fikus81 (42/187/70)

– Zlín
31.12.2009 14:34
5. Vánoční výšlap na Malou Lhotu
Jako tradičně jsme i letos s klukama z Valach.org uspořádali Vánoční výšlap na Malou Lhotu, tentokrát již po páté v řadě. Na srazech se sešlo celkem 12 kluků a po delší době mezi nás zavítala i jedna holčina. Trasa byla klasická, po průchodu skrz celé město jsme navštívili místní mini zoologickou zahradu na Štěpánově. Někteří se radovali jako malé děti, když krmili lamy, kozu kamerunskou a dikobraze granulemi ;-) Byla celkem zima a tak jsme občas udělali zastávky na zahřátí - nějaká ta lahvinka cestou padla :) Na Lhotě nás čekalo příjemné polední obědové posezení v hospůdce Na Ranči a káva Pod Dubem. Na skalním útvaru Medůvka se projevil současný fenomén "sociálních sítí", kluci si zde pořídili několik profilových fotek, tak některé z nich možná uvidíte, nebo jste je již viděli :) Závěr výletu byl v Brňově, kde jsem chvíli v místní pizzérii čekali na vlak. Akce byla úžasná, jen ten sníh nám chyběl.
07.02.2010 13:57
Sportem k trvalé invaliditě...
Sportem k trvalé invaliditě... Včera jsme s Martinem, jeho bratrem Tomášem a s jeho manželkou vyrazili na běžky do Hostýnských vrchů (z Trojáku přes Lázy a Prženské paseky do Jablůnky). Celkově to byla báječná tůra, tedy až na jeden incident. Vrch Bludný se nám stal osudným... Při sjezdu Tomáš nešťastně spadl. Asi po 15 minutách bezvládného ležení na zemi vstanul, měl podezření na vyvrtnutý kotník, ale po chvíli mohl pokračovat dále. Doma po vyzutí bot mu začala noha natékat a bolesti se stupňovaly. Autem jsme dojeli na chirurgickou ambulanci do Vsetína, kde jsme za zařadili do dlouhé fronty běžkařů, sjezdařů a snowboardistů - zlomené ruky, vyvrtnuté kontíky, překroucené prsty a kolena, krvavé obličeje.... A pak že sportem ku zdraví :))) To ani náhodou! Tomášovo zranění nakonec nebylo tak závažné jak se zdálo, po týdenním odpočinku snad bude jeho kotník opět v pořádku. Takže hned pak opět vyrazíme na běžky :)
08.03.2010 22:55
Jaro je za dveřmi :)
Řeším dilema, miluji zimu a miluji jaro :) Ještě bych rád před koncem zimy vyrazil na běžky ale zároveň se nemohu dočkat, až na nohy nasadím in-line a vyrazím na zlínské cyklostezky :)
19.09.2010 22:55
Úžasný víkend
Úžasný víkend. V pátek večerní posezení u přátel; v sobotu jsme se vypravili do Mošnova na Den NATO - velmi zajímavý byl legendární B-52, pocítili jsme i mouchy, které organizátoři moc nevychytali - velká vzdálenost z parkoviště do areálu a opravdu hodně vysoká návštěvnost; a v neděli výlet do Chřibů - netušil jsem, že jsou tak krásné, šli jsme z Bunče z parkoviště na Brdo a zpět (3,5 + 3,5 km), výhledy z rozhledny na Brdu jsou opravdu luxusní, jde odsud vidět celý Zlínský kraj od Radhoště až po Velkou Javořinu a od Buchlova po Kroměříž - i Přerov šel vidět. Cestou zpět jsme se ještě zastavili v Ranči Kostelany.