Amonasr (69/178/75)

– Praha 10 » Praha
Podivín Mám rád operu. Také mám rád svého přítele (pochopitelně ještě víc než operu). Můj přítel operu rád nemá. To jsem sice věděl od začátku, ale vzhledem k tomu, že můj přítel má kromě opery a vážné hudby vůbec rád všechno ostatní umění, očekával jsem, že ho časem naučím mít rád i tento jím dosud neobjevený kulturní zážitek. Prvních několik let to vypadalo, že je vše na dobré cestě, koneckonců kolik operních představení člověk za rok stihne, že? Zradil mě však technický pokrok. Od té doby, co jsou úžasná představení newyorské Metropolitní dostupná v síti kin v HD kvalitě, zvýšily se i mé představy o množství společně navštívených operních představení. To, co můj přítel byl ochoten snášet v počtu 2 – 3 zážitků ročně, však už bylo od čtvrtého podobného zážitku nad jeho síly. Kromě zřetelně protažených obličejů před každou návštěvou kina mi tam pak začal bezostyšně a demonstrativně usínat. Aby nemusel spánek jen předstírat, začal navštěvovat pravidelně noc před každým představením s partou kamarádů noční kluby. Výsledek byl zaručen, můj pokus o rozšiřování kulturních obzorů osoby blízké naopak odsouzen k jasnému nezdaru.
Jsa vnitřně rozhořčen, oznámil jsem mu po prospané Aidě, že má dobře míněná snaha zprostředkovat mu dosud netušenou krásu vážné hudby dospěla k vyvrcholení a napříště je od této aktivity definitivně osvobozen. Přijal to s nepředstíranou úlevou, což mě dohřálo ještě víc. V mé hlavě uzrál ďábelský plán – když mou nezištnou snahou o zpřístupnění rajských požitků pohrdá můj přítel, nenechám svou dobročinnost přijít nazmar a nasměruju ji na jinou potřebnou bytost. Kromě toho, že bude stejně jako já prahnout po hlubokém opojení z vážné hudby, musí to být navíc i z podstaty harmonická osobnost se vším, co k tomu patří, tj. vysoký štíhlý blonďák do 20 let s andělským výrazem a ryzím charakterem.

Představa tedy byla, zbývalo však vymyslet, jak ji naplnit. Oslovovat každé princátko na ulici mi nepřišlo jako nejlepší řešení, seznámit se s ním přímo na představení však také nebylo příliš pravděpodobné. Sporadicky jsem tam sice nějakého andílka mezi zcela převažujícími důchodci zahlédl, zpravidla byl ale v doprovodu rodičů či spíše prarodičů. Až jsem si vzpomněl na iBoys. Zaregistroval jsem se a podal si inzerát. Ten tam visí dodnes, hudbymilovní andílci ho ale ani po téměř roce ještě neobjevili. Zato mě nezávisle na všem, co mám napsáno v profilu, oslovují při každém přihlášení muži, kteří zpravidla princovský věk opustili již v předchozí generaci (pokud pominu věk prince Charlese, ale kdo z vás si takto představuje prince, že?). Přesto už jsem iBoys věrný zůstal a občas si tu s někým vyměním pár řádek.

Úplně nejčastěji je však průběh korespondence jako přes kopírák: ahoj, jak se máš? - nemáš fotku? – co hledáš? – jak si představuješ sex? – že ho máš doma a tady ho nehledáš, tak co tu tedy děláš? Pokud nedostanu rovnou vynadáno, vzbuzuji každopádně nelíčený údiv. Co pohledává na iBoys někdo, komu nejde primárně o sex?

Špatně se mi na to odpovídá. Asi jsem fakt divný. ;-)