace - lehkomyslnost



Stres
V obecném pojetí pojem stres označuje reakci organismu na nadměrnou zátěž. U zvířat se stresová reakce objevuje zejména v situacích, kdy jim jde o holý život. V lidské společnosti se s jejím rozvojem dostala sociální a psychologická rovina na podobné místo jako biologické přežití.


Čarování a jeho pravidla



1. Nikomu neškodit

Tato zásada má svoji tradici. Kosmický zákon trojnásobné odplaty vychází z pravidel, že vše, co uděláme, se nám trojnásobně vrátí. Přitom nezáleží, zda šlo o negativní nebo pozivní magii.


2. Nechat působit magii

Většina rituálů přináší zjevné výsledky až po čase. Proto se zdá, že vykonaný rituál nemá žádnou časovou ani prostorovou souvislost, ale okolnosti jako by vyplynuly z normálního průběhu věcí.


3. Čarování vyžaduje určitou námahu

Výsledek rituálu závisí především na našem osobním nasazení, na energii, době a vědomé pozornosti. Rituály násobí a usměrňují kosmické síly. Kdo vykonává rituály povrchně anebo bezmyšlenkovitě zkracuje dobu rituálu, nikdy nevyvolá dynamickou koncentraci sil.


4. Práce vyžaduje námahu při hledání a výběru pomůcek

Kdo není ochotný podstoupit potřebnou námahu při výběru potřebných pomůcek, ten si věci ulehčuje. Potřebné pomůcky by měly být co nejkvalitnější, (mimochodem šikovný člověk si mnoho věcí vyrobí sám ).

5. Duchovní soustředěnost na rituál

Člověk musí udržovat sebe i magické pomůcky v čistotě a pořádku. Měl by být seznámený s průběhem rituálu, zbavit se nečistých myšlenek a držet se cíle, který si vytyčil. Kdo ztratí soustředění, síly se rozptýlí a rituál nebude působit. Soustředěný a disciplinovaný duch působení rituálu zesílí.

6. Úspěch

Je to radostná jednota našeho vědomí a základních životních sil. Je u ní mimořádně vážná koncentrace, ale neměl by chybět popěvek nebo tanec, pokud mohou dopomoci k úspěchu.

7. Vše je víra v sebe i rituál

Pokud se naučíte čarování skutečně ovládát, je ve vašich rukou obrovská síla. Málokdo si ji umí představit, stejně tak jako si nedokážeme jak vypadá třeba nukleární reakce. Ale každý, kdo má trochu trpělivosti, píle a umu, se naučí s její pomocí měnit svůj život. Stačí mít otevřenou mysl a přijmout skutečnost, že ve universu je mnoho sil, které nám mohou být prospěšné, aniž bychom chápali jejich podstatu.

8. Jasný cíl je klíčem

Člověk musí přesně vědět čeho chce dosáhnout a na svůj cíl soustředit všechnu pozornost a síly. Kdo to neudělá, ničeho nedosáhne. Při každém rituálu je zapotřebí mít živou představu, jako by bylo cíle už dosaženo, tedy přesně a jasně vizualizovat (vidět), jakoby se přání už uskutečnilo.

9. Vše je dynamická síla

Bez dynamičnosti je čarování odsouzeno k neúspěchu. Je to hnací síla našeho vesmíru a proto se musí vykonávat s dokonalou odevzdaností .Všechny magické cíle musí vycházet s odevzdanosti a laskavé podpory - k rodině, lidstvu, přátelům, vesmíru světu a k sobě samému.

10. Koncentrace

Myšlenka soustředěná na jediný cíl je základem pozitivní magie. Kdo se připravuje poctivě na rituál a udělá všechny potřebné kroky, rozvíjí zároveň systematicky svou koncetraci duševních sil. Když si člověk narychlo zápálí svíčku, nemá to nic společného s čarováním, protože se mu nepodaří zkoncetrovat a nasměrovat síly. Musí se naprosto soustředit, oddat rituálu a odevzdaně ho připravit a vykonat. Jen tak vytvoří potřebnou koncetraci.

11. Síla

Existující síla, která je skryta v nás, předmětech, v okolí, k dosažení cíle nebo jeho změny.
- podle symbolického významu lze různé předměty vzájemně kombinovat nebo nálezat jejich vzájemnou souvislost.
- duchovní koncentrací je možno symbolická silová pole nasměrovat k určitému cíli.
- předměty v našem okolí mají svůj hmatatelný a symbolický význam

12. Symboly

Vše co je při rituálu používané, symbolizuje nějakou energii, která je v jiné dimenzi. Jestli je člověk skutečně v kontaktu s touto zvláštní energií a je schopen provozovat magii, závisí na tom, jak dobře chápe reprezentativní symboly, které jsou používány v našem světě. Proto je důležitou součástí cvičení studium těchto rituálních symbolů nebo meditace o nich.

13. Negativní magie

Předchozí uvedená magická pravidla vycházejí z toho, že magie spočívá v odevzdání se a patří k božským uměním. Zcela jinak je to u negativní magie. Jejím cílem je zničení, kletba, vyvolání zla, chaosu, působení bolesti. I při této magii je nutná koncentrace zaměřená na cíl. Avšak obrací i proti samému vykonavateli, jenž se podle trojnásobné odplaty vystavuje velkému nebezpečí !


K čarování se používá většinou - oltář, číši, athame ( rituální nůž), hůlku, kadidlo nebo vykuřovadlo či kvalitní vonné tyčinky, misky na sůl, vodu, pak symboly zastupující živly, a další předměty a symboly podle svého cíle, přání a druhu živlu. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů - stavebních kamenů na dosažení požadového výsledku.

Kdy provádět rituály - k rituálům, by mělo dojít, kdykoliv kdy cítíte potřebu. Rituálům, byste se měli věnovat, když nebude nikým vyrušováni nebo přistiženi, kdy se budete cítit naladěni a schopni soustředit se na daný postup. Čarování v zájmu zisku, přírůstku nebo něčeho zvětšit je za přibývajícího měsíce a čarování , která má něco zmenšit, ubrat je vhodná za ubývajícího měsíce. Nejvhodnější čas na provozování čarování je ten, kdy ji opravdu potřebujete vy. Jenom tehdy budou vaše přání silná, aby se kouzlo mohlo podařit. Pokud, provádíte kouzlo, které se má provádět v rituálním prostředí použijte období "mezi časy" ( např.soumrak, půlnoc, úplněk, ), abyste dosáhli co nejmocnějšího účinku.





Magie
Je souhrnem poznatků, který má pomoci navodit a urychlit žádané změny v různých oblastech života. Pomáhá uvolňovat tvořivou mysl a podvědomí. Aby jste se dobře spojili s energií, je vhodné používat co nejvíce symbolů. Aby jste co nejlíp napomohli své vizualizaci můžete využít například barvu, vůni, rostlinu, kameny, sošku, obrázek, přání napsané na pergamenovém papíru. Při magii hraje důležitou roli opakování - 3x, 5x, 7x nebo 9x opakovat zaklínadlo, přání, kouzlo. Čísla 3,5,7,9, mají mystickou moc. Aby magie byla účinná, musíte věřit, že dokážete vyvolat změnu. A aby změny mohly nastat, je tedy nutné uvěřit, že dokážete kouzla praktikovat.


Čtyři síly, které by měl člověk používat je vědět, odvážit se, chtít, mlčet. Vědět znamená získat vědomosti, jak magii provozovat, odvážit se znamená praktikovat ji, chtít znamená dosáhnout cíle, mlčet znamená nemluvit o tom co děláme

Příprava k magii


Příprava na jakoukoliv magii představuje zvládnutí techniky, která se získává důkladným soustředěním, koncentrací, meditací a vizualizací. Tyto cvičení jsou pro magii důležité, jako proces, při kterém se vaše pozornost přizpůsobuje určitému objektu neboli cíli. Musíte mít totiž jasnou představu čeho chcete magií dosáhnout.




Koncentrace


Znamená umět se soustředit na jednu jedinou představu a myšlenku. Je to velice důležité při vlastních rituálech, kdy je nutno vyloučit vše, co se přímo nevztahuje k tomu, co děláme. .

Cvičení na posílení koncentrace:

Pohled do plamene svíčky

Rozsviťte svíčku a postavte ji před sebe na stůl. Pohodlně se posaďte a dívejte se do plamene. Nedívejte se upřeně, klidně zamrkejte, kdykoliv to budete potřebovat. Po několika minutách zavřete oči a hledejte plamen. Uvidíte ho i přes zavřená víčka. Myslete na představu plamene a snažte se co nejdéle uchovat jeho obraz. Nejlépe se pohled do plamene cvičí k večeru kdy už se stmívá nebo si trochu zatáhněte v pokoji.

Podobné cvičení, jen svíčku vyměníme za obrázek nebo tarotové karty.

Postavte nebo zavěste obrázek v odpovídající výšce pro oči a na nějakou dobu se na něj dívejte. Pak zavřete víčka a snažte si ho vybavit jeho mentální obraz. Uchovejte ho tak dlouho jak to jen bude možné.

Složitější cvičení - Pohled do plamene svíce

Znovu opakujte cvičení s plamenem svíce, tentokrát však změňte velikost, barvu, výšku plamene. Opět použijte obrázek nebo kartu, tentokrát proto, abyste vyvolali všechny přestavy, které se k nim pojí. Zjistěte také, jestli dokážete udělat na mentálním obrázku vyvolat pohyb.




Meditace


Je velmi strará technika, která byla odedávna používaná mágy, čaroději, čarodějnicemi, léčiteli, mnichy, dalšími lidmi k navození harmonie. Existují různé stupně meditace, ale těch si začnete být vědomi postupnou praxí. Při meditaci jako pozadí můžete půstit meditační hudbu.

Meditační pozice by měla být pohodlná a bezpečná. Můžete si vybrat každou polohu, při které budete mít vzpřímená záda. Nejlepší je posadit se na židli, hodně dozadu, nohy by měli být rovně na podlaze. Možná raději budete sedět na podlaze zvolte místo, kde se budete moci opřít zády. . Někteří mají rádi ležení na zádech s nohama u sebe a rukama volně ležícíma podél těla. Jedinou nevýhodou je u této polohy je nutkání některých lidí usnout.




METODA I.

Vypněte telefon, zvonek a posaďte se na pohodlnou židli. Zaposlouchejte se do hudby a přitom se několikrát zhluboka nadechněte a vydechněte. Uvolněte se a odevzdejte se tomuto stavu. Po chvíli se v duchu nechte obklopit bílým světlem, které vás chrání. Představujte si, že stojíte na dřevěném mostě nad klidným jezerem. Všechny své strarosti a bolesti hoďte do vody a pozorujte jak se nad nimi uzavírá hladina. To je symbolické osvobození, které říká vašemu podvědomí o odpověď na vyřešení svého problému. Poté most přejděte a všechno nechte za sebou.

Pokračujte v meditativní cestě. Představujte si jak jste se ocitli na louce za můstkem, procházíte trávou a květinami, před vámi protéká potůček. Stinné stromy se linou kolem louky. Procházejte se po louce, naslouchejte šumění trávy, klidu louky a čerpejte z ní pohodu a harmonii. Možná uvidíte lidi a duchy přírody. Chcete-li s nimi mluvit můžete. Dokud zůstanete klidní a nebudete naléhat budete mít při meditaci jasné vodítko.

Pokud se budete namáhat, abyste slyšeli a viděli to, co sami chcete, budete přijímat pouze signály ze svého vědomí. při meditaci komunikujete s astrálním světem. Proto je také možné, že vám některé bytosti naženou strach nebo vám budou nepříjemné. Pokud by se vám to přihodilo v klidu přivolejte své ochranné bílé světlo a odejděte. Prostě si jen uvědomte své tělo a otevřete oči. Stejně jako při rituálu , ani při meditaci čas neexistuje.




METODA II.

Pohodlně se posaďte, co nejvíce uvolněte tělo, ale nedovolte, abyste se prohýbali v zádech.

1. Nechte hlavu poklesnou na prsa. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se do vzpřímené polohy.

2. Zvraťte hlavu dozadu. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se zpět.

3. Nakloňte hlavu co nejvíce v vlevo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se zpět do vzpřímenné polohy.

4. Nakloňte hlavu co nejcíce vpravo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se do vzpřímené polohy.

5. Nechte hlavu klesnou podpředu, poté jí 3x otočte dokola proti směru hodinových ručiček, vraťte se zpět do vzpřímené polohy.

6. Opakujte minulé cvičení, ale otáčejte hlavou 3x doprava a po směru hodinových ručiček. Vraťte se zpět.

7. Vdechujte nosem několika krátkými, ostrými vdechy, dokud nemáte plné plíce vzduchu. Zadržte na okamžik dech, a pak najednou prudce vydechněte. Vydejte přitom zvuk HA. Proveďte to 3x.

8. Pomalu plně vdechujte pravou nosní dírkou (levou si přidržte, je-li to potřeba), vnímejte, jak se vám přitom rozšiřuje žaludek. Zadržte na okamžik dech. Potom pomalu vydechujte pusou a sledujte jak se žaludek zase zmenšuje. Opakujte 3x.

9. Opakujte předešlé cvičení, tentokrát s levou nosní dírkou a vydechujte pravou. Opakujte 3x.

Nyní se s uvolněným tělem a při normálním hlubokém dýchání soustřeďte na své myšlenky, dokud si nepředstavíte své tělo uzavřené v bílém světle. Vnímejte světelnou energii nabíjející vaše tělo.

Teď se soustřeďte na prsty u nohou. Přikažte jim, aby se uvolnily. Ať se únava a napětí rozpustí. Opakujte tento postup s bříšky u nohou, klenbou nohy, patami kotníky, lýtky, koleny, slabinami, hýžděmi, páteří, hrudníkem, horní a dolní částí paží, zápěstím, dlaněmi, krkem, hrdem, bradou, čelistmi, očima, temenem. Při postupu vzhůru nechte uvolněný každý sval. Techniku uvolňování uzavřete do nitra svého třetího oka, (oči , jsou směrem nahoru - třetí oko je místo asi tak 2,5 cm nad obočím a si 2,5 pod povrchem těla.) Nemusíte se modlit a představovat, že se něco děje jen se nechte unášet dovnitř nahoru k vyšší moci.

Pro fyzické zdraví je nutné, abyste se opět probudili do svého fyzického a vědomého já. Musíte postupovat jako u metody relaxace, jen opačně. Nejprve se vědomě začnete oddalovat od třetího oka, nasměrujte je z čela na temeno hlavy, oči, čelisti, bradu, hrdlo, krk, dlaně, zápěstí, paže, ramena, hrudník, páteř, hýždě, slabiny, kolena, lýtka, kotníky, paty, klenby nohy, s bříšky prstů, projděte všechny části těla. Přikažte každému svalu, aby se probudily zdravé, odpočaté a svěží. Budete příjemně překvapeni jak vám bude po meditaci.

Při první meditaci se vám bude zdát obtížné sedět v klidu jen několik minut. Zakrátko však zjistíte, že jste paní / pánem vaší mysli.





Vizualizace - vytváření představy


Schopnost přesně si představit věc, osobu, zvíře, situaci,... do nejmenšího detailu. Bez schopnosti vizualizace je prakticky nemožné zasahovat do astrální říše (vědomě, nevědomá je ve spánku). Vizualizace je ve své podstatě představivost. Začínete tím, že v mysli si utvoříte představu, která po chvíli nabude do trojrozměrného objektu, později v sérii představ a učíte se uvádět věci do pohybu, situace a lidi tak, aby se vaše představy udály v hmotném světě.

Cvičení: najděte si chvíli a místo kde nebudete rušeni. Cvičení jsou vhodná navečer, když už máte jistotu, že budete mít klid. Pohodlně se posaďte, místnost osviťte svící, vezměte si fotografii osoby, kterou dobře znáte a pozorujte ji. Snažte se zachytit každou maličkost. Soustřeďte se a pokuste se na nic nemyslet. Asi po pěti minutách zavřete oči a snažte si obraz přenést do své mysli. Pokud se vám podaří myslet jen na obraz, který jste si vytvořil/a, bez toho, aby vás něco rozptylovalo jste u cíle. Pokud jste toho nedosáhli musíte být trpělivý a zkoušet to znovu a znovu. Vytvořit si v sobě dokonalou představu situace, či osoby na kterou chcete působit je základ čarování.





MĚSÍČNÍ FÁZE - správné načasování


Rituály se téměř vždy vykonávají v souladu s určitou měsíční fází.

Rituály, které souvisí s růstem, rozvojem, rozpínavostí, přibýváním, zvětšováním apod., by se měly vykonávat s přibývajícím měsícem, tedy ve fázi , která začíná Novoluním a končí Úplňkem. Rostoucí měsíc všechno přitahuje a to platí i pro nejrůznější rituální činnosti. Rituály k podpoře růstu a rozšiřování, např. k přitáhnutí lásky, k podpoře zdraví, nebo snahy o finanční úspěch by se proto měly vykonávat s PŘIBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM.

Rituály, při kterých se váš cíl pojí se zmenšováním, hubnutím, ubýváním apod., začátek rituálu by se měl konat s UBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM, tedy těsně po Úplňku do Novoluní. Toto období, kdy měsíc symbolicky umírá, využíváme k rituálům s cílem odvyknout si od zlozvyků, překonat nemoci a těžkosti, odvrátit kletby, infekce, odstranit deprese.

NOVOLUNÍ a bezprostřední období krátce před ním a po něm se nedoporučuje. Ve středověku tři dny bezprostředně před novoluním nazývali temná období měsíce.

ÚPLNĚK -máte-li opravdu velká přání nejvhodnější doba na rituál je úplněk, kdy má měsíc nepředstavitelnou sílu.






Magické živly


Živel Vzduchu -ovládá východní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Paralda.. Barva: žlutá nebo modrá.

Rituální předměty: destička, nůž athame, meč, kadidlo, sekyrka, motyka, kopí, oštěp, listy, dýmka, měď, luk, šíp, pírko, píšťalka, pásek, hůlka.Vzduch se vztahuje ke studiu, intelektu, komunikaci, hudbě a zvukům všeho druhu, ke zvyšování síly a astrálnímu cestování.




Živel Ohně

Ovládá jižní čtvrtinu kruhu. Vládne mu Džin. Barva: červená. Pro svou sílu se vztahuje k ochraně, věštění, exorcismu a zákazu, sexuální magii, práci, sexu, energii, vůdcovství, odvaze.

Rituální předměty: ohniště, svíčka, kouzelnická hůlka, zlatý náramek, červené a oranžové kameny, hranice, zápalky, popel, kolo, koště, křemen a ostří ukutá n ohni.




Živel Vody

Ovládá západní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Niksa. Voda je spojena s psychikou a intiucí. Pro své vlastnosti se vztahuje k čarování, smrti, znovuzrození, minulým životům, novému životu, dětem nebo narození dítěte, těhotenství, očišťování, tvorbě, většině čarování, novým začátkům, emocionálnímu léčení. Přeje romantické lásce.

Rituální předměty: pohár nebo číše na nápoje, kotlík, voda, víno, stříbrný prsten, prázdný roh, mísa, džbán, sklenka na víno, víno, pivo, medovina, soudek s vínem, sud, stříbro, štít.





Živel Země

Ovládá severní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Ghob. Země je nakloněna plodnosti, růstu, prosperitě, stabilitě, penězům, tanci, mateřské lásce, sázení a sklízení, domovu, stádům, domácím zvířatům.

Rituální předměty: pentagram, sůl, drahé kameny, náhrdelník, kámen, vyřezávané dřevo (pentakl), stromová kůra, bronz, větvička, trojlístek.




Páty živel - akáša

Pátým živlem je duch, obvykle nazývá indickým jménem akáša. Duch je ve všech živelech, je jejich součástí a přesahuje je.Ovládá střed kruhu, a tím udržuje ostatní živly v rovnováze.







Tradiční časová spojení pro čtyři živly

Vzduch Úsvit
Oheň Poledne
Voda Soumrak
Země Půlnoc








Základní aktivní vlastnost živlů



Vzduch Pohyblivost
Oheň Proměna
Voda Očista
Země Stabilita





V dávné době se věřilo, že každý živel je spojen s konkrétním časem dne. Lidé byli přesvědčeni, že v časech, které "nebyly časy" ( období mezi časy ), působila velká síla. Šlo o přirozené časové body, jako je soumrak, úsvit, půlnoc, úplněk, novoluní, sezónní změny atd. Věřili, že čas se skutečně dokáže nakrátko zastavit, že se brány otevírají a božské síly pracují, a tak se ze dvou polovin stává celek.







Pentagram

Pentagram je pěticípá hvězda .Je to starý symbol s mnoha významy. Bývá postaven vrcholem vzhůru. Může představovat 4 živly s pátým prvkem duchem nebo to má být člověk s roztaženými končetinami, představující mysl nad hmotou. Nebo koloběh života - zrození, zrání, dospělost, stárnutí, smrt. Používá se nejen při čarování jako důležitý symbol, ale i jako ochranné znamení přinášející sílu a poznání .








Magické pomůcky


K provádění rituálů, byste měli vystačit s kalichem - číší na usměrnění ženské síly a s hůlkou, athamem, nebo prstem na usměrnění mužské síly. Při čarování budete potřebovat několik předmětů podle vého cíle, přání a druhu živlu, s jakým se cítíte nejvíc spřízněni. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na svůj cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů, na dosažení požadovaného výsledku.

Místo - vybereme místo, kde nebudeme rušeni. .

Pentagram - pěticípá hvězda známa taky jako planoucí hvězda mágů, muří noha, pentakl, pentalfa. (Může být dokonce psán neviditelně na dveře a okna, slouží k zapuzení zla). Je vyrýván nebo malován na dřevěný nebo kovový kotouč ( někdy je vykládán polodrahokamy). Tento kotouč pentagramu se používá na vysvěcování předmětů ( kalich s vodou, vínem, talismany a jiné pomůcky,...), k vzývání, zapuzování a ovládání mocností.

Hůl -symbol vůle, moci a síly. bývají dřevěné - např. vrby, lístky, dubu, jeřábu, hlohu, jabloně, břízy. kovové - měďěné, mosazné, kombinované.

Meč - má symboliku - absolutní poslušnost bytostí nebo síly vůči člověku praktikující magii. Obvykle bývá 70 cm až 1m dlouhý. používá se proti bytostem při citacích negativních bytostí, které odmítají poslušnost.

Nůž - má stejnou symboliku. Nůž není nic jiného než zmenšený meč.

Kalichy nebo poháry - symbol moudrosti a života. Bývají nejrozmanitějších tvarů, velikostí, typů.

Kadidelnice -symbolika vykuřovadla je materializace - zhušťování žádoucí síly a bytosti.

Svíčky - jsou používány pro osvětlování místa, až po specifická kouzla.

Byliny -jsou potřebny k mnoha magických postupů.

Kameny -při některých pracích se používají kameny různých tvarů a velikostí. Počet kamenů při rituálu není stanoven, ale nepoužívá se víc jak třináct. Velmi užitečné jsou kameny: bílá - měsíční kámen, křemen, horský křišťál, žlutá - jantar, topas, citrín, růžová - růžový křemen, růžový kalcit, červená - červený jaspis, karneol, oranžová - karneol, hyacint, modrá - laspis lazuli, labradorit, zelená - jadeit, malachit, amazonit, purpurová nebo levandulová, fialová - ametyst, křemen, beryl, hnědá - záhněda, tygří oko, černá - onyx, obsidián.



Miska - měděná nebo železná nádobka, která se používá na pálení kuřidel a vůní, tyto nádobky jsou zapotřebí dvě, protože při určitých postupech potřebujeme např. spálit i jiné atributy - bylinky, součásti oděvu, pergamenový papír,

Oděv -používá se většinou dlouhý plášť, vyjadřuje absolutní čistotu duše a zárověň je symbolem ochrany.

Kniha stínů -je to vlastně kniha tajemství, protože bude patřit jen vám a nebude nikdy zveřejněna. Do knihy stínů se vkládají rituály , postupy prací, doba, potřeby.






Magický kruh



Magický kruh je symbolické znázornění makrokosmu a mikrokosmu. Kruh znamená počátek a konec, věčnost. Kreslit kruh znamená spojení se s vyšší sílou. Je to také základní a nenahraditelnou ochranou při magii. Člověk se jím chrání před agresí a útokem negativních sil.


Kruh by měl být tak velký, abyste se v něm mohl/a pohybovat , nebo abyste se do něj vešli. Kruh vymezuje chráněný prostor pro vaši činnost. V přírodě se ryje mečem nebo dýkou do země. Při práci v místnosti se vyznačuje křídou, magickou holí nebo i tahem kolem sebe prstem. Někdo jej také vyznačuje na papír nebo se též vyšívá na látku. V magii se správně zhotovený kruh stává neviditelnou hranicí působící v našem i ve světech jiných.

Než začnete kruh vykreslovat přesvědčte se, jestli máte pomůcky, které budete potřebovat připravené. Když je kruh jednou vyznačen není dobré tuto hranici překračovat.

K tomu, aby byl kruh dobře vytvořen musí se soustředěně vizualizovat a zaměřovat svou vnitřní energii. Začíná se na východě, nástroj se drží v dominantní ruce (ruka, kterou píšete). Míříte svou pomůckou nebo prstem (pokud ještě nemáte hůlku nebo rituální nůž) k zemi nebo k podlaze a přitom si představujete prudký modrobílý plamen, který šlehá z hrotu. Tímto plamenem kreslíte kruh ve směru hodinových ručiček a na konci, tedy opět na východě, ho trochu přetáhnete. Mnohem důležitější než dokonalý tvar je to, abyste viděli, svým vnitřním viděním kolem sebe hranici vykreslenou plamenem.




Úplněk a jeho vliv na čarování


Každý ze třinácti úplňků v roce má odlišnou energii. Jejich vliv na nás je nesporný a my sami cítíme, že každý úplněk na nás působí jinak. Stejný vliv mají i na magii Měsíc se pohybuje rokem přes dvanáct znamení zvěrokruhu a každý z úplňků má proto jinou povahu. Úplněk je vždy proti kladným znamením slunci.

Měsíce rozdělené do čtyř základních skupin


ZEMSKÉ MĚSÍCE - Býk, Panna, Kozoroh
tato znamení jsou spíše materiálně založena, mají ráda stabilitu a bezpečí.

OHNIVÉ MĚSÍCE - Beran, Lev, Střelec
tato znamení jsou impulzivní, jdou rázně za svým cílem, ale také jsou velkými optimisty. V tomto období můžete zahájit změny.

VZDUŠNÉ MĚSÍCE - Blíženci, Váhy, Vodnář
tato znamení jsou rozvážná, objektivní. V tomto období je podpora komunikace, psaní, také je vhodné na cestování.

VODNÍ MĚSÍCE - Ryby, Štír, Rak
tato znamení jsou emocionální a snadno zranitelná. Toto období je vhodné při touze po lásce, plodnosti, vnímavosti.




POVAHA ÚPLŇKU
Beran - energie, odvaha, průbojnost, boj, ale také zlost. Je to vhodný čas pro uskutečnění smělých plánů.

Býk - láska, domov, peníze plodnost, čarujte s penězi, majetkem, ale také na plodnost.

Blíženci - komunikace, kontakty, psaní, nápady. Odstranění nesvárů a starých problémů.

Rak - Plačtivost, přílišná vnímavost, přichází čas na touhu po lásce, domovu, plodnosti. Dále na lásku, plodnost, rodinu. Provádějí se rituály na odpuzení zla, také rituály na očištění.

Lev - sláva, sobeckost, krása, štěstí, velké tvořivé projekty.

Panna - klid, síla, je vhodná doba na uklidňující a očistné obřady. Zmírňuje nemoce.

Váhy - šance zářit a oslňovat, při čarování se zbavujte všeho co vás vnitřně svazuje.

Štír - odvážnost, touha po odplatě, vášen, láska, čarujte na strach a zranitelnost, je vhodná doba pro milostnou magii.

Střelec - cestování, při rituálech můžete odstranit své problémy, konflikty, malichernost, podlost.

Kozoroh - kariéra, postavení, šetření peněz, čarujte na nové plány a odhazujte zmařená díla.

Vodnář - nápady, pochopení, čarujte na přátele, pochopení přátel, vhodné na urovnání sporů.

Ryby - láska, snění, city, touha, láska k lidem. Chraňte lásku, vztahy mezi lidmi, život na zemi.








Sluneční znamení

Znamení úplňku

Beran
Váhy

Býk
Štír

Blíženci
Střelec

Rak
Kozoroh

Lev
Vodnář

Panna
Ryby

Váhy
Beran

Štír
Býk

Střelec
Blíženci

Kozoroh
Rak

Vodnář
Lev

Ryby
Panna








Dny v týdnu a jejich vztah k planetám
Neděle - den Slunce, čaruje se na sílu, přátelství, kariéru, úspěch, štěstí, peníze

Pondělí - den Měsíce, čaruje se na plodnost, city, rodinné vztahy, změna

Úterý - den Marsu, čaruje se na bojovnost, kuráž, odvahu, vášnivost

Středa - den Merkuru, čaruje se na navazování kontaktů, cestování, rozum

Čtvrtek - den Jupitera, čaruje se na peníze, prestiž, uznání, úspěch, blahobyt

Pátek - den Venuše, čaruje se na lásku, vztahy, manželství, krásu, umění, radost

Sobota - den Saturna, čaruje se uzavírání smluv, praktičnost, smrt, čas, stabilita






Svíčky jsou v magii v podstatě nepostradatelné - zastupují všechny živly :


Když hoří - Živel Ohně. Zapálením svíce čeká na svůj osud - Živel země. Po zapálení taje na tekutý vosk - Živel vody. Později lehce kouří - Živel vzduch. Pálení svíček je velmi starý magický úkon. Protože, mnoho kouzel vyžaduje, aby se nechali svíčky dohořet, je moudré věnovat peníze na pořádné svícny, které se nemohou vznítit a jsou dost široké na to, aby zachytili kapající vosk. Při pálení svíček platí pravidlo: pro rušení nebo odstrňování něčeho se pálí svíčky za ubývajícího měsíce( od úplňku do novoluní), pro získání něčeho nebo růst se pálí svíčky za přibývajícího měsíce (po novoluní do úplňku). Svíčky bývají spojeny s určitými bylinami a jinými magickými pomůckami a každá je zaměřena na určitý magický úkol. Vyberte si svíčku, tak aby, prezentovala váš magický cíl, rituálním nožem do ní vyryjte svá přání. Potom nalijte trochu vhodného oleje(nejlépe magického - spojeného s druhem rituálu , ktzerý chcete vykonat - láska, antikletba, bohatství a podobně ) na dlaň dominantní ruky a krouživým pohybem svíčku potírejte.

Pokud si přejete, aby se vám něco dostavilo, potírejte svíčku od knotu dolů, až na konec. Pokud chcete něco odstranit, potírejte ji od konce nahoru ke knotu. Naolejovanou svíčku potom vyválejte v příslušných bylinách a postavte ji do svícnu. podržte ruce na obou stranách svíce a v duchu vylévejte myšlenky na svůj cíl do svíčky. Až budete hotovi, rozsviťte svíčku, přitom vizualizujte: a říkejte.


Svíčko moci, svíčko síly, nechť se má přání splní v tuto chvíli
Sílo tryskej z plamene . Dej mi počem touží srdce mé.
Má slova ať mocná jsou, vše co chci mi přinesou.
Říkám tedy Staniž se!

Takto lze jednoduše čarovat pro dosažení téměř všech cílů. Nejlepší je pak ponechat svíčku nebo svíčky na bezpečném místě, aby dohořely.



Použití svíček podle barev :

BÍLÁ
Používá se především při očistných a ochranných rituálech.
Docela dobře slouží pokud konkrétní barvu právě nemáme.
Měli bychom ji mít doma neustále, i kdyby to byla jen obyčejná čajovka.

ŽLUTÁ
Pomáhají relaxovat a navodit klid v duši. Umožňují věštby,
proroctví, podporují vývoj intelektu a podporují výmluvnost a
sebedůvěru.

ORANŽOVÁ
Pomůže přivolat ztracené předměty, případně různé nedefinované
vlivy. Je v ní energie, přitažlivost, magnetismus.

RůŽOVÁ
Přátelství, manželství, láska. Posiluje vztahy, harmonii i
pochopení. Jejích účinek násobíme růžovými kameny, které
přiložíme k zapálené svíci (nepostradatelné v jakékoliv magii
pro lásku) .

ČERVENÁ
Zapalte jí při každém rituálu, který souvisí s láskou, vášní a
a odvahou.

FIALOVÁ
Zesiluje kouzlo, které vykonáváte. Účinky dodává uzdravujícímu
nebo ochrannému kouzlu. Zapálíte-li fialovou svíci, pomůže vám
v přístupu k magii.

MODRÁ
Velmi dobře se do prostor kde spíme, popřípadě odpočíváme.
Chrání před nežádoucími vlivy a vyvolává věštecké sny.
Používáme ji na přivolání pevného zdraví.

ZELENÁ
Pomáhá k získání a udržení peněz, při hledání zaměstnání,
plodnosti, léčení a obecně růstu. Hodí se ale i pokud jde o
štěstí obecně.

HNĚDÁ
Pomáhá při rituálech spojených se zvířaty či domácností.

ČERNÁ
Rituály s černou svící jsou určeny k odpuzení negativního vlivu
určité osoby, ke zpětnému zaslání záporné vibrace. Můžeme je
použít i jako podpůrný prostředek při potlačování zlozvyku.

Dny v týdnu a jejich barvy ...

Pondělí – bílá/stříbrná

Úterý – červená

Středa – fialová

Čtvrtek – modrá

Pátek – zelená

Sobota – černá a tmavě modrá

Neděle – žlutá nebo zlatá



Barvy a astrologická znamení

Kozoroh – modrofialová/hnědá

Vodnář – fialová/tm. modrá

Ryby – fialovočervená/bílá

Skopec – červená/červená

Býk – červenooranžová/růžová

Blíženci – oranžová/šedá

Rak – žlutooranžová/stříbrná

Lev – žlutá/zlatá

Panna – žlutozelená/zelená

Váhy - zelená/modrá

Štír – zelenomodrá/indigo

Střelec – modrá/oranžová




BARVY

bílá : čistota, dokonalost, nevinnost, spolehlivost, láska k pravdě
negace - chladnost

černá : odolnost, důstojnost, schopnost obnovy, návrat
negace - násilí, strach, temnota

červená : láska, vášeň, síla, dobyvačnost,
negace - vztek, nenávist

modrá : klid, mír, uvolnění, jistota, vytrvalost
negace - nuda, prázdnota

žlutá : slunce, radost, osvobození, touha po svobodě
negace - povrchnost, závist

zelená : rovnováha, růst, naděje, stálost, život, uzdravení
negace - netečnost, moc

růžová : romantika, jemnost, láska
negace - bezbranost

fialová : mystika, magie, proměna, citlivost
negace - žal, pokání, odpor

tyrkysová : komunikace, humor, půvab, přátelství, družnost
negace - přehnaná ctižádostivost

oranžová : zdraví, životní elán, síla, odvaha, energie
negace - lehkomyslnost


reakce
Jak na mě působí stres? Přetížení stresem… První pomoc Kdy navštívit lékaře? Komplikace Co můžu udělat sám? Máte riziko vzniku? Časté otázky Mám toho dost
Je velmi nelehké definovat pojem stresu. Při velkém zjednodušení lze označovat jako stres vše, co nás nutí přizpůsobit se novým okolnostem, co nám nějakým způsobem působí přetížení.

Stres označuje reakci organismu na nadměrnou zátěž. U zvířat se stresová reakce objevuje zejména v situacích, kdy jim jde o holý život. V lidské společnosti se s jejím rozvojem dostala sociální a psychologická rovina na podobné místo jako biologické přežití.

Po vystavení tzv. stresorům, což jsou věci působící zvenčí, může naše tělo i jeho psychické funkce zažít stresovou reakci. Lidé si stres spojují většinou s událostmi a záležitostmi ryze nepříjemnými, ale jako zátěž mohou působit i okolnosti na první pohled pozitivní (oslavy, cestování).

Jednoznačné je, že naše porozumění celé situaci ovlivňuje, zda je okolnost vnímána jako stresor či ne. Platí známé: "Nejsou ani tak hrozivé věci kolem, jako naše mínění o nich."


Jak na mě působí stres?
Předem je nutné zdůraznit, že stres není záležitost jen škodlivá. Určitá míra stresu je ke zdraví zcela nezbytná. Zajišťuje nám dostatek podnětů ke zvládání překážek. Nejen to, stres dosud pravděpodobně tvořil hybnou sílu dalšího vývoje nejen jedince, ale i celého druhu.

Je otázkou nakolik je dnešní míra zátěže zvladatelná, rozšiřuje schopnosti a nakolik se stává zdraví škodlivou. Za nepříznivou považujeme z psychologického i biologického hlediska takovou formu stresu, při které nemůže stresovaný jedinec nikterak ovlivnit působení zevních událostí (např. se během času zcela mění pravidla, která dlouhodobě platila).

Přetížení stresem aneb když úzkost převáží…
Úzkost a strach patří k běžným emocím, které každý z nás tu a tam během svého života prožívá. Tyto pocity umožňují organismu přizpůsobit se okolnímu prostředí zejména tím, že jsou součástí základních psychickým obranných mechanismů člověka při hrozícím nebezpečí.

Stále častěji se však stává, že se objevují i ve chvílích, při kterých žádné reálné nebezpečí nehrozí. Hovoříme potom o tzv. neurotických poruchách. U nich je typické, že psychické příznaky doprovázejí i tělesné příznaky (bušení srdce, lapání po dechu, mravenčení v prstech, tlaky v hlavě, pocení a řada dalších). Obecně lze tedy říci, že každý obranný mechanismus má svou hranici a při jejím překročení se stává poruchou omezující postiženého.

Úzkost je nepříjemný emoční stav, jehož příčinu není možné přesně definovat. Je to stav plný obav, pocitů jako by se něco ohrožujícího mělo stát, ale člověk si neuvědomuje, co by to mělo vlastně být. Postižení často připodobňují tuto nepohodu situaci před zkouškami, ale trvající neúměrně dlouho. Oproti tomu strach je psychická reakce na konkrétní nebezpečí (např. pes, pavouk, uzavřený prostor), má konkrétní objekt a trvá pouze po dobu jeho existence. Za normálních okolností má svůj nezastupitelný ochranný, adaptivní a informační význam.

První pomoc
V rámci první pomoci při výrazné úzkosti vyvolané stresem je možné ovlivnění tělesných příznaků, které si postižený jedinec často vykládá jako známky hrozícího kolapsu či závažného tělesného onemocnění, což jeho úzkost dále zvyšuje.

Cílem je dostat tyto doprovodné tělesné reakce pod kontrolu, čímž se také sníží intenzita nepříjemných pocitů, změní se jejich chápání ("Není to infarkt, jsem jen nervózní.") a zvýší se pocit sebekontroly v obtížných situacích.

Nejjednodušší možnost odvrácení plného rozvoje tělesných příznaků je prosté odvedení pozornosti v případě počínajících nepříjemných tělesných projevů např. četbou, hovorem se známým člověkem.

Další metody, které slouží k dosažení stavu plného tělesného uvolnění, spočívají v uvolnění kosterních svalů (relaxace) a v klidném, kontrolovaném břišním dýchání (zklidňující dýchání hluboko do břicha).

Tyto metody je však nutno dobře předem ovládat a při první pomoci pak lze rychle a efektivně využít některé jejich prvky. Jsou součástí specifické psychoterapie úzkostných poruch stejně jako "uklidňující myšlenky", které si může pacient během terapie připravit a v krizové situaci použít.

Kdy navštívit lékaře?
Jak již bylo řečeno, úzkost je stálým jevem každodenního života, mírná úzkost je tedy normální a pociťuje ji v životě každý. Úzkost se stává problémem tehdy, jestliže se objevuje příliš často, je příliš silná, trvá neúměrně dlouho nebo pokud se vyskytne v nevhodné situaci. Jiným hlediskem je míra postižení funkčních schopností postiženého, úzkost může svou neustálou přítomností narušovat soustředění, schopnost pracovat nebo spánek.

Odbornou pomoc psychiatra je vhodné vyhledat i při déletrvajících nepříjemných tělesných pocitech nebo nepohodě, pro které nemá Váš lékař vysvětlení. Vyšetření u psychiatra se nemusíte obávat. Většinou sestává z běžného pohovoru, který slouží lékaři k seznámení se s Vašimi problémy. Na jeho základě se lékař rozhodne, zda Vám budou provedeny ještě jiná přídatná vyšetření a zda Vaše problémy budou označeny jako některá z forem úzkostných poruch. Dále Vám nabídne určitý způsob léčby.

Komplikace
Ve svých dlouhodobých důsledcích jsou úzkostné poruchy pro člověka frustrující ve většině oblastí života a mohou mít až invalidizující průběh. Pacienti zpočátku nerozumí příčinám svých tělesných obtíží a za tímto účelem se opakovaně, obvykle s negativním výsledkem, podrobují řadě lékařských a laboratorních vyšetření a stávají se častými klienty ambulancí praktických lékařů nebo internistů.

V dalším průběhu se vyhýbají situacím, ve kterých došlo ke vzniku úzkosti a tím dochází jednak ke zúžení životního stylu, narušení osobních a rodinných vztahů a též pracovních a profesionálních ambicí. Nezřídka se postižení ocitají v sociální izolaci.

Významnou a častou komplikací úzkostných poruch je nadužívání alkoholu, který krátkodobě úzkost tlumí, ale z dlouhodobého hlediska se může rychle vyvinout závislost. Podobně je tomu při nadměrném užívání některých léků. A nesmíme zapomenout, že u řady nemocných se může z dlouhodobé úzkosti vyvinout deprese.

Co můžu udělat sám?
Kromě obecných doporučení o dodržování zdravého životního stylu s dostatkem odpočinku, nelze než doporučit zvyšování své sociální zdatnosti (trénink asertivity apod.). Často se také vyplácí dobré plánovaní vlastních aktivit a minimalizace tzv. odkládání činností a úkolů. Dále je možné poučit se z mnoha dostupných literárních zdrojů a případně provádět relaxační cvičení a provést základní psychohygienická opatření.

Máte riziko vzniku?
Riziko vzniku úzkostných poruch je společné nám všem bez rozdílu. Pokud se podobné potíže vyskytly v naší rodině, máme ke vzniku podobné poruchy přece jen o stupínek blíže. Přítomnost nějakého tělesného onemocnění, handikep nebo nedávný negativní zážitek znamenající ztrátu, konflikt či jiné tzv. psychické trauma, výrazně zvyšuje riziko vzniku onemocnění.

Ženy dvakrát častěji trpí podobnými problémy. Muži trpící úzkostnými poruchami se častěji stávají závislými na alkoholu!

Časté otázky
Jaké jsou typy úzkostných poruch?
Rozeznáváme tzv. fobické úzkostné poruchy, které jsou charakterizovány strachem z konkrétních situací nebo objektů, které ve skutečnosti nejsou nebezpečné. Nejčastěji se jedná o agorafobie - strach z veřejných prostranství, přeplněných míst, shluku lidí, z opuštění domova, z obchodů, cestování dopravními prostředky, z jízdy výtahem, z uzavřených prostor; sociální fobie - strach ze situací, v nichž může být člověk pozorován a posuzován druhými lidmi (z vystupování, z psaní, pití či jedení před druhými, ze setkání s neznámými lidmi, telefonování) a specifické fobie - strach ze zvířat (hmyzu, psů),z přírodních živlů (bouřek, vody), z krve, injekcí a zranění, z určitých míst (letadlo, výtahy) a další.

Co je to panický (čti panycký) záchvat?
Jde o náhle vzniklý intenzivní strach až hrůzu objevující se bez zjevné vnější příčiny, trvající obvykle několik minut. Jedinec kromě výrazných tělesných příznaků má také obavu, že se zblázní, zešílí či zemře.

Co je to obsedantně kompulzivní porucha??
Jde o duševní poruchu charakteristickou neodvratitelnými a opakovaně se objevujícími myšlenkami, které se proti vůli jedince vtírají na mysl a způsobují výraznou nepohodu a tíseň, kterou se pak nositel snaží zmírnit různými způsoby nutkavého chování (např. myšlenka na znečištění rukou přenosnou infekcí vede k opakovanému umývání rukou, a to nesčetněkrát za den, pokaždé, když jedinec sáhne např. na kliku u dveří).

Jsou úzkostné poruchy léčitelné?
Úzkostné poruchy jsou poruchy dobře léčitelné a spadají plně do kompetencí psychiatrů. Základní léčbou je psychoterapie a farmakoterapie. Pro dlouhodobou terapii jsou nevhodnější antidepresiva. Při náhlém vzplanutí příznaku úzkosti patří k osvědčeným anxiolytika, ale jejich podávání by však mělo být limitováno 4-8 týdnu a pak by měly být pozvolna vysazeny. Úspěšná je také léčba slovem - psychoterapií. Nezbytnou součástí je nácvik svalové relaxace a zklidňujícího dýchání. Je prokázáno, že těmito metodami lze snížit intenzitu příznaků o 60-80%.



muj realni zivotJe velmi lákavé nepohybovat se vpřed, stát tam, kde jsme, regredovat, jinými slovy spoléhat na to, co máme, protože to, co máme, známe; můžeme na tom lpět, cítit se v tom bezpečně.

Bojíme se a v důsledku toho se bráníme učinit krok do neznáma, do nejistoty; avšak poté, co jsme krok učinili, se nám nemusí jevit tak riskantní, kdežto předtím, než jsme ho učinili, se nám nové stránky jeví velmi riskantní, a proto odstrašující. Jen to, co je staré a vyzkoušené, je bezpečné; nebo se takové zdá. Každý nový krok obsahuje nebezpečí neúspěchu a to je jeden z důvodů, proč se lidé tolik bojí svobody.

Staré a navyklé je samozřejmě v každém stadiu života něco jiného. Jako kojenci máme pouze své tělo a matčin prs (původně od sebe nerozlišené). Pak se začneme orientovat ke světu, začíná proces vytváření místa pro sebe v něm. Začínáme chtít mít věci: máme svou matku, otce, sourozence, hračky; pozděj i získáváme vědomosti, zaměstnání, společenské postavení, ženu, děti a pak již máme určitý druh posmrtného života, když získáme místo na hřbitově, životní pojistku a když napíšeme "poslední vůli".

Navzdory jistotě vlastnění lidé obdivují ty, kteří mají vizi nového, ty, kteří razí nové cesty, kteří mají odvahu postupovat vpřed. V mytologii tento modus existence symbolicky představuje hrdina. Hrdinové jsou ti, kteří mají odvahu opustit to, co mají - svou zemi, rodinu, majetek -, a odcházejí, nikoliv beze strachu, ale nepodléhají mu. V buddhistické tradici je Buddha hrdinou, který opouští všechen majetek, všechnu jistotu obsaženou v hinduistické teologii - své postavení, svou rodinu - a směřuje k životu bez vazeb. Abraham a Mojžíš jsou hrdiny židovské tradice. Křesťanským hrdinou je Ježíš, který neměl nic a - v očích světa - je ničím, jedná však z plnosti své lásky vůči všem lidským bytostem. Řekové mají sekulární hrdiny, jejichž cílem je vítězství, uspokojení jejich hrdosti, výboj. Avšak tak jako hrdinové ducha, Héraklés a Odysseus, postupují vpřed nezastrašeni rizikem a nebezpečím, které je očekává. Pohádkoví hrdinové vyhovují týmž kritériím: odchod, postup vpřed a snášení nejistoty.

Obdivujeme tyto hrdiny, protože hluboce cítíme, že takoví, jací jsou, bychom chtěli být také - kdybychom to dokázali. Protože se však bojíme, věříme, že bychom takoví být nedokázali, protože to dokáží jen hrdinové. Hrdinové se stávají idoly; přenášíme na ně svou schopnost pohybu a pak stojíme tam, kde jsme - "protože nejsme hrdinové".

Taková úvaha může znamenat, že být hrdinou je samozřejmě žádoucí, ale bláhové a proti našim vlastním zájmům. Ale tak tomu v žádném případě není. Opatrní lidé s vlastnictvím se těší bezpečí, ale nutně jsou velmi nejistí. Závisejí na tom, co mají, na penězích, prestiži, egu - to znamená na tom, co je mimo ně. Co však se z nich stane, jestliže ztratí to, co mají? Vždyť cokoliv člověk má, může ztratit. Nejpatrnější je to na majetku, který lze ztratit -a s ním i postavení, přátele -, a kdykoliv dříve nebo později musí každý ztratit svůj život.

Jestliže jsem tím, co mám, a jestliže ztratím to, co mám, kým pak jsem? Nikým než poraženým, zmařeným, žalostným dokladem chybného způsobu života. Protože mohu ztratit to, co mám, neustále se znepokojuji tím, že ztratím to, co mám. Bojím se zlodějů, hospodářských změn, revolucí, nemoci, smrti, mám strach z lásky, ze svobody, růstu, změny, neznáma. Tedy mám ustavičnou starost, trpím chronickou hypochondrií, nejenom ohledně zdraví, ale vůči každé ztrátě toho, co mám; stávám se defenzivním, tvrdým, podezíravým, osamělým, hnaným potřebou mít více, abych byl lépe chráněn. Ibsen podal nádherný popis takového na sebe soustředěného člověka ve svém Peer Gyntovi. Tento hrdina je naplněn pouze sám sebou; ve svém krajním egoismu věří, že je sám sebou, protože on rovná se "svazek žádostí". Na konci života rozpoznává, že kvůli své existenci strukturované dle majetku se mu nepodařilo být sám sebou, že se podobá cibuli bez jádra, že je nehotový člověk, který sám sebou nikdy nebyl.

Úzkost a nejistota, jež jsou vyvolávány nebezpečím ztráty toho, co máme, se nevyskytují v modu bytí. Jestliže jsem tím, kým jsem, a nikoliv tím, co mám, nikdo mne nemůže o něco připravit nebo ohrozit moji jistotu a můj pocit identity. Můj střed je ve mně samém; moje schopnost být a vyjadřovat své bytostné síly je součástí mé charakterové struktury a závisí na mně. To platí pro normální životní proces, nikoliv ovšem pro takové okolnosti jako vyřazení vlivem nemoci, mučení nebo jiné případy vnějšího omezení mocí.

Zatímco vlastnický modus se zakládá na nějaké věci, která se spotřebou umenšuje, modus bytí roste praxí. ("Hořící keř", kterého neubývá, je biblickým symbolem tohoto paradoxu.) Schopnosti rozumu, lásky, umělecké a rozumové tvořivosti, všechny bytostné síly narůstají procesem svého vyjádření. To, co věnujeme, není ztraceno, ale naopak, ztraceno je to, co je podrženo. Jediné ohrožení bezpečí v modu bytí spočívá ve mně samém: v nedostatku víry v život a v mé tvořivé síly; v regresivních sklonech; ve vnitřní lenosti a v ochotě nechat druhé, aby převzali můj život. Ale všechna tato nebezpečí nenáleží k modu bytí tak, jako k modu vlastnění náleží nebezpečí ztráty.
tohle to se relarita Jak je to se ztrátou života - se strachem ze smrti? Je to strach pouze lidí starých a nemocných? Anebo má strach ze smrti každý? Prostupuje fakt, že jsme spojeni se smrtí, celým naším životem? Narůstá intenzita a vědomí strachu ze smrti tím více, oč blíže se nacházíme k mezím života ve stáří a v nemoci?

K takovým otázkám je třeba mít k dispozici systematické psychoanalytické studie tohoto fenoménu od dětství až po stáří, zkoumající také nevědomé i vědomé projevy strachu ze smrti. Taková zkoumání se nesmějí omezovat na individuální případy; měla by zkoumat velké skupiny za použití stávajících metod sociální psychoanalýzy. Protože takové výzkumy zatím neexistují, musíme předběžné závěry vyvozovat z řady roztroušených údajů.

Patrně nejvýznamnějším faktem je hluboce zakořeněná touha po nesmrtelnosti, která se projevuje v řadě rituálů a ve vírách, jejichž cílem je uchování lidského těla. Na druhé straně moderní, zvláště americké popírání smrti "zkrášlováním" těla mluví rovněž o potlačení strachu ze smrti jejím zastíráním.

Existuje jen jedna cesta - učili Buddha, Ježíš, stoikové, Mistr Eckhart - k pravému překonání strachu ze smrti, a to je cesta nelpění na životě, neprožívat život jako vlastnictví. Strach ze smrti ve skutečnosti není tím, čím se zdá být: strachem z ukončení života. Smrt se nás netýká, pravil Epikuros, "protože když jsme, smrt zde není; když je smrt zde, již nejsme" (viz Díogenés Laertský). Může ovšem existovat strach z utrpení a bolesti, které předcházejí smrti, ale to je jiný strach než strach ze smrti. Zatímco se strach ze smrti může jevit jako iracionální, není tomu tak, jestliže život je zakoušen jako vlastnictví. Strach potom není strachem ze smrti, ale strachem ze ztráty toho, co mám: strachem ze ztráty mého těla, ega, mého majetku a mé identity; strach z pohledu do propasti neidentity, strach z toho, že se "ztratíme".

Nakolik žijeme ve vlastnickém modu, natolik se musíme bát smrti. Tento strach neodstraní žádné racionální vysvětlení. Můžeme ho oslabit, dokonce v hodině smrti, opětovným sebeujištěním o naší vazbě k životu, opětováním lásky druhých, která může roznítit naši vlastní lásku. Zbavování se strachu ze smrti by nemělo začínat přípravou na smrt, ale být neustávajícím úsilím tlumit vlastnický modus posilováním modu bytí. Jak říká Spinoza, moudrý přemýšlí o životě, nikoliv o smrti.

Návod, jak umírat, je vskutku týž jako návod, jak žít. Čím více se zbavíme veškerých forem žádosti vlastnit, zvláště upnutí k egu, o to slabší bude strach ze smrti, protože nebude co ztratit. Jak je to se ztrátou života - se strachem ze smrti? Je to strach pouze lidí starých a nemocných? Anebo má strach ze smrti každý? Prostupuje fakt, že jsme spojeni se smrtí, celým naším životem? Narůstá intenzita a vědomí strachu ze smrti tím více, oč blíže se nacházíme k mezím života ve stáří a v nemoci?

K takovým otázkám je třeba mít k dispozici systematické psychoanalytické studie tohoto fenoménu od dětství až po stáří, zkoumající také nevědomé i vědomé projevy strachu ze smrti. Taková zkoumání se nesmějí omezovat na individuální případy; měla by zkoumat velké skupiny za použití stávajících metod sociální psychoanalýzy. Protože takové výzkumy zatím neexistují, musíme předběžné závěry vyvozovat z řady roztroušených údajů.

Patrně nejvýznamnějším faktem je hluboce zakořeněná touha po nesmrtelnosti, která se projevuje v řadě rituálů a ve vírách, jejichž cílem je uchování lidského těla. Na druhé straně moderní, zvláště americké popírání smrti "zkrášlováním" těla mluví rovněž o potlačení strachu ze smrti jejím zastíráním.

Existuje jen jedna cesta - učili Buddha, Ježíš, stoikové, Mistr Eckhart - k pravému překonání strachu ze smrti, a to je cesta nelpění na životě, neprožívat život jako vlastnictví. Strach ze smrti ve skutečnosti není tím, čím se zdá být: strachem z ukončení života. Smrt se nás netýká, pravil Epikuros, "protože když jsme, smrt zde není; když je smrt zde, již nejsme" (viz Díogenés Laertský). Může ovšem existovat strach z utrpení a bolesti, které předcházejí smrti, ale to je jiný strach než strach ze smrti. Zatímco se strach ze smrti může jevit jako iracionální, není tomu tak, jestliže život je zakoušen jako vlastnictví. Strach potom není strachem ze smrti, ale strachem ze ztráty toho, co mám: strachem ze ztráty mého těla, ega, mého majetku a mé identity; strach z pohledu do propasti neidentity, strach z toho, že se "ztratíme".

Nakolik žijeme ve vlastnickém modu, natolik se musíme bát smrti. Tento strach neodstraní žádné racionální vysvětlení. Můžeme ho oslabit, dokonce v hodině smrti, opětovným sebeujištěním o naší vazbě k životu, opětováním lásky druhých, která může roznítit naši vlastní lásku. Zbavování se strachu ze smrti by nemělo začínat přípravou na smrt, ale být neustávajícím úsilím tlumit vlastnický modus posilováním modu bytí. Jak říká Spinoza, moudrý přemýšlí o životě, nikoliv o smrti.

Návod, jak umírat, je vskutku týž jako návod, jak žít. Čím více se zbavíme veškerých forem žádosti vlastnit, zvláště upnutí k egu, o to slabší bude strach ze smrti, protože nebude co ztratit. tohleto je skutecnost Jak je to se ztrátou života - se strachem ze smrti? Je to strach pouze lidí starých a nemocných? Anebo má strach ze smrti každý? Prostupuje fakt, že jsme spojeni se smrtí, celým naším životem? Narůstá intenzita a vědomí strachu ze smrti tím více, oč blíže se nacházíme k mezím života ve stáří a v nemoci?

K takovým otázkám je třeba mít k dispozici systematické psychoanalytické studie tohoto fenoménu od dětství až po stáří, zkoumající také nevědomé i vědomé projevy strachu ze smrti. Taková zkoumání se nesmějí omezovat na individuální případy; měla by zkoumat velké skupiny za použití stávajících metod sociální psychoanalýzy. Protože takové výzkumy zatím neexistují, musíme předběžné závěry vyvozovat z řady roztroušených údajů.

Patrně nejvýznamnějším faktem je hluboce zakořeněná touha po nesmrtelnosti, která se projevuje v řadě rituálů a ve vírách, jejichž cílem je uchování lidského těla. Na druhé straně moderní, zvláště americké popírání smrti "zkrášlováním" těla mluví rovněž o potlačení strachu ze smrti jejím zastíráním.

Existuje jen jedna cesta - učili Buddha, Ježíš, stoikové, Mistr Eckhart - k pravému překonání strachu ze smrti, a to je cesta nelpění na životě, neprožívat život jako vlastnictví. Strach ze smrti ve skutečnosti není tím, čím se zdá být: strachem z ukončení života. Smrt se nás netýká, pravil Epikuros, "protože když jsme, smrt zde není; když je smrt zde, již nejsme" (viz Díogenés Laertský). Může ovšem existovat strach z utrpení a bolesti, které předcházejí smrti, ale to je jiný strach než strach ze smrti. Zatímco se strach ze smrti může jevit jako iracionální, není tomu tak, jestliže život je zakoušen jako vlastnictví. Strach potom není strachem ze smrti, ale strachem ze ztráty toho, co mám: strachem ze ztráty mého těla, ega, mého majetku a mé identity; strach z pohledu do propasti neidentity, strach z toho, že se "ztratíme".

Nakolik žijeme ve vlastnickém modu, natolik se musíme bát smrti. Tento strach neodstraní žádné racionální vysvětlení. Můžeme ho oslabit, dokonce v hodině smrti, opětovným sebeujištěním o naší vazbě k životu, opětováním lásky druhých, která může roznítit naši vlastní lásku. Zbavování se strachu ze smrti by nemělo začínat přípravou na smrt, ale být neustávajícím úsilím tlumit vlastnický modus posilováním modu bytí. Jak říká Spinoza, moudrý přemýšlí o životě, nikoliv o smrti.

Návod, jak umírat, je vskutku týž jako návod, jak žít. Čím více se zbavíme veškerých forem žádosti vlastnit, zvláště upnutí k egu, o to slabší bude strach ze smrti, protože nebude co ztratit.

Návštěvní kniha Čarování a jeho pravidla



1. Nikomu neškodit

Tato zásada má svoji tradici. Kosmický zákon trojnásobné odplaty vychází z pravidel, že vše, co uděláme, se nám trojnásobně vrátí. Přitom nezáleží, zda šlo o negativní nebo pozivní magii.


2. Nechat působit magii

Většina rituálů přináší zjevné výsledky až po čase. Proto se zdá, že vykonaný rituál nemá žádnou časovou ani prostorovou souvislost, ale okolnosti jako by vyplynuly z normálního průběhu věcí.


3. Čarování vyžaduje určitou námahu

Výsledek rituálu závisí především na našem osobním nasazení, na energii, době a vědomé pozornosti. Rituály násobí a usměrňují kosmické síly. Kdo vykonává rituály povrchně anebo bezmyšlenkovitě zkracuje dobu rituálu, nikdy nevyvolá dynamickou koncentraci sil.


4. Práce vyžaduje námahu při hledání a výběru pomůcek

Kdo není ochotný podstoupit potřebnou námahu při výběru potřebných pomůcek, ten si věci ulehčuje. Potřebné pomůcky by měly být co nejkvalitnější, (mimochodem šikovný člověk si mnoho věcí vyrobí sám ).

5. Duchovní soustředěnost na rituál

Člověk musí udržovat sebe i magické pomůcky v čistotě a pořádku. Měl by být seznámený s průběhem rituálu, zbavit se nečistých myšlenek a držet se cíle, který si vytyčil. Kdo ztratí soustředění, síly se rozptýlí a rituál nebude působit. Soustředěný a disciplinovaný duch působení rituálu zesílí.

6. Úspěch

Je to radostná jednota našeho vědomí a základních životních sil. Je u ní mimořádně vážná koncentrace, ale neměl by chybět popěvek nebo tanec, pokud mohou dopomoci k úspěchu.

7. Vše je víra v sebe i rituál

Pokud se naučíte čarování skutečně ovládát, je ve vašich rukou obrovská síla. Málokdo si ji umí představit, stejně tak jako si nedokážeme jak vypadá třeba nukleární reakce. Ale každý, kdo má trochu trpělivosti, píle a umu, se naučí s její pomocí měnit svůj život. Stačí mít otevřenou mysl a přijmout skutečnost, že ve universu je mnoho sil, které nám mohou být prospěšné, aniž bychom chápali jejich podstatu.

8. Jasný cíl je klíčem

Člověk musí přesně vědět čeho chce dosáhnout a na svůj cíl soustředit všechnu pozornost a síly. Kdo to neudělá, ničeho nedosáhne. Při každém rituálu je zapotřebí mít živou představu, jako by bylo cíle už dosaženo, tedy přesně a jasně vizualizovat (vidět), jakoby se přání už uskutečnilo.

9. Vše je dynamická síla

Bez dynamičnosti je čarování odsouzeno k neúspěchu. Je to hnací síla našeho vesmíru a proto se musí vykonávat s dokonalou odevzdaností .Všechny magické cíle musí vycházet s odevzdanosti a laskavé podpory - k rodině, lidstvu, přátelům, vesmíru světu a k sobě samému.

10. Koncentrace

Myšlenka soustředěná na jediný cíl je základem pozitivní magie. Kdo se připravuje poctivě na rituál a udělá všechny potřebné kroky, rozvíjí zároveň systematicky svou koncetraci duševních sil. Když si člověk narychlo zápálí svíčku, nemá to nic společného s čarováním, protože se mu nepodaří zkoncetrovat a nasměrovat síly. Musí se naprosto soustředit, oddat rituálu a odevzdaně ho připravit a vykonat. Jen tak vytvoří potřebnou koncetraci.

11. Síla

Existující síla, která je skryta v nás, předmětech, v okolí, k dosažení cíle nebo jeho změny.
- podle symbolického významu lze různé předměty vzájemně kombinovat nebo nálezat jejich vzájemnou souvislost.
- duchovní koncentrací je možno symbolická silová pole nasměrovat k určitému cíli.
- předměty v našem okolí mají svůj hmatatelný a symbolický význam

12. Symboly

Vše co je při rituálu používané, symbolizuje nějakou energii, která je v jiné dimenzi. Jestli je člověk skutečně v kontaktu s touto zvláštní energií a je schopen provozovat magii, závisí na tom, jak dobře chápe reprezentativní symboly, které jsou používány v našem světě. Proto je důležitou součástí cvičení studium těchto rituálních symbolů nebo meditace o nich.

13. Negativní magie

Předchozí uvedená magická pravidla vycházejí z toho, že magie spočívá v odevzdání se a patří k božským uměním. Zcela jinak je to u negativní magie. Jejím cílem je zničení, kletba, vyvolání zla, chaosu, působení bolesti. I při této magii je nutná koncentrace zaměřená na cíl. Avšak obrací i proti samému vykonavateli, jenž se podle trojnásobné odplaty vystavuje velkému nebezpečí !


K čarování se používá většinou - oltář, číši, athame ( rituální nůž), hůlku, kadidlo nebo vykuřovadlo či kvalitní vonné tyčinky, misky na sůl, vodu, pak symboly zastupující živly, a další předměty a symboly podle svého cíle, přání a druhu živlu. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů - stavebních kamenů na dosažení požadového výsledku.

Kdy provádět rituály - k rituálům, by mělo dojít, kdykoliv kdy cítíte potřebu. Rituálům, byste se měli věnovat, když nebude nikým vyrušováni nebo přistiženi, kdy se budete cítit naladěni a schopni soustředit se na daný postup. Čarování v zájmu zisku, přírůstku nebo něčeho zvětšit je za přibývajícího měsíce a čarování , která má něco zmenšit, ubrat je vhodná za ubývajícího měsíce. Nejvhodnější čas na provozování čarování je ten, kdy ji opravdu potřebujete vy. Jenom tehdy budou vaše přání silná, aby se kouzlo mohlo podařit. Pokud, provádíte kouzlo, které se má provádět v rituálním prostředí použijte období "mezi časy" ( např.soumrak, půlnoc, úplněk, ), abyste dosáhli co nejmocnějšího účinku.





Magie
Je souhrnem poznatků, který má pomoci navodit a urychlit žádané změny v různých oblastech života. Pomáhá uvolňovat tvořivou mysl a podvědomí. Aby jste se dobře spojili s energií, je vhodné používat co nejvíce symbolů. Aby jste co nejlíp napomohli své vizualizaci můžete využít například barvu, vůni, rostlinu, kameny, sošku, obrázek, přání napsané na pergamenovém papíru. Při magii hraje důležitou roli opakování - 3x, 5x, 7x nebo 9x opakovat zaklínadlo, přání, kouzlo. Čísla 3,5,7,9, mají mystickou moc. Aby magie byla účinná, musíte věřit, že dokážete vyvolat změnu. A aby změny mohly nastat, je tedy nutné uvěřit, že dokážete kouzla praktikovat.


Čtyři síly, které by měl člověk používat je vědět, odvážit se, chtít, mlčet. Vědět znamená získat vědomosti, jak magii provozovat, odvážit se znamená praktikovat ji, chtít znamená dosáhnout cíle, mlčet znamená nemluvit o tom co děláme

Příprava k magii


Příprava na jakoukoliv magii představuje zvládnutí techniky, která se získává důkladným soustředěním, koncentrací, meditací a vizualizací. Tyto cvičení jsou pro magii důležité, jako proces, při kterém se vaše pozornost přizpůsobuje určitému objektu neboli cíli. Musíte mít totiž jasnou představu čeho chcete magií dosáhnout.




Koncentrace


Znamená umět se soustředit na jednu jedinou představu a myšlenku. Je to velice důležité při vlastních rituálech, kdy je nutno vyloučit vše, co se přímo nevztahuje k tomu, co děláme. .

Cvičení na posílení koncentrace:

Pohled do plamene svíčky

Rozsviťte svíčku a postavte ji před sebe na stůl. Pohodlně se posaďte a dívejte se do plamene. Nedívejte se upřeně, klidně zamrkejte, kdykoliv to budete potřebovat. Po několika minutách zavřete oči a hledejte plamen. Uvidíte ho i přes zavřená víčka. Myslete na představu plamene a snažte se co nejdéle uchovat jeho obraz. Nejlépe se pohled do plamene cvičí k večeru kdy už se stmívá nebo si trochu zatáhněte v pokoji.

Podobné cvičení, jen svíčku vyměníme za obrázek nebo tarotové karty.

Postavte nebo zavěste obrázek v odpovídající výšce pro oči a na nějakou dobu se na něj dívejte. Pak zavřete víčka a snažte si ho vybavit jeho mentální obraz. Uchovejte ho tak dlouho jak to jen bude možné.

Složitější cvičení - Pohled do plamene svíce

Znovu opakujte cvičení s plamenem svíce, tentokrát však změňte velikost, barvu, výšku plamene. Opět použijte obrázek nebo kartu, tentokrát proto, abyste vyvolali všechny přestavy, které se k nim pojí. Zjistěte také, jestli dokážete udělat na mentálním obrázku vyvolat pohyb.




Meditace


Je velmi strará technika, která byla odedávna používaná mágy, čaroději, čarodějnicemi, léčiteli, mnichy, dalšími lidmi k navození harmonie. Existují různé stupně meditace, ale těch si začnete být vědomi postupnou praxí. Při meditaci jako pozadí můžete půstit meditační hudbu.

Meditační pozice by měla být pohodlná a bezpečná. Můžete si vybrat každou polohu, při které budete mít vzpřímená záda. Nejlepší je posadit se na židli, hodně dozadu, nohy by měli být rovně na podlaze. Možná raději budete sedět na podlaze zvolte místo, kde se budete moci opřít zády. . Někteří mají rádi ležení na zádech s nohama u sebe a rukama volně ležícíma podél těla. Jedinou nevýhodou je u této polohy je nutkání některých lidí usnout.




METODA I.

Vypněte telefon, zvonek a posaďte se na pohodlnou židli. Zaposlouchejte se do hudby a přitom se několikrát zhluboka nadechněte a vydechněte. Uvolněte se a odevzdejte se tomuto stavu. Po chvíli se v duchu nechte obklopit bílým světlem, které vás chrání. Představujte si, že stojíte na dřevěném mostě nad klidným jezerem. Všechny své strarosti a bolesti hoďte do vody a pozorujte jak se nad nimi uzavírá hladina. To je symbolické osvobození, které říká vašemu podvědomí o odpověď na vyřešení svého problému. Poté most přejděte a všechno nechte za sebou.

Pokračujte v meditativní cestě. Představujte si jak jste se ocitli na louce za můstkem, procházíte trávou a květinami, před vámi protéká potůček. Stinné stromy se linou kolem louky. Procházejte se po louce, naslouchejte šumění trávy, klidu louky a čerpejte z ní pohodu a harmonii. Možná uvidíte lidi a duchy přírody. Chcete-li s nimi mluvit můžete. Dokud zůstanete klidní a nebudete naléhat budete mít při meditaci jasné vodítko.

Pokud se budete namáhat, abyste slyšeli a viděli to, co sami chcete, budete přijímat pouze signály ze svého vědomí. při meditaci komunikujete s astrálním světem. Proto je také možné, že vám některé bytosti naženou strach nebo vám budou nepříjemné. Pokud by se vám to přihodilo v klidu přivolejte své ochranné bílé světlo a odejděte. Prostě si jen uvědomte své tělo a otevřete oči. Stejně jako při rituálu , ani při meditaci čas neexistuje.




METODA II.

Pohodlně se posaďte, co nejvíce uvolněte tělo, ale nedovolte, abyste se prohýbali v zádech.

1. Nechte hlavu poklesnou na prsa. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se do vzpřímené polohy.

2. Zvraťte hlavu dozadu. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se zpět.

3. Nakloňte hlavu co nejvíce v vlevo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se zpět do vzpřímenné polohy.

4. Nakloňte hlavu co nejcíce vpravo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se do vzpřímené polohy.

5. Nechte hlavu klesnou podpředu, poté jí 3x otočte dokola proti směru hodinových ručiček, vraťte se zpět do vzpřímené polohy.

6. Opakujte minulé cvičení, ale otáčejte hlavou 3x doprava a po směru hodinových ručiček. Vraťte se zpět.

7. Vdechujte nosem několika krátkými, ostrými vdechy, dokud nemáte plné plíce vzduchu. Zadržte na okamžik dech, a pak najednou prudce vydechněte. Vydejte přitom zvuk HA. Proveďte to 3x.

8. Pomalu plně vdechujte pravou nosní dírkou (levou si přidržte, je-li to potřeba), vnímejte, jak se vám přitom rozšiřuje žaludek. Zadržte na okamžik dech. Potom pomalu vydechujte pusou a sledujte jak se žaludek zase zmenšuje. Opakujte 3x.

9. Opakujte předešlé cvičení, tentokrát s levou nosní dírkou a vydechujte pravou. Opakujte 3x.

Nyní se s uvolněným tělem a při normálním hlubokém dýchání soustřeďte na své myšlenky, dokud si nepředstavíte své tělo uzavřené v bílém světle. Vnímejte světelnou energii nabíjející vaše tělo.

Teď se soustřeďte na prsty u nohou. Přikažte jim, aby se uvolnily. Ať se únava a napětí rozpustí. Opakujte tento postup s bříšky u nohou, klenbou nohy, patami kotníky, lýtky, koleny, slabinami, hýžděmi, páteří, hrudníkem, horní a dolní částí paží, zápěstím, dlaněmi, krkem, hrdem, bradou, čelistmi, očima, temenem. Při postupu vzhůru nechte uvolněný každý sval. Techniku uvolňování uzavřete do nitra svého třetího oka, (oči , jsou směrem nahoru - třetí oko je místo asi tak 2,5 cm nad obočím a si 2,5 pod povrchem těla.) Nemusíte se modlit a představovat, že se něco děje jen se nechte unášet dovnitř nahoru k vyšší moci.

Pro fyzické zdraví je nutné, abyste se opět probudili do svého fyzického a vědomého já. Musíte postupovat jako u metody relaxace, jen opačně. Nejprve se vědomě začnete oddalovat od třetího oka, nasměrujte je z čela na temeno hlavy, oči, čelisti, bradu, hrdlo, krk, dlaně, zápěstí, paže, ramena, hrudník, páteř, hýždě, slabiny, kolena, lýtka, kotníky, paty, klenby nohy, s bříšky prstů, projděte všechny části těla. Přikažte každému svalu, aby se probudily zdravé, odpočaté a svěží. Budete příjemně překvapeni jak vám bude po meditaci.

Při první meditaci se vám bude zdát obtížné sedět v klidu jen několik minut. Zakrátko však zjistíte, že jste paní / pánem vaší mysli.





Vizualizace - vytváření představy


Schopnost přesně si představit věc, osobu, zvíře, situaci,... do nejmenšího detailu. Bez schopnosti vizualizace je prakticky nemožné zasahovat do astrální říše (vědomě, nevědomá je ve spánku). Vizualizace je ve své podstatě představivost. Začínete tím, že v mysli si utvoříte představu, která po chvíli nabude do trojrozměrného objektu, později v sérii představ a učíte se uvádět věci do pohybu, situace a lidi tak, aby se vaše představy udály v hmotném světě.

Cvičení: najděte si chvíli a místo kde nebudete rušeni. Cvičení jsou vhodná navečer, když už máte jistotu, že budete mít klid. Pohodlně se posaďte, místnost osviťte svící, vezměte si fotografii osoby, kterou dobře znáte a pozorujte ji. Snažte se zachytit každou maličkost. Soustřeďte se a pokuste se na nic nemyslet. Asi po pěti minutách zavřete oči a snažte si obraz přenést do své mysli. Pokud se vám podaří myslet jen na obraz, který jste si vytvořil/a, bez toho, aby vás něco rozptylovalo jste u cíle. Pokud jste toho nedosáhli musíte být trpělivý a zkoušet to znovu a znovu. Vytvořit si v sobě dokonalou představu situace, či osoby na kterou chcete působit je základ čarování.





MĚSÍČNÍ FÁZE - správné načasování


Rituály se téměř vždy vykonávají v souladu s určitou měsíční fází.

Rituály, které souvisí s růstem, rozvojem, rozpínavostí, přibýváním, zvětšováním apod., by se měly vykonávat s přibývajícím měsícem, tedy ve fázi , která začíná Novoluním a končí Úplňkem. Rostoucí měsíc všechno přitahuje a to platí i pro nejrůznější rituální činnosti. Rituály k podpoře růstu a rozšiřování, např. k přitáhnutí lásky, k podpoře zdraví, nebo snahy o finanční úspěch by se proto měly vykonávat s PŘIBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM.

Rituály, při kterých se váš cíl pojí se zmenšováním, hubnutím, ubýváním apod., začátek rituálu by se měl konat s UBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM, tedy těsně po Úplňku do Novoluní. Toto období, kdy měsíc symbolicky umírá, využíváme k rituálům s cílem odvyknout si od zlozvyků, překonat nemoci a těžkosti, odvrátit kletby, infekce, odstranit deprese.

NOVOLUNÍ a bezprostřední období krátce před ním a po něm se nedoporučuje. Ve středověku tři dny bezprostředně před novoluním nazývali temná období měsíce.

ÚPLNĚK -máte-li opravdu velká přání nejvhodnější doba na rituál je úplněk, kdy má měsíc nepředstavitelnou sílu.






Magické živly


Živel Vzduchu -ovládá východní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Paralda.. Barva: žlutá nebo modrá.

Rituální předměty: destička, nůž athame, meč, kadidlo, sekyrka, motyka, kopí, oštěp, listy, dýmka, měď, luk, šíp, pírko, píšťalka, pásek, hůlka.Vzduch se vztahuje ke studiu, intelektu, komunikaci, hudbě a zvukům všeho druhu, ke zvyšování síly a astrálnímu cestování.




Živel Ohně

Ovládá jižní čtvrtinu kruhu. Vládne mu Džin. Barva: červená. Pro svou sílu se vztahuje k ochraně, věštění, exorcismu a zákazu, sexuální magii, práci, sexu, energii, vůdcovství, odvaze.

Rituální předměty: ohniště, svíčka, kouzelnická hůlka, zlatý náramek, červené a oranžové kameny, hranice, zápalky, popel, kolo, koště, křemen a ostří ukutá n ohni.




Živel Vody

Ovládá západní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Niksa. Voda je spojena s psychikou a intiucí. Pro své vlastnosti se vztahuje k čarování, smrti, znovuzrození, minulým životům, novému životu, dětem nebo narození dítěte, těhotenství, očišťování, tvorbě, většině čarování, novým začátkům, emocionálnímu léčení. Přeje romantické lásce.

Rituální předměty: pohár nebo číše na nápoje, kotlík, voda, víno, stříbrný prsten, prázdný roh, mísa, džbán, sklenka na víno, víno, pivo, medovina, soudek s vínem, sud, stříbro, štít.





Živel Země

Ovládá severní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Ghob. Země je nakloněna plodnosti, růstu, prosperitě, stabilitě, penězům, tanci, mateřské lásce, sázení a sklízení, domovu, stádům, domácím zvířatům.

Rituální předměty: pentagram, sůl, drahé kameny, náhrdelník, kámen, vyřezávané dřevo (pentakl), stromová kůra, bronz, větvička, trojlístek.




Páty živel - akáša

Pátým živlem je duch, obvykle nazývá indickým jménem akáša. Duch je ve všech živelech, je jejich součástí a přesahuje je.Ovládá střed kruhu, a tím udržuje ostatní živly v rovnováze.







Tradiční časová spojení pro čtyři živly

Vzduch Úsvit
Oheň Poledne
Voda Soumrak
Země Půlnoc








Základní aktivní vlastnost živlů



Vzduch Pohyblivost
Oheň Proměna
Voda Očista
Země Stabilita





V dávné době se věřilo, že každý živel je spojen s konkrétním časem dne. Lidé byli přesvědčeni, že v časech, které "nebyly časy" ( období mezi časy ), působila velká síla. Šlo o přirozené časové body, jako je soumrak, úsvit, půlnoc, úplněk, novoluní, sezónní změny atd. Věřili, že čas se skutečně dokáže nakrátko zastavit, že se brány otevírají a božské síly pracují, a tak se ze dvou polovin stává celek.







Pentagram

Pentagram je pěticípá hvězda .Je to starý symbol s mnoha významy. Bývá postaven vrcholem vzhůru. Může představovat 4 živly s pátým prvkem duchem nebo to má být člověk s roztaženými končetinami, představující mysl nad hmotou. Nebo koloběh života - zrození, zrání, dospělost, stárnutí, smrt. Používá se nejen při čarování jako důležitý symbol, ale i jako ochranné znamení přinášející sílu a poznání .








Magické pomůcky


K provádění rituálů, byste měli vystačit s kalichem - číší na usměrnění ženské síly a s hůlkou, athamem, nebo prstem na usměrnění mužské síly. Při čarování budete potřebovat několik předmětů podle vého cíle, přání a druhu živlu, s jakým se cítíte nejvíc spřízněni. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na svůj cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů, na dosažení požadovaného výsledku.

Místo - vybereme místo, kde nebudeme rušeni. .

Pentagram - pěticípá hvězda známa taky jako planoucí hvězda mágů, muří noha, pentakl, pentalfa. (Může být dokonce psán neviditelně na dveře a okna, slouží k zapuzení zla). Je vyrýván nebo malován na dřevěný nebo kovový kotouč ( někdy je vykládán polodrahokamy). Tento kotouč pentagramu se používá na vysvěcování předmětů ( kalich s vodou, vínem, talismany a jiné pomůcky,...), k vzývání, zapuzování a ovládání mocností.

Hůl -symbol vůle, moci a síly. bývají dřevěné - např. vrby, lístky, dubu, jeřábu, hlohu, jabloně, břízy. kovové - měďěné, mosazné, kombinované.

Meč - má symboliku - absolutní poslušnost bytostí nebo síly vůči člověku praktikující magii. Obvykle bývá 70 cm až 1m dlouhý. používá se proti bytostem při citacích negativních bytostí, které odmítají poslušnost.

Nůž - má stejnou symboliku. Nůž není nic jiného než zmenšený meč.

Kalichy nebo poháry - symbol moudrosti a života. Bývají nejrozmanitějších tvarů, velikostí, typů.

Kadidelnice -symbolika vykuřovadla je materializace - zhušťování žádoucí síly a bytosti.

Svíčky - jsou používány pro osvětlování místa, až po specifická kouzla.

Byliny -jsou potřebny k mnoha magických postupů.

Kameny -při některých pracích se používají kameny různých tvarů a velikostí. Počet kamenů při rituálu není stanoven, ale nepoužívá se víc jak třináct. Velmi užitečné jsou kameny: bílá - měsíční kámen, křemen, horský křišťál, žlutá - jantar, topas, citrín, růžová - růžový křemen, růžový kalcit, červená - červený jaspis, karneol, oranžová - karneol, hyacint, modrá - laspis lazuli, labradorit, zelená - jadeit, malachit, amazonit, purpurová nebo levandulová, fialová - ametyst, křemen, beryl, hnědá - záhněda, tygří oko, černá - onyx, obsidián.



Miska - měděná nebo železná nádobka, která se používá na pálení kuřidel a vůní, tyto nádobky jsou zapotřebí dvě, protože při určitých postupech potřebujeme např. spálit i jiné atributy - bylinky, součásti oděvu, pergamenový papír,

Oděv -používá se většinou dlouhý plášť, vyjadřuje absolutní čistotu duše a zárověň je symbolem ochrany.

Kniha stínů -je to vlastně kniha tajemství, protože bude patřit jen vám a nebude nikdy zveřejněna. Do knihy stínů se vkládají rituály , postupy prací, doba, potřeby.






Magický kruh



Magický kruh je symbolické znázornění makrokosmu a mikrokosmu. Kruh znamená počátek a konec, věčnost. Kreslit kruh znamená spojení se s vyšší sílou. Je to také základní a nenahraditelnou ochranou při magii. Člověk se jím chrání před agresí a útokem negativních sil.


Kruh by měl být tak velký, abyste se v něm mohl/a pohybovat , nebo abyste se do něj vešli. Kruh vymezuje chráněný prostor pro vaši činnost. V přírodě se ryje mečem nebo dýkou do země. Při práci v místnosti se vyznačuje křídou, magickou holí nebo i tahem kolem sebe prstem. Někdo jej také vyznačuje na papír nebo se též vyšívá na látku. V magii se správně zhotovený kruh stává neviditelnou hranicí působící v našem i ve světech jiných.

Než začnete kruh vykreslovat přesvědčte se, jestli máte pomůcky, které budete potřebovat připravené. Když je kruh jednou vyznačen není dobré tuto hranici překračovat.

K tomu, aby byl kruh dobře vytvořen musí se soustředěně vizualizovat a zaměřovat svou vnitřní energii. Začíná se na východě, nástroj se drží v dominantní ruce (ruka, kterou píšete). Míříte svou pomůckou nebo prstem (pokud ještě nemáte hůlku nebo rituální nůž) k zemi nebo k podlaze a přitom si představujete prudký modrobílý plamen, který šlehá z hrotu. Tímto plamenem kreslíte kruh ve směru hodinových ručiček a na konci, tedy opět na východě, ho trochu přetáhnete. Mnohem důležitější než dokonalý tvar je to, abyste viděli, svým vnitřním viděním kolem sebe hranici vykreslenou plamenem.




Úplněk a jeho vliv na čarování


Každý ze třinácti úplňků v roce má odlišnou energii. Jejich vliv na nás je nesporný a my sami cítíme, že každý úplněk na nás působí jinak. Stejný vliv mají i na magii Měsíc se pohybuje rokem přes dvanáct znamení zvěrokruhu a každý z úplňků má proto jinou povahu. Úplněk je vždy proti kladným znamením slunci.

Měsíce rozdělené do čtyř základních skupin


ZEMSKÉ MĚSÍCE - Býk, Panna, Kozoroh
tato znamení jsou spíše materiálně založena, mají ráda stabilitu a bezpečí.

OHNIVÉ MĚSÍCE - Beran, Lev, Střelec
tato znamení jsou impulzivní, jdou rázně za svým cílem, ale také jsou velkými optimisty. V tomto období můžete zahájit změny.

VZDUŠNÉ MĚSÍCE - Blíženci, Váhy, Vodnář
tato znamení jsou rozvážná, objektivní. V tomto období je podpora komunikace, psaní, také je vhodné na cestování.

VODNÍ MĚSÍCE - Ryby, Štír, Rak
tato znamení jsou emocionální a snadno zranitelná. Toto období je vhodné při touze po lásce, plodnosti, vnímavosti.




POVAHA ÚPLŇKU
Beran - energie, odvaha, průbojnost, boj, ale také zlost. Je to vhodný čas pro uskutečnění smělých plánů.

Býk - láska, domov, peníze plodnost, čarujte s penězi, majetkem, ale také na plodnost.

Blíženci - komunikace, kontakty, psaní, nápady. Odstranění nesvárů a starých problémů.

Rak - Plačtivost, přílišná vnímavost, přichází čas na touhu po lásce, domovu, plodnosti. Dále na lásku, plodnost, rodinu. Provádějí se rituály na odpuzení zla, také rituály na očištění.

Lev - sláva, sobeckost, krása, štěstí, velké tvořivé projekty.

Panna - klid, síla, je vhodná doba na uklidňující a očistné obřady. Zmírňuje nemoce.

Váhy - šance zářit a oslňovat, při čarování se zbavujte všeho co vás vnitřně svazuje.

Štír - odvážnost, touha po odplatě, vášen, láska, čarujte na strach a zranitelnost, je vhodná doba pro milostnou magii.

Střelec - cestování, při rituálech můžete odstranit své problémy, konflikty, malichernost, podlost.

Kozoroh - kariéra, postavení, šetření peněz, čarujte na nové plány a odhazujte zmařená díla.

Vodnář - nápady, pochopení, čarujte na přátele, pochopení přátel, vhodné na urovnání sporů.

Ryby - láska, snění, city, touha, láska k lidem. Chraňte lásku, vztahy mezi lidmi, život na zemi.








Sluneční znamení

Znamení úplňku

Beran
Váhy

Býk
Štír

Blíženci
Střelec

Rak
Kozoroh

Lev
Vodnář

Panna
Ryby

Váhy
Beran

Štír
Býk

Střelec
Blíženci

Kozoroh
Rak

Vodnář
Lev

Ryby
Panna








Dny v týdnu a jejich vztah k planetám
Neděle - den Slunce, čaruje se na sílu, přátelství, kariéru, úspěch, štěstí, peníze

Pondělí - den Měsíce, čaruje se na plodnost, city, rodinné vztahy, změna

Úterý - den Marsu, čaruje se na bojovnost, kuráž, odvahu, vášnivost

Středa - den Merkuru, čaruje se na navazování kontaktů, cestování, rozum

Čtvrtek - den Jupitera, čaruje se na peníze, prestiž, uznání, úspěch, blahobyt

Pátek - den Venuše, čaruje se na lásku, vztahy, manželství, krásu, umění, radost

Sobota - den Saturna, čaruje se uzavírání smluv, praktičnost, smrt, čas, stabilita






Svíčky jsou v magii v podstatě nepostradatelné - zastupují všechny živly :


Když hoří - Živel Ohně. Zapálením svíce čeká na svůj osud - Živel země. Po zapálení taje na tekutý vosk - Živel vody. Později lehce kouří - Živel vzduch. Pálení svíček je velmi starý magický úkon. Protože, mnoho kouzel vyžaduje, aby se nechali svíčky dohořet, je moudré věnovat peníze na pořádné svícny, které se nemohou vznítit a jsou dost široké na to, aby zachytili kapající vosk. Při pálení svíček platí pravidlo: pro rušení nebo odstrňování něčeho se pálí svíčky za ubývajícího měsíce( od úplňku do novoluní), pro získání něčeho nebo růst se pálí svíčky za přibývajícího měsíce (po novoluní do úplňku). Svíčky bývají spojeny s určitými bylinami a jinými magickými pomůckami a každá je zaměřena na určitý magický úkol. Vyberte si svíčku, tak aby, prezentovala váš magický cíl, rituálním nožem do ní vyryjte svá přání. Potom nalijte trochu vhodného oleje(nejlépe magického - spojeného s druhem rituálu , ktzerý chcete vykonat - láska, antikletba, bohatství a podobně ) na dlaň dominantní ruky a krouživým pohybem svíčku potírejte.

Pokud si přejete, aby se vám něco dostavilo, potírejte svíčku od knotu dolů, až na konec. Pokud chcete něco odstranit, potírejte ji od konce nahoru ke knotu. Naolejovanou svíčku potom vyválejte v příslušných bylinách a postavte ji do svícnu. podržte ruce na obou stranách svíce a v duchu vylévejte myšlenky na svůj cíl do svíčky. Až budete hotovi, rozsviťte svíčku, přitom vizualizujte: a říkejte.


Svíčko moci, svíčko síly, nechť se má přání splní v tuto chvíli
Sílo tryskej z plamene . Dej mi počem touží srdce mé.
Má slova ať mocná jsou, vše co chci mi přinesou.
Říkám tedy Staniž se!

Takto lze jednoduše čarovat pro dosažení téměř všech cílů. Nejlepší je pak ponechat svíčku nebo svíčky na bezpečném místě, aby dohořely.



Použití svíček podle barev :

BÍLÁ
Používá se především při očistných a ochranných rituálech.
Docela dobře slouží pokud konkrétní barvu právě nemáme.
Měli bychom ji mít doma neustále, i kdyby to byla jen obyčejná čajovka.

ŽLUTÁ
Pomáhají relaxovat a navodit klid v duši. Umožňují věštby,
proroctví, podporují vývoj intelektu a podporují výmluvnost a
sebedůvěru.

ORANŽOVÁ
Pomůže přivolat ztracené předměty, případně různé nedefinované
vlivy. Je v ní energie, přitažlivost, magnetismus.

RůŽOVÁ
Přátelství, manželství, láska. Posiluje vztahy, harmonii i
pochopení. Jejích účinek násobíme růžovými kameny, které
přiložíme k zapálené svíci (nepostradatelné v jakékoliv magii
pro lásku) .

ČERVENÁ
Zapalte jí při každém rituálu, který souvisí s láskou, vášní a
a odvahou.

FIALOVÁ
Zesiluje kouzlo, které vykonáváte. Účinky dodává uzdravujícímu
nebo ochrannému kouzlu. Zapálíte-li fialovou svíci, pomůže vám
v přístupu k magii.

MODRÁ
Velmi dobře se do prostor kde spíme, popřípadě odpočíváme.
Chrání před nežádoucími vlivy a vyvolává věštecké sny.
Používáme ji na přivolání pevného zdraví.

ZELENÁ
Pomáhá k získání a udržení peněz, při hledání zaměstnání,
plodnosti, léčení a obecně růstu. Hodí se ale i pokud jde o
štěstí obecně.

HNĚDÁ
Pomáhá při rituálech spojených se zvířaty či domácností.

ČERNÁ
Rituály s černou svící jsou určeny k odpuzení negativního vlivu
určité osoby, ke zpětnému zaslání záporné vibrace. Můžeme je
použít i jako podpůrný prostředek při potlačování zlozvyku.

Dny v týdnu a jejich barvy ...

Pondělí – bílá/stříbrná

Úterý – červená

Středa – fialová

Čtvrtek – modrá

Pátek – zelená

Sobota – černá a tmavě modrá

Neděle – žlutá nebo zlatá



Barvy a astrologická znamení

Kozoroh – modrofialová/hnědá

Vodnář – fialová/tm. modrá

Ryby – fialovočervená/bílá

Skopec – červená/červená

Býk – červenooranžová/růžová

Blíženci – oranžová/šedá

Rak – žlutooranžová/stříbrná

Lev – žlutá/zlatá

Panna – žlutozelená/zelená

Váhy - zelená/modrá

Štír – zelenomodrá/indigo

Střelec – modrá/oranžová




BARVY

bílá : čistota, dokonalost, nevinnost, spolehlivost, láska k pravdě
negace - chladnost

černá : odolnost, důstojnost, schopnost obnovy, návrat
negace - násilí, strach, temnota

červená : láska, vášeň, síla, dobyvačnost,
negace - vztek, nenávist

modrá : klid, mír, uvolnění, jistota, vytrvalost
negace - nuda, prázdnota

žlutá : slunce, radost, osvobození, touha po svobodě
negace - povrchnost, závist

zelená : rovnováha, růst, naděje, stálost, život, uzdravení
negace - netečnost, moc

růžová : romantika, jemnost, láska
negace - bezbranost

fialová : mystika, magie, proměna, citlivost
negace - žal, pokání, odpor

tyrkysová : komunikace, humor, půvab, přátelství, družnost
negace - přehnaná ctižádostivost

oranžová : zdraví, životní elán, síla, odvaha, energie
negace - lehkomyslnost
Čarování a jeho pravidla



1. Nikomu neškodit

Tato zásada má svoji tradici. Kosmický zákon trojnásobné odplaty vychází z pravidel, že vše, co uděláme, se nám trojnásobně vrátí. Přitom nezáleží, zda šlo o negativní nebo pozivní magii.


2. Nechat působit magii

Většina rituálů přináší zjevné výsledky až po čase. Proto se zdá, že vykonaný rituál nemá žádnou časovou ani prostorovou souvislost, ale okolnosti jako by vyplynuly z normálního průběhu věcí.


3. Čarování vyžaduje určitou námahu

Výsledek rituálu závisí především na našem osobním nasazení, na energii, době a vědomé pozornosti. Rituály násobí a usměrňují kosmické síly. Kdo vykonává rituály povrchně anebo bezmyšlenkovitě zkracuje dobu rituálu, nikdy nevyvolá dynamickou koncentraci sil.


4. Práce vyžaduje námahu při hledání a výběru pomůcek

Kdo není ochotný podstoupit potřebnou námahu při výběru potřebných pomůcek, ten si věci ulehčuje. Potřebné pomůcky by měly být co nejkvalitnější, (mimochodem šikovný člověk si mnoho věcí vyrobí sám ).

5. Duchovní soustředěnost na rituál

Člověk musí udržovat sebe i magické pomůcky v čistotě a pořádku. Měl by být seznámený s průběhem rituálu, zbavit se nečistých myšlenek a držet se cíle, který si vytyčil. Kdo ztratí soustředění, síly se rozptýlí a rituál nebude působit. Soustředěný a disciplinovaný duch působení rituálu zesílí.

6. Úspěch

Je to radostná jednota našeho vědomí a základních životních sil. Je u ní mimořádně vážná koncentrace, ale neměl by chybět popěvek nebo tanec, pokud mohou dopomoci k úspěchu.

7. Vše je víra v sebe i rituál

Pokud se naučíte čarování skutečně ovládát, je ve vašich rukou obrovská síla. Málokdo si ji umí představit, stejně tak jako si nedokážeme jak vypadá třeba nukleární reakce. Ale každý, kdo má trochu trpělivosti, píle a umu, se naučí s její pomocí měnit svůj život. Stačí mít otevřenou mysl a přijmout skutečnost, že ve universu je mnoho sil, které nám mohou být prospěšné, aniž bychom chápali jejich podstatu.

8. Jasný cíl je klíčem

Člověk musí přesně vědět čeho chce dosáhnout a na svůj cíl soustředit všechnu pozornost a síly. Kdo to neudělá, ničeho nedosáhne. Při každém rituálu je zapotřebí mít živou představu, jako by bylo cíle už dosaženo, tedy přesně a jasně vizualizovat (vidět), jakoby se přání už uskutečnilo.

9. Vše je dynamická síla

Bez dynamičnosti je čarování odsouzeno k neúspěchu. Je to hnací síla našeho vesmíru a proto se musí vykonávat s dokonalou odevzdaností .Všechny magické cíle musí vycházet s odevzdanosti a laskavé podpory - k rodině, lidstvu, přátelům, vesmíru světu a k sobě samému.

10. Koncentrace

Myšlenka soustředěná na jediný cíl je základem pozitivní magie. Kdo se připravuje poctivě na rituál a udělá všechny potřebné kroky, rozvíjí zároveň systematicky svou koncetraci duševních sil. Když si člověk narychlo zápálí svíčku, nemá to nic společného s čarováním, protože se mu nepodaří zkoncetrovat a nasměrovat síly. Musí se naprosto soustředit, oddat rituálu a odevzdaně ho připravit a vykonat. Jen tak vytvoří potřebnou koncetraci.

11. Síla

Existující síla, která je skryta v nás, předmětech, v okolí, k dosažení cíle nebo jeho změny.
- podle symbolického významu lze různé předměty vzájemně kombinovat nebo nálezat jejich vzájemnou souvislost.
- duchovní koncentrací je možno symbolická silová pole nasměrovat k určitému cíli.
- předměty v našem okolí mají svůj hmatatelný a symbolický význam

12. Symboly

Vše co je při rituálu používané, symbolizuje nějakou energii, která je v jiné dimenzi. Jestli je člověk skutečně v kontaktu s touto zvláštní energií a je schopen provozovat magii, závisí na tom, jak dobře chápe reprezentativní symboly, které jsou používány v našem světě. Proto je důležitou součástí cvičení studium těchto rituálních symbolů nebo meditace o nich.

13. Negativní magie

Předchozí uvedená magická pravidla vycházejí z toho, že magie spočívá v odevzdání se a patří k božským uměním. Zcela jinak je to u negativní magie. Jejím cílem je zničení, kletba, vyvolání zla, chaosu, působení bolesti. I při této magii je nutná koncentrace zaměřená na cíl. Avšak obrací i proti samému vykonavateli, jenž se podle trojnásobné odplaty vystavuje velkému nebezpečí !


K čarování se používá většinou - oltář, číši, athame ( rituální nůž), hůlku, kadidlo nebo vykuřovadlo či kvalitní vonné tyčinky, misky na sůl, vodu, pak symboly zastupující živly, a další předměty a symboly podle svého cíle, přání a druhu živlu. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů - stavebních kamenů na dosažení požadového výsledku.

Kdy provádět rituály - k rituálům, by mělo dojít, kdykoliv kdy cítíte potřebu. Rituálům, byste se měli věnovat, když nebude nikým vyrušováni nebo přistiženi, kdy se budete cítit naladěni a schopni soustředit se na daný postup. Čarování v zájmu zisku, přírůstku nebo něčeho zvětšit je za přibývajícího měsíce a čarování , která má něco zmenšit, ubrat je vhodná za ubývajícího měsíce. Nejvhodnější čas na provozování čarování je ten, kdy ji opravdu potřebujete vy. Jenom tehdy budou vaše přání silná, aby se kouzlo mohlo podařit. Pokud, provádíte kouzlo, které se má provádět v rituálním prostředí použijte období "mezi časy" ( např.soumrak, půlnoc, úplněk, ), abyste dosáhli co nejmocnějšího účinku.





Magie
Je souhrnem poznatků, který má pomoci navodit a urychlit žádané změny v různých oblastech života. Pomáhá uvolňovat tvořivou mysl a podvědomí. Aby jste se dobře spojili s energií, je vhodné používat co nejvíce symbolů. Aby jste co nejlíp napomohli své vizualizaci můžete využít například barvu, vůni, rostlinu, kameny, sošku, obrázek, přání napsané na pergamenovém papíru. Při magii hraje důležitou roli opakování - 3x, 5x, 7x nebo 9x opakovat zaklínadlo, přání, kouzlo. Čísla 3,5,7,9, mají mystickou moc. Aby magie byla účinná, musíte věřit, že dokážete vyvolat změnu. A aby změny mohly nastat, je tedy nutné uvěřit, že dokážete kouzla praktikovat.


Čtyři síly, které by měl člověk používat je vědět, odvážit se, chtít, mlčet. Vědět znamená získat vědomosti, jak magii provozovat, odvážit se znamená praktikovat ji, chtít znamená dosáhnout cíle, mlčet znamená nemluvit o tom co děláme

Příprava k magii


Příprava na jakoukoliv magii představuje zvládnutí techniky, která se získává důkladným soustředěním, koncentrací, meditací a vizualizací. Tyto cvičení jsou pro magii důležité, jako proces, při kterém se vaše pozornost přizpůsobuje určitému objektu neboli cíli. Musíte mít totiž jasnou představu čeho chcete magií dosáhnout.




Koncentrace


Znamená umět se soustředit na jednu jedinou představu a myšlenku. Je to velice důležité při vlastních rituálech, kdy je nutno vyloučit vše, co se přímo nevztahuje k tomu, co děláme. .

Cvičení na posílení koncentrace:

Pohled do plamene svíčky

Rozsviťte svíčku a postavte ji před sebe na stůl. Pohodlně se posaďte a dívejte se do plamene. Nedívejte se upřeně, klidně zamrkejte, kdykoliv to budete potřebovat. Po několika minutách zavřete oči a hledejte plamen. Uvidíte ho i přes zavřená víčka. Myslete na představu plamene a snažte se co nejdéle uchovat jeho obraz. Nejlépe se pohled do plamene cvičí k večeru kdy už se stmívá nebo si trochu zatáhněte v pokoji.

Podobné cvičení, jen svíčku vyměníme za obrázek nebo tarotové karty.

Postavte nebo zavěste obrázek v odpovídající výšce pro oči a na nějakou dobu se na něj dívejte. Pak zavřete víčka a snažte si ho vybavit jeho mentální obraz. Uchovejte ho tak dlouho jak to jen bude možné.

Složitější cvičení - Pohled do plamene svíce

Znovu opakujte cvičení s plamenem svíce, tentokrát však změňte velikost, barvu, výšku plamene. Opět použijte obrázek nebo kartu, tentokrát proto, abyste vyvolali všechny přestavy, které se k nim pojí. Zjistěte také, jestli dokážete udělat na mentálním obrázku vyvolat pohyb.




Meditace


Je velmi strará technika, která byla odedávna používaná mágy, čaroději, čarodějnicemi, léčiteli, mnichy, dalšími lidmi k navození harmonie. Existují různé stupně meditace, ale těch si začnete být vědomi postupnou praxí. Při meditaci jako pozadí můžete půstit meditační hudbu.

Meditační pozice by měla být pohodlná a bezpečná. Můžete si vybrat každou polohu, při které budete mít vzpřímená záda. Nejlepší je posadit se na židli, hodně dozadu, nohy by měli být rovně na podlaze. Možná raději budete sedět na podlaze zvolte místo, kde se budete moci opřít zády. . Někteří mají rádi ležení na zádech s nohama u sebe a rukama volně ležícíma podél těla. Jedinou nevýhodou je u této polohy je nutkání některých lidí usnout.




METODA I.

Vypněte telefon, zvonek a posaďte se na pohodlnou židli. Zaposlouchejte se do hudby a přitom se několikrát zhluboka nadechněte a vydechněte. Uvolněte se a odevzdejte se tomuto stavu. Po chvíli se v duchu nechte obklopit bílým světlem, které vás chrání. Představujte si, že stojíte na dřevěném mostě nad klidným jezerem. Všechny své strarosti a bolesti hoďte do vody a pozorujte jak se nad nimi uzavírá hladina. To je symbolické osvobození, které říká vašemu podvědomí o odpověď na vyřešení svého problému. Poté most přejděte a všechno nechte za sebou.

Pokračujte v meditativní cestě. Představujte si jak jste se ocitli na louce za můstkem, procházíte trávou a květinami, před vámi protéká potůček. Stinné stromy se linou kolem louky. Procházejte se po louce, naslouchejte šumění trávy, klidu louky a čerpejte z ní pohodu a harmonii. Možná uvidíte lidi a duchy přírody. Chcete-li s nimi mluvit můžete. Dokud zůstanete klidní a nebudete naléhat budete mít při meditaci jasné vodítko.

Pokud se budete namáhat, abyste slyšeli a viděli to, co sami chcete, budete přijímat pouze signály ze svého vědomí. při meditaci komunikujete s astrálním světem. Proto je také možné, že vám některé bytosti naženou strach nebo vám budou nepříjemné. Pokud by se vám to přihodilo v klidu přivolejte své ochranné bílé světlo a odejděte. Prostě si jen uvědomte své tělo a otevřete oči. Stejně jako při rituálu , ani při meditaci čas neexistuje.




METODA II.

Pohodlně se posaďte, co nejvíce uvolněte tělo, ale nedovolte, abyste se prohýbali v zádech.

1. Nechte hlavu poklesnou na prsa. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se do vzpřímené polohy.

2. Zvraťte hlavu dozadu. Zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte. Vraťte se zpět.

3. Nakloňte hlavu co nejvíce v vlevo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se zpět do vzpřímenné polohy.

4. Nakloňte hlavu co nejcíce vpravo, zhluboka se 3x nadechněte a vydechněte, vraťte se do vzpřímené polohy.

5. Nechte hlavu klesnou podpředu, poté jí 3x otočte dokola proti směru hodinových ručiček, vraťte se zpět do vzpřímené polohy.

6. Opakujte minulé cvičení, ale otáčejte hlavou 3x doprava a po směru hodinových ručiček. Vraťte se zpět.

7. Vdechujte nosem několika krátkými, ostrými vdechy, dokud nemáte plné plíce vzduchu. Zadržte na okamžik dech, a pak najednou prudce vydechněte. Vydejte přitom zvuk HA. Proveďte to 3x.

8. Pomalu plně vdechujte pravou nosní dírkou (levou si přidržte, je-li to potřeba), vnímejte, jak se vám přitom rozšiřuje žaludek. Zadržte na okamžik dech. Potom pomalu vydechujte pusou a sledujte jak se žaludek zase zmenšuje. Opakujte 3x.

9. Opakujte předešlé cvičení, tentokrát s levou nosní dírkou a vydechujte pravou. Opakujte 3x.

Nyní se s uvolněným tělem a při normálním hlubokém dýchání soustřeďte na své myšlenky, dokud si nepředstavíte své tělo uzavřené v bílém světle. Vnímejte světelnou energii nabíjející vaše tělo.

Teď se soustřeďte na prsty u nohou. Přikažte jim, aby se uvolnily. Ať se únava a napětí rozpustí. Opakujte tento postup s bříšky u nohou, klenbou nohy, patami kotníky, lýtky, koleny, slabinami, hýžděmi, páteří, hrudníkem, horní a dolní částí paží, zápěstím, dlaněmi, krkem, hrdem, bradou, čelistmi, očima, temenem. Při postupu vzhůru nechte uvolněný každý sval. Techniku uvolňování uzavřete do nitra svého třetího oka, (oči , jsou směrem nahoru - třetí oko je místo asi tak 2,5 cm nad obočím a si 2,5 pod povrchem těla.) Nemusíte se modlit a představovat, že se něco děje jen se nechte unášet dovnitř nahoru k vyšší moci.

Pro fyzické zdraví je nutné, abyste se opět probudili do svého fyzického a vědomého já. Musíte postupovat jako u metody relaxace, jen opačně. Nejprve se vědomě začnete oddalovat od třetího oka, nasměrujte je z čela na temeno hlavy, oči, čelisti, bradu, hrdlo, krk, dlaně, zápěstí, paže, ramena, hrudník, páteř, hýždě, slabiny, kolena, lýtka, kotníky, paty, klenby nohy, s bříšky prstů, projděte všechny části těla. Přikažte každému svalu, aby se probudily zdravé, odpočaté a svěží. Budete příjemně překvapeni jak vám bude po meditaci.

Při první meditaci se vám bude zdát obtížné sedět v klidu jen několik minut. Zakrátko však zjistíte, že jste paní / pánem vaší mysli.





Vizualizace - vytváření představy


Schopnost přesně si představit věc, osobu, zvíře, situaci,... do nejmenšího detailu. Bez schopnosti vizualizace je prakticky nemožné zasahovat do astrální říše (vědomě, nevědomá je ve spánku). Vizualizace je ve své podstatě představivost. Začínete tím, že v mysli si utvoříte představu, která po chvíli nabude do trojrozměrného objektu, později v sérii představ a učíte se uvádět věci do pohybu, situace a lidi tak, aby se vaše představy udály v hmotném světě.

Cvičení: najděte si chvíli a místo kde nebudete rušeni. Cvičení jsou vhodná navečer, když už máte jistotu, že budete mít klid. Pohodlně se posaďte, místnost osviťte svící, vezměte si fotografii osoby, kterou dobře znáte a pozorujte ji. Snažte se zachytit každou maličkost. Soustřeďte se a pokuste se na nic nemyslet. Asi po pěti minutách zavřete oči a snažte si obraz přenést do své mysli. Pokud se vám podaří myslet jen na obraz, který jste si vytvořil/a, bez toho, aby vás něco rozptylovalo jste u cíle. Pokud jste toho nedosáhli musíte být trpělivý a zkoušet to znovu a znovu. Vytvořit si v sobě dokonalou představu situace, či osoby na kterou chcete působit je základ čarování.





MĚSÍČNÍ FÁZE - správné načasování


Rituály se téměř vždy vykonávají v souladu s určitou měsíční fází.

Rituály, které souvisí s růstem, rozvojem, rozpínavostí, přibýváním, zvětšováním apod., by se měly vykonávat s přibývajícím měsícem, tedy ve fázi , která začíná Novoluním a končí Úplňkem. Rostoucí měsíc všechno přitahuje a to platí i pro nejrůznější rituální činnosti. Rituály k podpoře růstu a rozšiřování, např. k přitáhnutí lásky, k podpoře zdraví, nebo snahy o finanční úspěch by se proto měly vykonávat s PŘIBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM.

Rituály, při kterých se váš cíl pojí se zmenšováním, hubnutím, ubýváním apod., začátek rituálu by se měl konat s UBÝVAJÍCÍM MĚSÍCEM, tedy těsně po Úplňku do Novoluní. Toto období, kdy měsíc symbolicky umírá, využíváme k rituálům s cílem odvyknout si od zlozvyků, překonat nemoci a těžkosti, odvrátit kletby, infekce, odstranit deprese.

NOVOLUNÍ a bezprostřední období krátce před ním a po něm se nedoporučuje. Ve středověku tři dny bezprostředně před novoluním nazývali temná období měsíce.

ÚPLNĚK -máte-li opravdu velká přání nejvhodnější doba na rituál je úplněk, kdy má měsíc nepředstavitelnou sílu.






Magické živly


Živel Vzduchu -ovládá východní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Paralda.. Barva: žlutá nebo modrá.

Rituální předměty: destička, nůž athame, meč, kadidlo, sekyrka, motyka, kopí, oštěp, listy, dýmka, měď, luk, šíp, pírko, píšťalka, pásek, hůlka.Vzduch se vztahuje ke studiu, intelektu, komunikaci, hudbě a zvukům všeho druhu, ke zvyšování síly a astrálnímu cestování.




Živel Ohně

Ovládá jižní čtvrtinu kruhu. Vládne mu Džin. Barva: červená. Pro svou sílu se vztahuje k ochraně, věštění, exorcismu a zákazu, sexuální magii, práci, sexu, energii, vůdcovství, odvaze.

Rituální předměty: ohniště, svíčka, kouzelnická hůlka, zlatý náramek, červené a oranžové kameny, hranice, zápalky, popel, kolo, koště, křemen a ostří ukutá n ohni.




Živel Vody

Ovládá západní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Niksa. Voda je spojena s psychikou a intiucí. Pro své vlastnosti se vztahuje k čarování, smrti, znovuzrození, minulým životům, novému životu, dětem nebo narození dítěte, těhotenství, očišťování, tvorbě, většině čarování, novým začátkům, emocionálnímu léčení. Přeje romantické lásce.

Rituální předměty: pohár nebo číše na nápoje, kotlík, voda, víno, stříbrný prsten, prázdný roh, mísa, džbán, sklenka na víno, víno, pivo, medovina, soudek s vínem, sud, stříbro, štít.





Živel Země

Ovládá severní čtvrtinu kruhu. Jeho vládcem je Ghob. Země je nakloněna plodnosti, růstu, prosperitě, stabilitě, penězům, tanci, mateřské lásce, sázení a sklízení, domovu, stádům, domácím zvířatům.

Rituální předměty: pentagram, sůl, drahé kameny, náhrdelník, kámen, vyřezávané dřevo (pentakl), stromová kůra, bronz, větvička, trojlístek.




Páty živel - akáša

Pátým živlem je duch, obvykle nazývá indickým jménem akáša. Duch je ve všech živelech, je jejich součástí a přesahuje je.Ovládá střed kruhu, a tím udržuje ostatní živly v rovnováze.







Tradiční časová spojení pro čtyři živly

Vzduch Úsvit
Oheň Poledne
Voda Soumrak
Země Půlnoc








Základní aktivní vlastnost živlů



Vzduch Pohyblivost
Oheň Proměna
Voda Očista
Země Stabilita





V dávné době se věřilo, že každý živel je spojen s konkrétním časem dne. Lidé byli přesvědčeni, že v časech, které "nebyly časy" ( období mezi časy ), působila velká síla. Šlo o přirozené časové body, jako je soumrak, úsvit, půlnoc, úplněk, novoluní, sezónní změny atd. Věřili, že čas se skutečně dokáže nakrátko zastavit, že se brány otevírají a božské síly pracují, a tak se ze dvou polovin stává celek.







Pentagram

Pentagram je pěticípá hvězda .Je to starý symbol s mnoha významy. Bývá postaven vrcholem vzhůru. Může představovat 4 živly s pátým prvkem duchem nebo to má být člověk s roztaženými končetinami, představující mysl nad hmotou. Nebo koloběh života - zrození, zrání, dospělost, stárnutí, smrt. Používá se nejen při čarování jako důležitý symbol, ale i jako ochranné znamení přinášející sílu a poznání .








Magické pomůcky


K provádění rituálů, byste měli vystačit s kalichem - číší na usměrnění ženské síly a s hůlkou, athamem, nebo prstem na usměrnění mužské síly. Při čarování budete potřebovat několik předmětů podle vého cíle, přání a druhu živlu, s jakým se cítíte nejvíc spřízněni. Nástroje jsou pouze katalyzátory, které pomáhají zaměřit se na svůj cíl pomocí soustředění síly čtyř živlů, na dosažení požadovaného výsledku.

Místo - vybereme místo, kde nebudeme rušeni. .

Pentagram - pěticípá hvězda známa taky jako planoucí hvězda mágů, muří noha, pentakl, pentalfa. (Může být dokonce psán neviditelně na dveře a okna, slouží k zapuzení zla). Je vyrýván nebo malován na dřevěný nebo kovový kotouč ( někdy je vykládán polodrahokamy). Tento kotouč pentagramu se používá na vysvěcování předmětů ( kalich s vodou, vínem, talismany a jiné pomůcky,...), k vzývání, zapuzování a ovládání mocností.

Hůl -symbol vůle, moci a síly. bývají dřevěné - např. vrby, lístky, dubu, jeřábu, hlohu, jabloně, břízy. kovové - měďěné, mosazné, kombinované.

Meč - má symboliku - absolutní poslušnost bytostí nebo síly vůči člověku praktikující magii. Obvykle bývá 70 cm až 1m dlouhý. používá se proti bytostem při citacích negativních bytostí, které odmítají poslušnost.

Nůž - má stejnou symboliku. Nůž není nic jiného než zmenšený meč.

Kalichy nebo poháry - symbol moudrosti a života. Bývají nejrozmanitějších tvarů, velikostí, typů.

Kadidelnice -symbolika vykuřovadla je materializace - zhušťování žádoucí síly a bytosti.

Svíčky - jsou používány pro osvětlování místa, až po specifická kouzla.

Byliny -jsou potřebny k mnoha magických postupů.

Kameny -při některých pracích se používají kameny různých tvarů a velikostí. Počet kamenů při rituálu není stanoven, ale nepoužívá se víc jak třináct. Velmi užitečné jsou kameny: bílá - měsíční kámen, křemen, horský křišťál, žlutá - jantar, topas, citrín, růžová - růžový křemen, růžový kalcit, červená - červený jaspis, karneol, oranžová - karneol, hyacint, modrá - laspis lazuli, labradorit, zelená - jadeit, malachit, amazonit, purpurová nebo levandulová, fialová - ametyst, křemen, beryl, hnědá - záhněda, tygří oko, černá - onyx, obsidián.



Miska - měděná nebo železná nádobka, která se používá na pálení kuřidel a vůní, tyto nádobky jsou zapotřebí dvě, protože při určitých postupech potřebujeme např. spálit i jiné atributy - bylinky, součásti oděvu, pergamenový papír,

Oděv -používá se většinou dlouhý plášť, vyjadřuje absolutní čistotu duše a zárověň je symbolem ochrany.

Kniha stínů -je to vlastně kniha tajemství, protože bude patřit jen vám a nebude nikdy zveřejněna. Do knihy stínů se vkládají rituály , postupy prací, doba, potřeby.






Magický kruh



Magický kruh je symbolické znázornění makrokosmu a mikrokosmu. Kruh znamená počátek a konec, věčnost. Kreslit kruh znamená spojení se s vyšší sílou. Je to také základní a nenahraditelnou ochranou při magii. Člověk se jím chrání před agresí a útokem negativních sil.


Kruh by měl být tak velký, abyste se v něm mohl/a pohybovat , nebo abyste se do něj vešli. Kruh vymezuje chráněný prostor pro vaši činnost. V přírodě se ryje mečem nebo dýkou do země. Při práci v místnosti se vyznačuje křídou, magickou holí nebo i tahem kolem sebe prstem. Někdo jej také vyznačuje na papír nebo se též vyšívá na látku. V magii se správně zhotovený kruh stává neviditelnou hranicí působící v našem i ve světech jiných.

Než začnete kruh vykreslovat přesvědčte se, jestli máte pomůcky, které budete potřebovat připravené. Když je kruh jednou vyznačen není dobré tuto hranici překračovat.

K tomu, aby byl kruh dobře vytvořen musí se soustředěně vizualizovat a zaměřovat svou vnitřní energii. Začíná se na východě, nástroj se drží v dominantní ruce (ruka, kterou píšete). Míříte svou pomůckou nebo prstem (pokud ještě nemáte hůlku nebo rituální nůž) k zemi nebo k podlaze a přitom si představujete prudký modrobílý plamen, který šlehá z hrotu. Tímto plamenem kreslíte kruh ve směru hodinových ručiček a na konci, tedy opět na východě, ho trochu přetáhnete. Mnohem důležitější než dokonalý tvar je to, abyste viděli, svým vnitřním viděním kolem sebe hranici vykreslenou plamenem.




Úplněk a jeho vliv na čarování


Každý ze třinácti úplňků v roce má odlišnou energii. Jejich vliv na nás je nesporný a my sami cítíme, že každý úplněk na nás působí jinak. Stejný vliv mají i na magii Měsíc se pohybuje rokem přes dvanáct znamení zvěrokruhu a každý z úplňků má proto jinou povahu. Úplněk je vždy proti kladným znamením slunci.

Měsíce rozdělené do čtyř základních skupin


ZEMSKÉ MĚSÍCE - Býk, Panna, Kozoroh
tato znamení jsou spíše materiálně založena, mají ráda stabilitu a bezpečí.

OHNIVÉ MĚSÍCE - Beran, Lev, Střelec
tato znamení jsou impulzivní, jdou rázně za svým cílem, ale také jsou velkými optimisty. V tomto období můžete zahájit změny.

VZDUŠNÉ MĚSÍCE - Blíženci, Váhy, Vodnář
tato znamení jsou rozvážná, objektivní. V tomto období je podpora komunikace, psaní, také je vhodné na cestování.

VODNÍ MĚSÍCE - Ryby, Štír, Rak
tato znamení jsou emocionální a snadno zranitelná. Toto období je vhodné při touze po lásce, plodnosti, vnímavosti.




POVAHA ÚPLŇKU
Beran - energie, odvaha, průbojnost, boj, ale také zlost. Je to vhodný čas pro uskutečnění smělých plánů.

Býk - láska, domov, peníze plodnost, čarujte s penězi, majetkem, ale také na plodnost.

Blíženci - komunikace, kontakty, psaní, nápady. Odstranění nesvárů a starých problémů.

Rak - Plačtivost, přílišná vnímavost, přichází čas na touhu po lásce, domovu, plodnosti. Dále na lásku, plodnost, rodinu. Provádějí se rituály na odpuzení zla, také rituály na očištění.

Lev - sláva, sobeckost, krása, štěstí, velké tvořivé projekty.

Panna - klid, síla, je vhodná doba na uklidňující a očistné obřady. Zmírňuje nemoce.

Váhy - šance zářit a oslňovat, při čarování se zbavujte všeho co vás vnitřně svazuje.

Štír - odvážnost, touha po odplatě, vášen, láska, čarujte na strach a zranitelnost, je vhodná doba pro milostnou magii.

Střelec - cestování, při rituálech můžete odstranit své problémy, konflikty, malichernost, podlost.

Kozoroh - kariéra, postavení, šetření peněz, čarujte na nové plány a odhazujte zmařená díla.

Vodnář - nápady, pochopení, čarujte na přátele, pochopení přátel, vhodné na urovnání sporů.

Ryby - láska, snění, city, touha, láska k lidem. Chraňte lásku, vztahy mezi lidmi, život na zemi.








Sluneční znamení

Znamení úplňku

Beran
Váhy

Býk
Štír

Blíženci
Střelec

Rak
Kozoroh

Lev
Vodnář

Panna
Ryby

Váhy
Beran

Štír
Býk

Střelec
Blíženci

Kozoroh
Rak

Vodnář
Lev

Ryby
Panna








Dny v týdnu a jejich vztah k planetám
Neděle - den Slunce, čaruje se na sílu, přátelství, kariéru, úspěch, štěstí, peníze

Pondělí - den Měsíce, čaruje se na plodnost, city, rodinné vztahy, změna

Úterý - den Marsu, čaruje se na bojovnost, kuráž, odvahu, vášnivost

Středa - den Merkuru, čaruje se na navazování kontaktů, cestování, rozum

Čtvrtek - den Jupitera, čaruje se na peníze, prestiž, uznání, úspěch, blahobyt

Pátek - den Venuše, čaruje se na lásku, vztahy, manželství, krásu, umění, radost

Sobota - den Saturna, čaruje se uzavírání smluv, praktičnost, smrt, čas, stabilita






Svíčky jsou v magii v podstatě nepostradatelné - zastupují všechny živly :


Když hoří - Živel Ohně. Zapálením svíce čeká na svůj osud - Živel země. Po zapálení taje na tekutý vosk - Živel vody. Později lehce kouří - Živel vzduch. Pálení svíček je velmi starý magický úkon. Protože, mnoho kouzel vyžaduje, aby se nechali svíčky dohořet, je moudré věnovat peníze na pořádné svícny, které se nemohou vznítit a jsou dost široké na to, aby zachytili kapající vosk. Při pálení svíček platí pravidlo: pro rušení nebo odstrňování něčeho se pálí svíčky za ubývajícího měsíce( od úplňku do novoluní), pro získání něčeho nebo růst se pálí svíčky za přibývajícího měsíce (po novoluní do úplňku). Svíčky bývají spojeny s určitými bylinami a jinými magickými pomůckami a každá je zaměřena na určitý magický úkol. Vyberte si svíčku, tak aby, prezentovala váš magický cíl, rituálním nožem do ní vyryjte svá přání. Potom nalijte trochu vhodného oleje(nejlépe magického - spojeného s druhem rituálu , ktzerý chcete vykonat - láska, antikletba, bohatství a podobně ) na dlaň dominantní ruky a krouživým pohybem svíčku potírejte.

Pokud si přejete, aby se vám něco dostavilo, potírejte svíčku od knotu dolů, až na konec. Pokud chcete něco odstranit, potírejte ji od konce nahoru ke knotu. Naolejovanou svíčku potom vyválejte v příslušných bylinách a postavte ji do svícnu. podržte ruce na obou stranách svíce a v duchu vylévejte myšlenky na svůj cíl do svíčky. Až budete hotovi, rozsviťte svíčku, přitom vizualizujte: a říkejte.


Svíčko moci, svíčko síly, nechť se má přání splní v tuto chvíli
Sílo tryskej z plamene . Dej mi počem touží srdce mé.
Má slova ať mocná jsou, vše co chci mi přinesou.
Říkám tedy Staniž se!

Takto lze jednoduše čarovat pro dosažení téměř všech cílů. Nejlepší je pak ponechat svíčku nebo svíčky na bezpečném místě, aby dohořely.



Použití svíček podle barev :

BÍLÁ
Používá se především při očistných a ochranných rituálech.
Docela dobře slouží pokud konkrétní barvu právě nemáme.
Měli bychom ji mít doma neustále, i kdyby to byla jen obyčejná čajovka.

ŽLUTÁ
Pomáhají relaxovat a navodit klid v duši. Umožňují věštby,
proroctví, podporují vývoj intelektu a podporují výmluvnost a
sebedůvěru.

ORANŽOVÁ
Pomůže přivolat ztracené předměty, případně různé nedefinované
vlivy. Je v ní energie, přitažlivost, magnetismus.

RůŽOVÁ
Přátelství, manželství, láska. Posiluje vztahy, harmonii i
pochopení. Jejích účinek násobíme růžovými kameny, které
přiložíme k zapálené svíci (nepostradatelné v jakékoliv magii
pro lásku) .

ČERVENÁ
Zapalte jí při každém rituálu, který souvisí s láskou, vášní a
a odvahou.

FIALOVÁ
Zesiluje kouzlo, které vykonáváte. Účinky dodává uzdravujícímu
nebo ochrannému kouzlu. Zapálíte-li fialovou svíci, pomůže vám
v přístupu k magii.

MODRÁ
Velmi dobře se do prostor kde spíme, popřípadě odpočíváme.
Chrání před nežádoucími vlivy a vyvolává věštecké sny.
Používáme ji na přivolání pevného zdraví.

ZELENÁ
Pomáhá k získání a udržení peněz, při hledání zaměstnání,
plodnosti, léčení a obecně růstu. Hodí se ale i pokud jde o
štěstí obecně.

HNĚDÁ
Pomáhá při rituálech spojených se zvířaty či domácností.

ČERNÁ
Rituály s černou svící jsou určeny k odpuzení negativního vlivu
určité osoby, ke zpětnému zaslání záporné vibrace. Můžeme je
použít i jako podpůrný prostředek při potlačování zlozvyku.

Dny v týdnu a jejich barvy ...

Pondělí – bílá/stříbrná

Úterý – červená

Středa – fialová

Čtvrtek – modrá

Pátek – zelená

Sobota – černá a tmavě modrá

Neděle – žlutá nebo zlatá



Barvy a astrologická znamení

Kozoroh – modrofialová/hnědá

Vodnář – fialová/tm. modrá

Ryby – fialovočervená/bílá

Skopec – červená/červená

Býk – červenooranžová/růžová

Blíženci – oranžová/šedá

Rak – žlutooranžová/stříbrná

Lev – žlutá/zlatá

Panna – žlutozelená/zelená

Váhy - zelená/modrá

Štír – zelenomodrá/indigo

Střelec – modrá/oranžová




BARVY

bílá : čistota, dokonalost, nevinnost, spolehlivost, láska k pravdě
negace - chladnost

černá : odolnost, důstojnost, schopnost obnovy, návrat
negace - násilí, strach, temnota

červená : láska, vášeň, síla, dobyvačnost,
negace - vztek, nenávist

modrá : klid, mír, uvolnění, jistota, vytrvalost
negace - nuda, prázdnota

žlutá : slunce, radost, osvobození, touha po svobodě
negace - povrchnost, závist

zelená : rovnováha, růst, naděje, stálost, život, uzdravení
negace - netečnost, moc

růžová : romantika, jemnost, láska
negace - bezbranost

fialová : mystika, magie, proměna, citlivost
negace - žal, pokání, odpor

tyrkysová : komunikace, humor, půvab, přátelství, družnost
negace - přehnaná ctižádostivost

oranžová : zdraví, životní elán, síla, odvaha, energie
negace - lehkomyslnost
Zprávy:
   Před odesláním zprávy je třeba se přihlásit nebo zaregistrovat.
Návštěvní kniha:
14.02.2016 09:46  
Martin_Garrix
dobrý pacient :D
29.12.2015 12:19  
abec

Že tu má někdo dva profily bych ještě pochopil. Ale že si je dá vzájemně do přátel a píše si do guestbooků je vážně nemocný...
02.02.2015 22:19  
buh
!!!!!!!!!!!!!!Hledám kluka na celý život!!!!!!!!!!
Hledám kluka na celý život a pevný věrný vztah 18-45 let, štíhlý atraktivní, měl bys být 150 - 170cm vysoky, atraktivní štíhly s dlouhými černými vlasy, snědé pleti a hluboce citově založený. Dobrých povahových vlastností, upřimný abstinet, který nenávidí lež, zklamání. Nevěrnost atd. Já Václav 47/157/59 štíhlý. Abstinent - hodný, upřímný a férový a trochu špatně mluvím a pišu. Prosím ozvi se.
Typ inzerátu: Nabídka
Věk: 47
Znamení: rak
Rodinný stav: rozvedený/á
Děti: 1
Vzdělání: základní
Moje profese: duchodce
Žiju: ve vlastním bytě
Víra: křesťanství
Výška: 157 cm
Váha: 59 kg
Postava: štíhlá
Barva očí: hnědá
Barva vlasů: tmavě hnědé
Délka vlasů: krátké
Brýle: nosím stále
Alkohol: vůbec
Kouření: vůbec
Další závislosti: Chatování, Internet, Práce, Sex, Televize
Sexuální orientace: homosexuál
Tetování: nemam
Piercing: nemam
Erotické zkušenosti: hodně
Erotogenní zóny: všude
Oblíbené polohy: všechny
Lehké úchylky: sex každy den sex safer
Jsem povaha: Aktivní, Bavící, Charakterní, Klidná, Naslouchavá, Nervózní, Obětavá, Pečlivá, Podporující, Pořádná, Poslušná, Pozitivní, Přátelská, Přesvědčivá, Přirozená, Romantická, Samostatná, Sebevědomá, Spolehlivá, Stydlivá, Taktní, Upřímná, Věrná, Veselá, Vůdčí
Vlastním: Byt, Mobilní telefon, Notebook
Můžu: Koníci, Turistika
Zajímá mě: Aktuální dění, Astrologie, Cestování, Chatování, Chovatelství, Divadla, Fotografování, Historie, Hudba, Internet, Kina, Modeling, Muzea, Nové technologie, Obchod, Televize, film, video, Umění a kultura, Venkovní aktivity, Vzdělávání, Zahradničení, Zdraví a krása, Zvířata
Kraj: Ústecký
Okres: Teplice
08.10.2011 18:12  
buh
Hledam partnera pro zivot,ktery tak jako ja nekouka jen na to jak kdo vypada,ale jaky je uvnitr,
kdo ma vyresenou minulost a nebude k ni utikat,kdo kdyz rekne miluji te,
to tak i citi a nejsou to jen prazdna slova a neprejde ho to po par dnech,
nekoho kdo nehleda jen nouzovku-prestupni stanici a nezije v utajeni.nechci prezivat,ale zit naplno a to jeden pro druheho.
Vek + - 18-40,at jsi kdekoliv,napis o sobe,treba posli foto,at uz jsme spolu v dobrem i zlem a konecne ne sami a štastni.
07.10.2011 06:01  
buh
Hledam partnera pro zivot,ktery tak jako ja nekouka jen na to jak kdo vypada,ale jaky je uvnitr,
kdo ma vyresenou minulost a nebude k ni utikat,kdo kdyz rekne miluji te,
to tak i citi a nejsou to jen prazdna slova a neprejde ho to po par dnech,
nekoho kdo nehleda jen nouzovku-prestupni stanici a nezije v utajeni.nechci prezivat,ale zit naplno a to jeden pro druheho.
Vek + - 18-40,at jsi kdekoliv,napis o sobe,treba posli foto,at uz jsme spolu v dobrem i zlem a konecne ne sami a štastni.
07.09.2010 01:53  
buh
MICHALA JACKSONA VĚČNY ODKAZ A ZAKON JA MICHAL JACKSON VAŠ KRAL A BŮH VAM TO NAŘIZUJI A ZDŮRAZNUJI RESPETUJ TE TO CO VAM VŠEM NAŘIZUJI !!!!TO JE MUJ ODKAZ A ZAKON A ZAVĚT PRO VAS TO JA VAM VŠEM ODKAZUJI JA MICHAL JACKSON MOC VAS ŽADAM A VYZIVAM VŠECHNY LIDI NA TETO PLANETY A CELI SVĚT ABYSTE VŠECHNY LIDE SNĚDNOTILI A SPOJELY JEDNU SILU SPOLEČNE SPOLUPRACOVALY A OKAMŽITĚ ZAZTAVILY VALKY FINANCE NASILI KRVEPROLEVANY A ZABIJENY A MUČENY LIDECH A ZVIŘAT A ŽIVE PRIŘODY , ZLO PEKLO A ZACHRANYLI NAŠÍ MATKU ZEMY KTERA DAVA VŠE ZDARMA PRO VŠECHNY ŽIVE TVORY A LIDI NA TE TO PLANETY TO TO JE PROVAS MŮJ testament - závěť (poslední vůle) ZAKON A ODKAS TOTO KONEJTE NA MOJI VĚČNOU PAMATKU ABY TADY PANOVAL PRAVEJ MIR SVOBODA LASKA ROVNOVAHA A SPRAVEDLIVOST A MŮJ ZÁKON ABY BYLO PRO VŠECHNY VŠE ZDARMA ABY TADY NEBYLI ŽADNY VALKY NASILI ZABIJENY PEKLO A ZLO A FINANCE ABY TADY PANOVAL VĚČNY PRAVEJ RAJ NA TE TO PLANETY A TO TO VŠE JE MŮJ ZAKON A ODKAS A TAK TO MI SPNTĚMITO VAŠ KRAL A BŮH VEČNY MICHAL JACKSON DĚKUJI ZA PROZBU POCHOPENY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...MODLIBA MICHALA VAROVANY!!!!! PROVEŠECHNY LID TAK SE NAD TIM HLUBOCE ZAMYSLETE NEŽ BUDE POZDĚ HROZI KONEC SVĚTA ODKAZ A ZAKON MICHALA JACKSONA http://www.youtube.com/watch?v=q36Jy5...
07.05.2010 00:39  
buh
MOC VAS PROSIM PODIVEJTESE NA MUJ PROFIL TAM JE VŠE OMNĚ JETO PROVAS NUTNE PROVŠECHNY DĚKUJI ZA SERY OZNY JEDNANY TADY JE MUJ PROFIL http://www.facebook.com/profile.php?id=1309100916&ref=profile http://profil.lide.cz/vaclavkrejza1/profil/ http://www.cam4.com/gay7777777/
28.01.2009 12:04  
buh
19.7.1967 - Numerologický rozbor data
--------------------------------------------------------------------------------
Numerologický rozbor dataSouhrnný rozbor ukáže (pouze) postupně rozepsaný den narození, životní číslo, plné a prázdné roviny a jednotlivá čísla v numerologické mřížce. Nelze od něj tedy očekávat, že se bude rovnat výkladu zkušeného numerologa.
Den narození:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
--------------------------------------------------------------------------------
19.7.1967 - Numerologický rozbor data 19. den - Účastenství19.7.1967
Má velkou sílu a elán. Je moudrá, chápavá a účastná. Je intelektuálně založená. Je trpělivá a snaží se vyhovět žádostem druhých. V milostných vztazích je oddaná. Chce porozumět partnerovi a je velkorysá. Vášnivě ochraňuje rodinu. Je ctěná a vážená. Je úspěšná a majetná. Obvykla pracuje tam, kde je dobře placená. Svým způsobem je průkopníkem ve své oblasti. Je vynalézavá a tvořivá. Je přímá a vitální při dosahování svých cílů. Má ráda privilegované postavení, a proto tvrdě pracuje, aby jej dosáhla. Má neochvějnou víru v sama sebe. Je vlídná a sebevědomá.
Je nezávislá, až někdy osamocená. Není dobré, když ji někdo ignoruje, zneužívá nebo zklame. Příliš lpí na svých názorech a vysokých požadavcích.

Čemu je třeba se učit, slabiny:
Je obtížné jí porozumět. Je nevyrovnaná a náladová. Pozor na nadřazenost a snahu být výjimečný. Je panovačná a nervózní. Je neurotická a nesoudná. Je žárlivá. Je tvrdohlavá a výbušná. Pozor na podlézavost především významným osobám. Pozor na zlobu a litování sama sebe. Tvrdošíjně jde za svými cíli. Ráda kritizuje druhé. Nedostatek sebedůvěry.
--------------------------------------------------------------------------------

Životní číslo - 419.7.1967 = 1 + 9 + 7 + 1 + 9 + 6 + 7 = 40 = 4 + 0 = 4

Dosáhne pracovních úspěchů díky své vytrvalosti a systematické práci. Důležitá je důslednost a pořádek. Úspěch v pozdějším věku a po poměrně usilovné práci. Důležitá je trpělivost. Tato osoba je praktická a konzervativní. Nemá chuť ke změnám, i když nemá ráda monotónní život. Je obvykle fyzicky zdatná a proto dává přednost činnostem, kde uplatní fyzickou sílu a obratnost. Je pracovitá. Potřebuje jistotu věrnosti partnera.

Pozor na nedbalost a zúžený pohled na život. Opatrnost při rozhodování. Pozor na to, aby to, co prožívá, neobracela dovnitř, což působí na nervový systém, proto je důležité uvolňování energie. Může se objevit nedostatek sebejistoty.
--------------------------------------------------------------------------------

Chybějící 2-5-8 Rovina senzitivity
Je chápavá, velkomyslná a je ochraňovatelská. Vkládá hluboký cit do práce. Je citlivá, vstřícná a eroticky založená. Tato osoba velmi hluboce prožívá své city. Je zranitelná, a to jak slovy, tak i skutky. Jednou dovede odpustit, ale podruhé již ne.
--------------------------------------------------------------------------------

Číslo - 119.7.1967
Slovní vyjadřování citu, inteligence
Jednička je přiřazena komunikaci a poukazuje na to, jak se dotyčný člověk umí dorozumět s druhými. Je velmi důležité, aby zadržené energie, které se objevují s více jedničkami a které jsou doprovázeny vnitřním napětím, byly pozitivně odbourány, vyjádřeny. Protože je 1 číslo komunikace, může být uplatněna v různých formách umění, v práci nebo hobby

Dvě 1
Lidé s dvěma jedničkami v numerologické mřížce umějí podstatně snadněji vyjadřovat své pocity. Mají velkou potřebu dělit se o ně, dávat jim průchod, a reagují zklamaně, pokud je někdo zastaví. Bez problémů se svěří jiným a jsou připraveni přizpůsobit se, jsou-li přesvědčováni protiargumenty. Tito lidé potřebují neustálé ujišťování od svého partnera či partnerky, že jsou milováni nebo uznáváni. Takoví lidé mají přirozeně problémy v případě, že ten druhý má jen jednu jedničku a nemůže proto této potřebě rozumět.

Izolovaná jednička
Pokud nám chybí 2, 5 a 4, pak máme izolovanou 1. Tyto osoby mají problémy vyjádřit správně své pocity. Nehovoří rádi o tom, co cítí, a často jsou proto druhými nesprávně pochopeni. Mohou se projevovat výbuchy hněvu a pláče. Chybí jim spojení k dalším oblastem jejich rozumového a pocitového světa.
--------------------------------------------------------------------------------

Chybějící číslo - 2Když chybí 2
Těmto lidem chybí jemnocit, schopnost přirozeně poznat, kdy mohou něco vyslovit a kdy raději ne. Často říkají věci, které jejich partner pociťuje jako zraňující. Většina lidí ví, že se chovají jako slon v porcelánu. Hodně z nich ale necítí potřebu změnit se nebo modifikovat tuto vlastnost, a to i přesto, že se dostávají permanentně do potíží. Jejich úkolem a lekcí je pracovat na tom, aby pečlivěji zvažovali, zda to, co říkají, musí být skutečně řečeno, nebo zda snad není lepší cesta, jak vyjádřit své pocity a přání, a dokonce i zlost. Mají tendenci uplatňovat pouze své hledisko.
--------------------------------------------------------------------------------

Chybějící číslo - 3Když chybí 3
Znamená to, že dotyčným osobám chybí přirozený dar k rychlému pochopení věcí. Nedotýká se to inteligence, znamená to pouze, že myšlenkový proces u nich probíhá jinak a že potřebují více klidu ke koncentraci. Nebývají také příliš společenští, vystačí si docela dobře sami. Jsou spokojení, když mohou žít pro své koníčky a pro rodinu, nemají zkrátka velkou potřebu být často mezi lidmi.
--------------------------------------------------------------------------------

Chybějící číslo - 4Když chybí 4
Lidé bez 4 nemusí být vždy nutně nepraktičtí, mnozí si mohou odpovídající schopnosti osvojit, naučit se je, chybí jim pouze přirozené řemeslné nadání. Znamená to také, že takoví lidé mají takzvaně hlavu v oblacích. Pro ně nemusí mít vždycky všechno nějaký praktický smysl. Měli by se cvičit v tom, že ne všechno musí jít přes rozum nebo přes pocity.
--------------------------------------------------------------------------------

Chybějící číslo - 5Když chybí 5
Kolik lidí má plány, nápady, stanovuje si cíle a potom zjistí, že se jim nějak nedostává dost sil, aby je také uskutečnili. Chybí jim v datu narození 5. Pro tyto lidi je velmi důležité mít nějakou vnitřní pohnutku, která jim pomůže vytrvat u vytčeného cíle a nedovolí jim nechat se odradit těžkostmi. Musí se naučit houževnatosti a vytrvalosti.
--------------------------------------------------------------------------------

Číslo - 619.7.1967
Harmonie, rodina, láska ke kráse, obchodní schopnosti
Šestka je číslo reprezentující harmonii, krásu, rodinu, lásku ke zvířatům. Ale lidé s 6 dělají pro naplnění těchto přání jen málo – 6 totiž bere sebevědomí. Přináší s sebou zato romantiku, tak ti dotyční staví své romantické ideály velmi vysoko, často tak vysoko, že to poznávají na sobě velmi bolestně. Vydávají se za sebevědomé a nezávislé, ale takové budou teprve tehdy, až se zbaví své vnitřní nejistoty.

Jedna 6
Lidé s jednou 6 v datu narození mají velkou potřebu harmonie, jsou velmi citliví a milují svůj krásný domov. 6 je emotivní číslo, proto tyto osoby reagují vždy nejprve emotivně. Milují pocity, mají ale kvůli své vnitřní nejistotě strach příliš je ukazovat, vždyť by mohli přece být zraněni. Navenek mohou působit značně sebejistě, nedejte se ale oklamat. Překonávají tak často jen svou vlastní chybějící sebedůvěru. Daří se jim dobře, pokud mohou žít v milém a chápavé prostředí. Pro lidi s jednou 6 je harmonické partnerství nanejvýš důležité. Udělají hodně pro to, aby si takové partnerství udrželi, protože si neumí představit, že by žili sami. Ale když už musí, ukážou, že umí být soběstační a že mají i výdrž. Jsou kreativní se značnou duševní, i když často velmi nekonvenční činorodostí.
--------------------------------------------------------------------------------

Číslo - 719.7.1967
Emotivnost, spontánnost, pochopení, účast, citová karma
Sedmička je číslo emocí. Je to číslo, které by rádo pomáhalo a vměšuje se. 7 má sílu, ovšem právě emoce si jí hodně v průběhu jejich života vyžádají. Současně ale těmto lidem propůjčuje sílu přestát všechny vzniklé těžkosti. Lidé s jednou 7 v datu narození si nechají jen neradi něco říci, všechno chtějí sami zakusit. To je, jako když se někomu říká:“Neskákej z okna, zlomíš si nohu“, a ten člověk to stejně udělá a potom řekne: byla to pravda. Zkušenost zkrátka musí získat sami.

Dvě a více 7
Dotyčné osoby jsou velmi emotivní, možná dokonce „dramatické“. Mluví a pomlouvají rádi všechno a to s velkou vytrvalostí, protože vždy znovu potřebují slyšet potvrzení svých názorů. Zajímají se o spirituální záležitosti a esoterické oblasti. Pokud se chopí nějaké věci, pak s velkým nasazením. Podmíněno jejich vyhraněným smyslem pro spravedlnost bere se hodně žen za práva žen jako takových. Lidé s více 7 v datu narození jsou velmi emocionální, a pokud se zavážou k nějaké věci, pak tělem i duší. Když se nedostaví vytoužené uznání, mohou zahořknout a jen zřídka zapomínají domnělé nebo skutečné urážky. V takovém případě se mohou stát dokonce pomstychtivými, obzvláště když se na dlouhou dobu octnou v nevýhodě. Od svého předsevzetí se pak nedají ničím odradit.

Izolovaná 7
Lidé s izolovanou 7 často nenacházejí správný vztah ke svým silným pocitům, a proto neví jak by je měli správně vyjádřit. Působí často nevyrovnaně a nespokojeně. Často si tím vyslouží pro sebe a u svého okolí nepochopení a to do jejich jednání také někdy vnáší zlobu a frustraci.
--------------------------------------------------------------------------------

Chybějící číslo - 8Když chybí 8
S 8 chybí logika. Takovým lidem se nedostává nadání podívat se na věci logicky a také tak postupovat. Stejně jako u 3 vůbec nejde o nedostatek inteligence, pouze to znamená, že myšlenkové pochody jsou jinak uspořádány. Dotyčné osoby se rychle vřítí do nějaké situace, aniž by o tom více přemýšlely, „vždyť přece mohou kdykoliv své mínění zase změnit“. Tito lidé by se měli naučit dobře si jednání rozmyslet předtím, ještě než přistoupí k činu.
--------------------------------------------------------------------------------

Číslo - 919.7.1967
Analytické schopnosti, duchovno
Devítka je číslo analýzy, máme ji my všichni v našem datu narození, stejně tak jako jsme všichni vybavení díky 1 určitým egoismem. Když se ohlédneme zpět na začátek 20. století, můžeme si všimnout, že od roku 1900 svět znatelně změnil svůj myšlenkový směr. Co v letech 1800 až 1899 bylo rozvinuto a objeveno – a to díky preciznímu, logickému myšlení, které sebou nese 8 obsažená v čísle roku - , bylo od roku 1900 se znepokojující rychlostí analyzováno a dále vyvinuto. Ještě nikdy jsme neprošli tak razantní, tak přítomnou fází, která je svým stále hladovějším, rychlejším, lepším, vyšším, neustálým vývojem tak znepokojující, než v době od roku 1900 do dneška. Jak bude vypadat svět kolem roku 2030, kdy lidé narození po roce 2000 budou určovat charakter společnosti? Nebude již převládat egoismus 1, ale jemnocit, komunikace a pochopení druhého.

Dvě a více 9
U těchto lidí se všechno odehrává „hlavou“. Hodně lidí s více 9 se rádo zabývá čísla, protože práce s nimi vyhovuje jejich zvýšeným analytickým schopnostem. Tato vysoká duševní energie musí být využita, a lidé, kterých se tato konstelace týká, se cítí nejlépe, když mohou nasadit své analytické schopnosti. Pozor ale na nebezpečí, aby se nestali jednostrannými a nechtěli uplatňovat pouze svoje hledisko. V mnoha případech je těžké přimět je k tomu, aby situaci viděli také jinak, z jiného pohledu. Dotyčné osoby rády mluví o svých problémech, ale nenechají obvykle nikoho vyslovit jiný názor. Mohou být velmi nerozhodní, nepružní a také sobečtí.
--------------------------------------------------------------------------------
07.01.2009 02:40  
buh
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qaBefjx_RQw&hl=cs&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qaBefjx_RQw&hl=cs&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> MOJE MAGICKA SYLNA BOJOVNA HUDBA
29.12.2008 15:29  
h2o_polo   
______________ud$$??$$$$$$Cu_9$k_u
_________eP""_:d$$Luedd$$$$$$$_`$_`$h
______.xd"."_4$$$$$$""?$$$$$$$._$._$F
_____$$$"_"_F=?$$$$cdeu`$$$$$$b_?$$$
_____?$"____(,r"$$$$.`"?J2$$$$$__`?"
______"_____`.__3$$$$bud$$$$$$F
______________;=?$$$$$P""?$$$"
_____________(___'$$$$$_$$$$C:
_____________`b,,z$$$F_d$F$$F,f_dc
_______________""`"".+_$"_,u+".d$$
___________________"=='_="".ud$$$$k
_______________________F$$$$$$`$$$$$$$.
________________________$$$$$F___$$$$$k_.
________________________$$$$$_4.z$$$$?$.$b.
______________________4_$$$$$_d$$$$$$.3$$P"=
______________________4_?$$$$,?$$$$P".__,_?$ec
______________________`h_$$$$$,"$$F_,d,_$$_$$$c
_______________________9L_?$$$F_$$b_?d$b$$_`$$$
__________________._eu.`$c_?$$F_$$$b`?$$$$_.$$$
_________________4$_""":$$F_`",z$$$$_`$$$$_d$$$
_________________."_:=?$$P"_"e",9$F,d_$$$$.$$$$,e"
__________________"__4$$"_d._%'$P",$$
Veľa šťastia v živote ti prajem
05.02.2008 20:34  
GlamorousBoy
ten obrazok je uzasny