buddha_inside (43/197/94)

– Praha 5

Orientace
Gay

Partnera
Nemám

Hledám
Vážný vztah
Přátelství
Pokec
Věk od: 20
Věk do: 45

Profil založen
27.05.2008

Počet návštěv
82735

Poslední aktivita
14.04.2024

Hlavní problém tohoto světa je, že inteligentní lidé jsou plní pochybností a blbci sebevědomí.
Základní:
Vzdělání/studuji: 
Práce: Jiné

Postava: Normální
Oči: Hnědé
Vlasy: Krátké
Barva vlasů: Světle hnědá
Znamení: Beran
Etnikum: Běloch

Tetování: Ne
Piercing: Ano

Alkohol: Vůbec
Kouření: Ne
Drogy: Nikdy
Sex:
Mazlení:Nesnáším Miluji
Líbání:Nesnáším Miluji

Ochlupení na těle: Málo
Obřízka: Ano
Osobní:
Povaha:Introvert Extrovert
Pořádek:Nepořádný Pořádný
Dochvilnost:Nedochvilný Dochvilný
Zženštilý:Vůbec Hodně
Technický typ:Vůbec Hodně
Pohled na svět:Pesimista Optimista
Požitky:Idealista Materialista
Kuchyně
Veganská, Vegetariánská
O sobě:
Skoro všichni se poslední měsíce, a ti bystřejší už roky, zabývají palčivou otázkou - co se to děje? Co se stalo se světem, s lidmi, to už všichni zešíleli?

Odpověď je nasnadě. Prožíváme úchvatné období, něco, co na naší planetě zřejmě ještě nikdy nenastalo a co je nesmírně vzácné dokonce v celém vesmíru. A my máme tu čest nejen to pozorovat, ale dokonce být přímými účinkujícími! Obrovská a neopakovatelná příležitost!!! A co to tedy je? Samozřejmě pád a kolaps naší civilizace. A pokud budemem mít opravdu nevýslovné štěstí, tak zároveň s tím kolapsem dojde i k zániku té části lidstva, která tuto civilizaci tvořila ... a tím bude umožněna kompletní změna vědomí a paradigmatu, podle kterého lidstvo funguje. No, až takový optimista ovšem nejsem, ale šance to je...

Abychom si rozuměli - nejsem blb a vím, že civilizací už před námi zkolabovalo stovky. Ale zřejmě ještě ani jedna jediná nebyla takto globální a tak technizovaná a chemizovaná.

Tak jo kolabuje nám naše milovaná civilizace. Ale proč? Co to způsobilo a co s tím můžeme dělat? Jistě nás začnou napadat nejrůznější vysvětlení. Může za to to, že se do vedení dostali zločinci a psychopati a ti způsobují společenský rozvrat. Může za to změna klimatu, to je přece jasný, říkají to pořád v televizi. Můžou za to masmédia, která už jen lžou a jedou jakousi svojí propagandu a tím úplně rozdělila a rozvrátila společnost. Můžou za to levicoví aktivisté se svou dobroserskou agendou, která rozvrátila všechno, na čem společnost stála. Můžou za to nenasytné korporace a superbohatí, kteří chtějí stále víc a nikdy nemají dost. Může za to náš blahobyt, díky kterému jsme zpohodlněli, zhloupli a ztratili jsme motivaci k rozvoji (experiment "Myší nebe" - velmi doporučuji). Může za to debilizace společnosti zapříčiněná (a)sociálníma sítěma a počítačema a telefonama a samozřejmě naším školstvím. Může za to ztráta duchovního rozměru a tím ztráta smyslu života. Může za to přelidnění. Může za to vyčerpání energetických zdrojů, Může za to globalizace. Může za to planeta Země, která se lidem mstí za to, co jí děláme. Může za to....

Všiměte si, že ten výčet může být skoro nekonečný a že každá z těch věcí by sama o sobě stačila na likvidaci civilizace. Ale to pořád není ono - všechno to je samozřejmě pravda, ale pořád se klouže jen po povrchu. Pojmenováváme symptomy, ale ne příčinu Ta skutečná příčina je ... daleko subtilnější a leží snad 10.000 let v minulosti (nikdo to nemůže vědět přesně).

Jsem si jistý, že se mi to nepodaří v několika větách vysvětlit dostatečně do hloubky, ale můžeme o tom diskutovat a hlavně přemýšlet. Tak tedy:

Kdysi dávno lidi žili v přírodě plně v souladu se zákony přírody. Řekněme, že žili v souladu s bohem. Přičemž jako boha nemyslím toho zlýho mstivýho a vzteklýho vousatýho dědka, jak nám je předkládán církvemi. Místo "bůh" můžeme říct "prostor", "Pléróma", "organizační princip", "nejvyšší vědomí", "Tao"... Ale v našem kulturním okruhu máme bohy, tak budu používat bůh (schválně s malým písmenem). Tak tedy lidé žili v souladu s bohem a neprotivili se mu. To bůh rozhodoval, kdo a kdy se narodí nebo umře, kde bude sucho a kdy záplava, prostě svět se řídil přírodním organizačním principem ku prospěch VŠECH svých částí bez rozdílu.

Abychom se neztratili ve velkém obrazu celého světa, představme si to jako organismus, jako naše zdravé tělo. Obsahuje triliony jednotlivých buněk, které jsou nějak (a pokud budeme upřímní, tak my ve skutečnosti vůbec netušíme jak) organizovány tak, aby spolupracovaly a tělo jako celek bezvadně fungovalo ku prospěchu všech svých částí. Ten organizační princip našeho těla také nějak rozhoduje, která buňka umře, která se rozmnoží, která něco vykoná a podobně. A buňky jsou v souladu s tímto organizačním principem, protože "vědí", že je to pro dobro celku.

No a stalo se ... zřejmě někdy před těmi 10.000 lety, pravděpodobně u starých Semitů (nemají nic společného s dnešním židovským národem, jde o geografické označení místa, kde žili), že se rozhodli, že na bohy kašlou a že si budou žít podle svých pravidel. Propadli neuvěřitelnému bludu, že člověk je nějakým způsobem lepší, než všichni ostatní zvířata, že je vládcem světa a že svět, naše planeta a všechno na ní člověku patří a člověk si s tím může dělat co chce. A že bohové to tu celou dobu řídili úplně špatně, ale my, lidé, my to máme v paži, my víme nejlíp, jak má svět vypadat tak, aby nám, lidem, dobře sloužil. Především tedy že člověk bude sám rozhodovat, kdy kdo umře (nejem lidé, ale i zvířata a rostliny kolem nich) a začali s intenzivním zemědělstvím a v důsledku toho, že najednou měli nadbytek potravy, začali se nezvykle množit. Protože kde je spousta jídla a kde přirození nepřátelé byly vyvraždění, tam populace logicky raketově roste, protože jí nemá co regulovat.

Když se vrátíme k naší analogii s tělem, tak tento proces známe všichni dobře - říkáme mu rakovina. Prostě buňka se vymaní z organizačního principu těla, neumře když by měla a naopak se začne strašně rychle a nekontrolovaně množit. Vznikne tumor, roste a roste a když naroste dost, tak vypustí do okolí nádorové buňky, které založí další nádory a další a další, až je celý organismus zaplaven rakovinou. A co následuje je evidentní - rakovina vyžere všechny zdroje živin a umírá a s ní umírá celý organismus.

No a to se právě děje nám. Lidstvo si tak dlouho hrálo na boha, až dospělo ke své zkáze. A velmi reálně hrozí, že zničíme úplně všechno, nejen sami sebe. Ty všechny věci vypsané na začátku, jsou jen průvodními znaky umírání a v podstatě nejsou důležité. To, co je důležité a co je vlastně jediné zajímavé je ... zda existuje aspoň pro jednotlivce nebo malé skupiny řešení. Jsem silný optimista a opravdu věřím, že pro jednotlivce cesta existuje. Pro celou rakovinu ne. Rakovina potřebuje růst a my už nemáme kam růst. Už jsme vydrancovali úplně všechno, hladově zíráme ke hvězdám a sníme o tom, že bychom mohli začít drancovat i tam, ale to zatím naštěstí nedokážeme, tak začínáme drancovat sami sebe - výsledkem je zavádění tvrdý, nebojím se říct v mnoha aspektech až fašistický, totality, která má vysát a ožebračit stávající lidstvo. Tím si asi ještě budeme muset projít, ale co pak?

Řešení existuje, doufám a věřím tomu, ale není v "návratu do normálu" - nic takovýho už nejde.

Začal jsem optimisticky, optimisticky končím, doufám, že to oceníte...

Má gorila bez člověka naději?
A má člověk naději bez gorily?
Zprávy:
   Před odesláním zprávy je třeba se přihlásit nebo zaregistrovat.
Návštěvní kniha:
21.09.2023 11:42  
papama
Úžasnej hafan. A páníček je taky moc sexy.
10.08.2020 13:50  
aronaxi3
Tom je pro mne nejlaskavější, nejvíc chápajíci a chotný pomoci i nejvíc sexy chlap na světě
30.04.2017 21:13  
Deny6
moc krasné a hodné děvče :)
15.04.2016 23:07  
Proudbator
Zdar budho, jak se vede?
18.11.2015 18:43  
Denis4477   
Nemohu to přečst, snad mi to řekneš osobně vč Roman
11.03.2015 07:41  
URobOrRos
Žák (údajně jím byl Brouk Honza Lennon) to pochopil.. VANS1 bohužel pocit štěstí podmiňuje nějakou vnější okolností - být něčím, dělat něco.. Však i Jan Werich říkal v Husarech (a i leckde jinde) - nechci bejt fajn, chci jen bejt, tečka, to mi stačí.. To všechno jde zevnitř ven, ne obráceně..
Voť "Budete- li se snažit porozumět celému vesmíru, nepochopíte nic. Jestli porozumíte sami sobě, pochopíte celý vesmír."
Jinak díky, profil dokonalý..
03.03.2015 18:03  
VANS1
to je moudro? Ptá se učitel žáka čím chceš být až budeš dospělý? ble ble blbost odpověděl žák.žákova odpoved by měla znít chci být tím či dělat to co mě baví abych byl štasten.Tedy moudře se tázal učitel jen žák nepochopil.
13.02.2015 22:14  
Leodvikay
Núdži oški minvendam manido. Iškode gikinú’amáge oški gízis iži,dži gabe vaseja onišká oškábevis. Mígveč Tom.
22.12.2014 20:35  
1061
pekny psik
11.11.2014 20:31  
bananek007
Úžasný kluk, který už mi mockrat pomohl... Jsem za něho rad a nevymenim ho :-*
20.09.2014 15:58  
artosvit1
Zajimave jsou cesty zivotem a poznanim :-)
09.02.2014 22:25  
zklamany27
Je to super chlap!!!!!
04.08.2013 23:58  
vlk64
krásnej profil,nádherného chlapa
18.04.2013 18:54  
skorpion000
Povedené vtipy v blogu. Pošmákl jsem si.
04.01.2013 21:31  
Reinaldo
ad text: Hloupost, zlomyslnost a závist, toť pilířové národa českého :P
30.12.2012 17:28  
VJ.Magrao
Náhodou moc fááájn kluk a je s ním sranda!
25.05.2012 22:58  
skorpion000
Ve vesmíru plném záraků se lidem podařilo vynalézt peníze. To je šokující.
22.12.2011 16:04  
Sartori
Zajímavé čtení. Sympatické. Škoda, že většina lidí na ib neumí využívat funkci BLOG… 😉
02.10.2011 09:33  
Ajk
Na první dojem z fotek sympaťák.
18.09.2011 19:37  
MarcusNO.1
Dik ti 🙂
23.05.2011 16:23  
cvrcek
Pro me jeden z nejlepe čtivych profilu,za sebe moc děkuji a budu doufat ze si to tady pečte hodně lidi kteří si myslí ze vědí co je vztah a přitom nevědi vubec nic,ještě jednou dik a přeji hodně štěsti jiste jsi kvalitní cloviček a zasloužíš kvalitního partnera :-))
17.04.2011 23:11  
tygr99
Moc pěkné!
31.05.2010 12:21  
buddha_borec
suprkluk! 😀😀😀
22.03.2010 09:34  
revengeful.boy
Myslim, ze kvuli temhle lidem se mahajanovi buddhiste dobrovolne znovuzrozuji XD
14.11.2009 09:15  
erdogan666
Tohle je fakt hodně zajímavý a čtivý. Myslím si, že většina lidí má lásku hodně propojenou s přátelstvím, pokud jde o dlouhodobější vztahy. Samozřejmě, že ze začátku, kdy je stav zamilovanosti nejvyšší může si někdo zaměnit Porsche se svým miláčkem a dávat podmínky ale to je potom vztah? Budu Te milovat, když ? To asi ne.Na me by tohle mohl nekdo zkusit jenom jednou :-)))) Nesnasím jednostranne vyhodné vztahy:-( To je nestesti. Měli by se už ze začátku spolu naučit žít a tolerovat se a respektovat a budovat spolu hezkou budoucnost, což je opravdu někdy hrozná dříina:-(, he he myslím, že stoupající počet rozpadlých rodin i vztahů ukazuje to, že to lidé moc neumí. Každý vztah dvou lidí stojí na pilířích více či méně důležitých pro konkrétní pár. Podle mě jsou nejdulezitejsi pilíře 1) vzájemná důvěra, tolerance a respekt (kvalitní komunikace mezi partnery-žádné monology, umět naslouchat tomu druhému),2 harmonická a spokojená společná domácnost domácnost (společné budování - zalezí vzd na konkretním páru), 3 pilíř je sex a ať se nekdo rozciluje nebo ne, ono v urcitem veku dejme tomu tak od 25-45 je hodne dulezitej a kdo tvrdi opak asi si nikdy moc dobre neuzil. (at je jakykoliv problem, 2 lidi po sobe touzi a pritahuji se pomaha to problemy resit a rozmelnit, 4 pilir je budování rodiny, spolecných, zájmu, deti, péče o deti u nás asi spíse péče o domáci mazlícky, rozvijení dobrých vztahu s partnerovo rodinou atd atd.

Málo kdy se stane, ze by vsechny 4 pilire (já jsem je teda uvedl jenom obecne pro predstavu) byly uplne 100% splneny, vzdycky je to o prevaze a tak kde vetsina piliru je splnena tak se buduje kvalitní vztah. A vzdycky je to o 2 lidech a o nikom jinem.

Vsem preju at si vybuduji hezky a kvalitní vztah at dovedou byt tolerantni nejen sami k sobe ale i k partnerovi a at mají hezke stari ve dvou ...
12.11.2009 00:31  
erdogan666
Toho kluka miluju!
26.10.2009 22:19  
petrpetr7
Tak tohle je moc super chlap!!!!A to mi věřte,že vím,co píšu!
25.10.2009 01:12  
Mari666
Škoda, že se nekteré věci, co člověk napíše nebo udělá nedají vzít zpátky!
03.10.2009 00:55  
svoby
skvěle napsaný..
07.09.2008 15:22  
Mari666
___________...__ud$$??$$$$$$Cu_9$k_u
_________eP""_:d$$Luedd$$$$$$$_`$_`$h
______.xd"."_4$$$$$$""?$$$$$$$._$._$F
_____$$$"_"_F=?$$$$cdeu`$$$$$$b_?$$$
_____?$"____(,r"$$$$.`"?J2$$$$$__`?"
______"_____`.__3$$$$bud$$$$$$F
______________;=?$$$$$P""?$$$"
_____________(___'$$$$$_$$$$C:
_____________`b,,z$$$F_d$F$$F,f_dc
_______________""`"".+_$"_,u+".d$$
___________________"=='_="".ud$$$$k
_______________________F$$$$$$`$$$$$$$.
________________________$$$$$F___$$$$$k_.
________________________$$$$$_4.z$$$$?$.$b.
______________________4_$$$$$_d$$$$$$.3$$P"=
______________________4_?$$$$,?$$$$P".__,_?$ec
______________________`h_$$$$$,"$$F_,d,_$$_$$$c
_______________________9L_?$$$F_$$b_?d$b$$_`$$$
__________________._eu.`$c_?$$F_$$$b`?$$$$_.$$$
_________________4$_""":$$F_`",z$$$$_`$$$$_d$$$
_________________."_:=?$$P"_"e",9$F,d_$$$$.$$$$,e"
__________________"__4$$"_d._%'$P",$$
22.06.2008 11:21  
Mari666
No není roztomilej:-)
17.06.2008 19:23  
imperius
Pohodovej, férovej a navíc hezkej. Prostě kluk pro život ;-)