FEL (38/189/67)

– Praha 6 » Dej více technice...
Kognitivní disonance v seznamování Kognitivní disonance, čili jakési uvědomělé rozpory, jsou velmi často k dočtení v publikacích věnujících se prodeji (marketingu). Jak bychom mohli tyto poznatky transformovat do oblasti seznamování? :-))
Jak vlastně celý ten proces probíhá - koupíte si produkt, odnesete si ho domů a po čase začnete přemýšlet, jestli jste vybrali správně. V oblasti obchodu je to snadno využitelná teorie, buď někoho utvrdíte v tom, že si vybral dobře, nebo ho pokusíte zviklat, že si vybral špatně a příště si musí vybrat produkt od vás.

V seznamování by to mohlo být asi takto:

Přijdete na iBoys, seznámíte se s nějakým klukem, vyberete si ho a po nějaké kratší či delší době si řeknete, že byste spolu mohli chodit. Tak začnete. Jako správný marketér ale nechcete přijít o přízeň svého vyvoleného, a proto se budete snažit využít poznatků z oboru kognitivní disonance.

Takže základní poznatek: vybral si vás, proto se snažte odbourat všechny jeho pochybnosti. Zjistěte, proč se rozcházel, co mu chybělo, a tyto všechny věci zřetelně nedělejte :-))) Vymyslete nadstandard, který by se mu mohl líbit (noste mu překvapení, piště mu často, vyzvedávejte ho v práci, pomáhejte mu s úkoly apod.). A nezapomeňte být zajímaví po celou dobu trvání vztahu, vymýšlejte nové věci, nová překvapení (místo domů ho po práci odvezte na letiště a odleťte na víkend do Paříže, pokud zrovna nejste při penězích, pak ho vezměte aspoň na chatu v Krkonoších nebo na večeři do lepšího hotelu..). Musí si být jistí tím, že ať už narazí na kohokoliv dalšího, byť sebehezčího, tak už na tom nikdy nebude lépe než s vámi ;-)))

Další užitečná věc je hodnocení nějakým nezávislým testem - v našem případě může posloužit pouze nějaký dobrý známý Vašeho vyvoleného, který by vás měl znát :-)) Zkrátka musíte si na sebe zajistit dobrou "recenzi" tak, abyste působili jako ideální člověk pro něj :-)))

V návaznosti na Teorii rizik byste měli v případě, že spolu ještě nejste, odstranit všechny jeho pochybnosti zárukou vrácení peněz :-)))

Víte o někom, kdo se vám líbí, ale zrovna nedávno začal chodit s někým jiným?? :-)) No není nic snazšího, než využít času, kdy přijdou první pochybnosti (a ten čas nastává záhy poté, co si ujasní své vzájemné postavení :-)) Jednoduše zjistíte, co ten jeho partner je zač, nadhodíte nějaké jeho špatné vlastnosti.. :-)) V odborných testech dopadnete lépe než on.. :-)) No a co se dělá asi nejčastěji, napíšete klukovi, o nějž jevíte zájem, anonym s informací, že jeho milovaný není tak milující, jak se může zdát, a samozřejmě vyvoláte pochybnosti, které velmi často vedou k uvolnění Vámi poptávaného chlapce :-)))

Myslím, že mnoho lidí zde podobných praktik využívá, možná jenom neví, v jaké části vědění a pod jakým názvem by tyto vědomosti hledali.. :-))