skorpion000 (57/172/72)

– Královéhradecký kraj
Něco z knížky
úryvky z knížky, jen tak na ...

"Když s člověkem začne mlátit puberta, tak dokáže vyvádět pěkné kousky. Také začíná poznávat sám sebe. Právě puberta bývá období
prvních lásek, které člověku zamotají hlavu."

"Není inzerát jako inzerát. Proč pročítat stále jen seznamovací inzerci. On hledá jeho, ona hledá ji, sliby o trvalém vztahu, lítost nad zklamanou láskou a opuštěnou duší. Foto napoví, ale není podmínkou. Často se z inzerenty vyklube úplně někdo jiný, než jak se v těch několika řádcích představuje. Někdy stačí jen málo, abyčlověk poznal druhého člověka, jindy zas aby objevil sám sebe - a v pravý čas..."

"První klukovské lásky - kdo by si na ně něpamatoval!"

"Internet. Kouzelné médium. Jeho virtuální realita umí skrýt cokoli. Cokoli ale dovede i odkrýt. Přes internet se mnohdy dokážete svěřit i s tím, s čím byste se svěřit normálně nedikázali. Přes internet se dokážete i bezhlavě zamilovat. Bývá to však láska jen virtuální. Skutečnost často váš virtuální sen zklame. Internet má své kouzlo i svá úskalí. Člověk mu ale málokdy dokáže odolat."

" -Tak zase vzpomínám na lásku minulou. Chvíli ji proklínám, náladu pod nulou..- Těmi to slovy začíná jeden z velkých hitů zpěvačky Hany Zagorové, která je oblíbená u řady klůků zamilovaných do kluků"

"Nějkrásnější náhody se stávají skutečně jen náhodou. Když má člověk náhodou trochu času, když má náhodou oči otevřené a když náhodou dostane odvahu oslovit náhodného člověka, kterého náhodou potká na ulici, tak může pak náhodou prožít něco, co by bez náhody neprožil."

"Pes je nejvěrnějším přítelem než člověk. Je také odvážnější a netrpí předsudky. A dokonce ani při namlouvání. Často by si z něj mohl člověk vzít příklad."

"Není nad to, mít dobrou partu kamarádů. Když člověk potřebuje, dobrý kamarád dokáže vždy pomot. A jestli je parta opravdu super, snadno se zažene nuda a samota."

"-Přání bývá otcem myšlenky.- Naše sny, touhy přání bývají příčinami toho, že se bezhlavě zamilujeme do člověka, který své projevy sympatií myslí úplně jinak, než jak je vysvětlujeme. Máme z toho zmatek v hlavě i v srdci. Když tomu zmatku podlehneme, začínáme se chovat mnohdy nepřirozeně až komicky a býváme pak i strůjci trapných situací."

"Říká se, že -láska i hory přenáší-. Ale láska nemusí přenášet jen hory. Láska může přeletět i přes moře, může překonat dokonce i nekonečný obzor Atlantského oceánu. Ve světě virtuální komunikace je vše možné."

"První lásky mívají hodně společného. Velice často bývají mimo jiné také utajované. Před rodiči, před ostatními lidmi, před světem."

"Temné noční ulice velkoměsta bývají pro osamělé chodce někdy riskantní. Za neosvětleným rohem může čekat exhibicionista, násilník, nebo jen obyčejný šmírák či jiné úchylné individum...neseznámil se sním sice při tanci, ale o to více to bylo vzrušující a z počátku i poněkud napínavé."

"Sliby jsou jen vynucená jistota. -Nikdy nic neslibuj a nikdy si od ničeho neslibuj.- Ono se to lehce řekne, ale co když se člověk bláznivě zamiluje. Dokáže pak nevznášet se v oblacích a zůstat nohama pevně na zemi?"

"Každý mívá nějaký typ člověka, po ktrém se chtě nechtě musí na ulici ohlédnout, kterého by si přál jako svého partnera."

"Někdy to trvá dlouho, než dva lidé najdou k sobě cestu. Někdy ta cesta bývá trnitá, těžkopádná, člověk do toho dá vše a když si myslí, že už je to to pravé, všechny plány se zhroutí. Někdy to bývá naopak jako blesk z čistého nebe. Stačí málo a člověk se zamiluje tak, že je v tom až po uši."

"Víte, kdy pozná že je do toho druhého skutečně zamilovaný až k zbláznění? V takové situaci je člověk schopen běhat tomu druhému pod okno, a to jenom proto, aby ho byť jen na chvilku zahlédl. Aby zahlédl v okně třeba i jen jeho stín."

"Někomu s přibývajícím věkem ubývají síly, někomu ubývají šance. Někdy ale stačí jen chtít, neskládat zbraně a pozorně se dívat okolo sebe."

"-Neodsuzujte nevěru a nezlobte se, jsou-li vám nasazeny parohy. Vždyť parohy jsou krásná věc a jelen je vždy ušlechtilé zvíře.- Něco v tomto smyslu kdysi řekl doktor Miroslav Plzák. Nevím jestli by každý souhlasil, ale pravda, že někdy některá nevěra může vztah dvou lidí, kteří sklouzli do nudného stereotypu, probudit k novému životu. Není to ale jednoduché."

"Ikdyž si člověk myslí, že ho nic v životě nemůže rozhodit a že má své zásady, které nikdy neporuší, najednou kdosi se objeví a jeho životní karty se okamžitě zamíchají úplně jinak, než by si představoval."

"Když pročítáte seznamovací inzeráty, taky si říkáte, co je to asi za lidi, kdo se skrývá za těmi několika řádky slov a čísel? Jsou skutečně mladí a pohladní? Touží skutečně po trvalém vztahu a lásce až za hrob? Jsou skutečně zklamaní zoufalci po teple rodinného krbu? Kdo nezkusí, nepozná."

"V životě se občas mýlíme. Hledáme, abychom nacházeli, mýlíme se, abychom ztráceli a znovu hledali. A tak do jde dokola."

"DVakrát do téže řeky nevstoupíš. Nebo ano? Možná - jak kdy a jak kdo. První láska je jen jedna. Nedá se opakovat. Bývá intenzivní, nezapomenutelná, ale mívá také svůj konec. Nevzpomínejme na její konec, ale ne její začátek."

"Někdy musí být člověk skutečně hodně trpělívý, než probudí v tom druhém opravdové a dobře utajované city. Lidé se občas bojí dát najevo svoji náklonnost a svoji lásku k druhému člověku. Někdy se bojí, aby se nespálili. Někdy se ale bojí sami sebe. Nejsou si sami sebou jisti. Trvalých plodů lásky se proto může častokrát člověk dočkat jen díky dvěma věcem. Jsou jimi odvaha a trpělivost."

"Kdyby člověk věděl, co má v danou chvíli dělat, jak překonat bariéru váhání a pochybností."

"Častokrát uteče hodně času, než člověk najde odvahu být sám sebou, než překoná strach ze svého okolí."