Flitt (46/180/80)

– Brno-město
Havárie jaderné elektrárny Černobyl Černobylský výbuch, jaderná katastrofa elektrárny v Černobylu, se stal počátkem další, nové etapy vývoje lidstva, jejíž podobu jen matně tušili pouze autoři sci-fi románů. Snad až příliš tvrdé zkoušce nebyly podrobeny jen charaktery, ale především neochvějné představy a pracovní postupy. Černobylská tragedie předestřela spousty nových problémů - nejen vědeckých, technických, ale především psychologických. Černobyl znamenal zkušenost s neviditelným nepřítelem bez chuti, barvy či vůně ....
Jaderná katastrofa zosobněná havárií čtvrtého energobloku jaderné elektrárny V.I. Lenina v Černobylu znamenala pro lidský druh na této planetě start nového, postatomového věku.

Pro každého člověka, kterého se jakýmkoliv způsobem dotkla tragédie havárie černobylské jaderné elektrárny, se čas rozdělil na dva úseky - před černobylskou katastrofou a po ní, před 26. dubnem 1986 a po něm. Lidé zaplatili za havárii Jaderné elektrárny V.I. Lenina vysokou cenu. Během této zkušenosti se lidstvo stalo o celou jednu epochu dějin dospělejší - Černobyl v mnohém připomínal válku.

http://www.cernobyl-1986.eu