quendariel (36/183/90)

– Praha 10 » Vršovice

Orientace
Bisexuál

Partnera
Nemám

Hledám
Vážný vztah
Přátelství
Pokec
Věk od: 26
Věk do: 46

Profil založen
27.04.2007

Počet návštěv
4883

Poslední aktivita
16:20

https://youtu.be/bfcGClrwVqc?si=Y1brQZIuapZZBy5e
Základní:
Jméno: Radek

Vzdělání/studuji: 
Práce: Telefonní operátor

Postava: Normální
Oči: Modré
Brýle: Občas
Vlasy: Žádné
Barva vlasů: Světle hnědá
Vousy: Oholený / Nemám
Znamení: Rak
Etnikum: Běloch

Tetování: Ne
Piercing: Ne

Alkohol: Příležitostně
Kouření: Ne
Drogy: Už ne
Osobní:
Povaha:Introvert Extrovert
Pořádek:Nepořádný Pořádný
Dochvilnost:Nedochvilný Dochvilný
Zženštilý:Vůbec Hodně
Technický typ:Vůbec Hodně
Pohled na svět:Pesimista Optimista
Požitky:Idealista Materialista
Noční život:Domácí typ Párty typ
Zájmy
Anime, Antropologie, Archeologie, Astronomie, Biologie, Cestování, Cizí jazyky, Čarodějnictví, Černý humor, Čtení, Dobrovolnictví, Duchovno, Ekologie, Elektronika, Ezoterika, Filmy, Filozofie, Fyzika, Historie, Hudba, Chemie, Jazyky, Kavárenské poflakování, Knihy, Kultura, Literatura, Magie, Manga, Meditace, Náboženství, Opera, PC hry, Počítače, Práce, Procházky, Prokrastinace, Příroda, Psychologie, Sci-fi & Fantasy, Seriály, Sport, Tanec, Teologie, Učení, Umění, Vaření, Věda, Zvířata
Sport
Balet, Běh, Chůze, Jóga, Street dance, Tai-či, Tanec, Turistika
Muzika
Akustická, C-Pop, Deep House, Etno, Funk, Gospel, HipHop, House, Chillout, Indie, Instrumentál, J-Pop, Jazz, K-Pop, Klasická hudba, Latino, Meditační, Opera, Pop, Progressive House, R&B, Reggae, Reggaeton, Soul, Vážná hudba
Kuchyně
Arabská, Asijská, Balkánská, Bulharská, Česká, Čínská, Fast food, Indická, Italská, Japonská, Korejská, Mexická, Nepálská, Pákistánská, RAW strava, Řecká, Sladkosti, Středomořská, Veganská, Vegetariánská, Vietnamská, Zdravá strava
Zvířata
Fretka, Had, Kočka, Kůň, Liška, Pandy, Pes, Vlk, Vydra
Cestování
Autostop, Čundr, Horská turistika, Hory, Hrady a zámky, Kempování, Letecky, Města, Moře, Naučné, Památky, Poznávací, Vlakem
O sobě:
List oblíbených anime, které nutí k zamyšlení / List of favourite thought-provoking anime
(ne člověk, ale nejčastěji příšery se chovají lidsky / not human, but most often monsters behave like humans)

- That Time I Got Reincarnated As A Slime: https://g.co/kgs/fLPZ9f
- The Rising Of The Shield Hero: https://g.co/kgs/9rPjgh
- Overlord: https://g.co/kgs/y5tvtZ

*********

Oblíbené citáty / Favourite quotes

Ten, jenž bojuje s monstry, by si měl dát pozor, aby se sám nestal monstrem. / He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.
(F. Nietzsche)

Včera - to je historie, zítřek - to je tajemství, ale dnešek - to je dar. Tak si toho daru náležitě važ. / Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.
(Kung Fu Panda)

*********

Bude-li třeba, lze komunikovat česky, anglicky, německy. Umím i trochu francouzsky. Latinsky či sanskrtem by to bylo asi divné :)

If necessary, we can communicate in Czech, English, German. I can also speak a little French. It would probably be weird in Latin or Sanskrit :)

*********

V návaznosti na text výše, jestli se chcete hodně pobavit, tak si zkuste na Duolingo aplikaci kurz latinského jazyka. Příklad: Psittacum ebrium et perfidum habeo. / I have a drunk and deceitful parrot.

Following the text above, if you want to have a lot of fun, try a Latin language course on the Duolingo application. Example: Psittacum ebrium et perfidum habeo. / I have a drunk and deceitful parrot.

*********

Je mi jasné, že se již blížím svému datu spotřeby, avšak stále studuji, protože si rád rozšiřuji obzory (srov. položka "zájmy" výše). Jinak to, co studuji, produkuje nejčastěji tzv. "moudroprdy". :)

It is clear to me that I am already approaching my expiration date, but I am still studying because I like to expand my horizons (cf. the item "hobby" above). Otherwise, what I study most often produces the so-called "smarty pants". :)

*********

Krátké zamyšlení 1: Je snadné, ze všeho Zlého a Špatného vždy vinit "něco" (např. společnost, organizace, korporát, rodina apod.), ale za těmito neosobními entitami jsou vždycky a jenom lidé. Otázkou však zůstává, do jaké míry jsme se na tomto Zlém a Špatném přeci podíleli i my sami, ať už dobrovolně, nedobrovolně či jenom nevědomky.

Short reflection 1: It is easy to always blame "something" (e.g. society, organization, corporation, family, etc.) for everything Wrong and Evil, but behind these impersonal entities there are always and only people. The question remains, however, to what extent we ourselves have participated in this Evil and Wrong, whether voluntarily, involuntarily or just unknowingly.

*********

Krátké zamyšlení 2: Jedním z našich největších bludů je pojem "respektu", protože respektujeme pouze věci, které nás nějakým způsobem oslovují. Pravou výzvou života v celé jeho dynamické podobě je pojem "tolerance", protože tolerujeme ne to, co nás oslovuje, ale to, co nás irituje. Je to tedy právě až tento pojem, který nás vybízí k tomu, abychom vykročili ze sebe samých, ohlédli se za sebou a podívali se na sebe. Jenom díky takovéto sebereflexi můžeme dojít až k přesvědčení, že je třeba (nějaké) změny.

Short Reflection 2: One of our biggest delusions is the concept of "respect", because we only respect things that appeal to us in some way. The real challenge of life in all its dynamic form is the concept of "tolerance", because we tolerate not what appeals to us, but what irritates us. So it is precisely this concept that encourages us to step out of ourselves, look behind us and look at ourselves. Only thanks to such self-reflection we can come to the conviction that (some) change is needed.

*********

Krátké zamyšlení 3: Osvícenství je vykročení člověka z jeho jím samým zaviněné nesvépravnosti. Nesvéprávnost je neschopnost používat svého rozumu, aniž bychom byli vedení někým jiným. Tato nesvépravnost je zaviněna námi samými, jestliže její příčina netkví v nedostatku rozumu (Verstand), nýbrž v nedostatku odhodlání a odvahy používat jej bez vedení někým jiným. Sapere aude! Měj odvahu používat svého vlastního rozumu! je tedy heslem osvícenství. (Immanuel Kant)

Short Reflection 3: Enlightenment is man's emergence from his self-imposed immaturity. Immaturity is the inability to use one’s understanding without guidance from another. This immaturity is self-imposed when its cause lies not in lack of understanding (Verstand), but in lack of resolve and courage to use it without guidance from another. Sapere Aude! Have courage to use your own understanding! that is the motto of enlightenment. (Immanuel Kant)
Zprávy:
   Před odesláním zprávy je třeba se přihlásit nebo zaregistrovat.
Návštěvní kniha:
   …žádné zprávy v knize návštěv