kristian77 (52/181/82)

– Praha » Praha, občas sever Čech
16.08.2013 02:44
Středověká moudrost
Traduje se prosba sv. Františka z Assisi (zde volně): Bože, dej mi dost sil změnit věci, které změnit mohu, dej mi dost pokory přijmout věci, které změnit nemohu, a dost moudrosti rozlišit mezi těmito dvěma druhy věcí.
16.08.2013 02:49
Moderní moudrost
Pokud žije někdo sám, lehko se může považovat za svatého; až ve společenství pocítí, jestli je opravdu pokorný a trpělivý. (sv. Terezie z Lisieux)
16.08.2013 02:53
Moudrost z 20. století
NEVADÍ Člověk je nerozumný, nelogický a sobecký - to nevadí, miluj ho. Když konáš dobro, přičítají to tvému egu - to nevadí, konej dobro. Jestliže uskutečníš své cíle, objevíš jednou, že máš falešné přátele a pravé nepřátele - to nevadí, uskutečňuj své cíle. Dobro, které dnes vykonáš, je zítra zapomenuto - to nevadí, konej dobro. Čestnost a upřímnost tě činí zranitelným - to nevadí, buď přímý a čestný. To, co jsi budoval celý rok, je zničeno během chvíle - to nevadí, buduj. Někdy pomůžeš lidem a oni to odmítají - to nevadí, pomáhej jim. Dáš světu to nejlepší ze sebe a odměnou je ti kopanec - to nevadí, dávej to nejlepší, co v tobě je. (Matka Tereza)
17.02.2014 15:29
Série úvah pro každý den
Hora ruit, respice finem. Čas běží, pamatuj na konec. Memento mori et carpe diem. Pamatuj na smrt a užívej dne. Sine labore nihil est felix. Bez práce není žádné štěstí.
07.05.2015 01:56
Masáže, jak je chápu a dělám
1. Masáž je potěšení a příjemný zážitek pro toho, kdo na ni přijde, a odměna masérovi za důvěru v něj vloženou. 2. Netřeba obávat se ceny. Masáže mne neživí, mám svou práci. Masáže mě baví, protože brzy vidím výsledek - jestli jsem někomu aspoň trochu pomohl od bolesti či únavy. Nejsem zlatokop a obsah Vašich peněženek a výše Vašich bankovních kont mě nezajímají. Pokud mou práci někdo chce ocenit, odměnu neodmítám, ale sám si o ni nikdy neříkám. Za peníze se vše pořídit nedá. 3. Masírovat lze jen zdravé lidi. Ne krátce po nemoci, operaci, úrazu atp. 4. Masáž probíhá lépe, když je člověk osprchovaný. Nejde jen o hygienu - tělo se prohřeje a se svaly se lépe pracuje. 5. Masáž chce čas. Je dobré udělat si volno - podle rozsahu masáže 1-2 hodiny. Ideální je dovolená, víkend, vše bez stresu, v klidu. 6. Co vás čeká: Čisté a klidné prostředí, ručník a osuška, masážní lehátko, sklenice vody nebo zelený čaj, kokosový či makový olej, relaxační hudba a důkladná masáž všeho, co potřebujete. Můžeme si povídat i mlčet. Nespěchám a pracuju poctivě. 7. Co masíruju: nejčastěji šíji, záda, hyždě, nohy i ruce, dále na přání břicho, hrudník. Vše dle dohody. 8. Certifikát o masérském kurzu mám, na požádání předložím. O všem, co si řekneme a co se děje, mlčím. Od Vás očekávám totéž. 9. Masáže dělám doma, ale na Vaše přání můžu přijet k Vám. 10. Samotná masáž Vám zdraví nevrátí - starejte se o své tělo a ono se Vám odmění. Mějte se dobře - a dělejte pro to něco! :-)
19.09.2015 01:15
Dobré skutky
Jako student jsem jel ve vlaku se starým mužem, do jehož kupé jsem přistoupil. Požádal mě, zda bych mu pomohl sundat těžkou tašku z police nad jeho hlavou. Učinil jsem. Poděkoval. A pravil, že každý dobrý skutek je schůdek do nebe. Od té doby se snažím denně udělat dobrý skutek. Proč? Chci do nebe? Množství těch schůdků už je možná početné, nevím. Vím však, že mám radost, když vidím, že i drobná pomoc, služba, druhého potěší. Někdy je znamením cizí radosti úsměv, gesto. Mnoho lidí přijímá dobrý skutek se zvláštní plachostí, jako by v tu chvilku přiznávali svou slabost. Ne, jen ukazují sílu přiznat, že nečekaný skutek jim přijde vhod, a aspoň trochu jim usnadní život. Je to jen moment, ale mám z něj radost. Zkuste to taky, zažijete zajímavé překvapení. Úsměv.
19.09.2015 01:25
Mužská krása
Léta potkávám krásné chlapce, mladíky, muže. Dříve jsem si všímal jen těch mladých, snad do dvaceti let. S přibývajícími lety se dívám s potěšením nejen na mladíky, jejichž tváře ještě nerozryl čas, ale také na své souvěkovce, a někdy i starší muže. Mívají už drobné vrásky kolem očí, úst, na čele, jsou prošedivělí, ne všichni bývají svalnatí či štíhlí. Krása se z mladistvě napjaté kůže a vyrýsovaných svalů přesunula do výrazu tváře, pohledu. Někdy je uhrančivý, jindy svůdný, pak zase přemýšlivý, nebo uvolněný. Vždy ale příjemný. Nejkrásnější muž je ten, který se usmívá.
22.01.2016 23:21
Oblíbený cintát
Kdo chce tančit s kozou u Pomokel, nesmí se hádat o komáří řešeto. Václav Havel :-)