aso (52/174/75)

– Praha 8
Gay Saudská Arábie
Americký časopis Atlantic přináší zajímavý článek o kvetoucí gay komunitě v Saudské Arábii. Podle článku postaveného na solidních údajích se velká část saudské populace, mužské i ženské, často účastní homosexuálních aktů, a to bez ohledu na zákazy islámu.

Podle islámského práva je homosexualita trestána smrtí. Trest ovšem odstraší jen málokoho. Podle článku se mnoho saudských mužů stane homosexuály, protože je snadnější najít si mužského partnera než ženu. Podobná situace je mezi mladými ženami. Článek tvrdí, že nelidské zákony Saudské Arábie a obávaná morální policie, která zakazuje schůzky mezi mladými muži a ženami, jsou ve skutečnosti hlavními faktory, které je v mládí dotlačí k homosexualitě.

Mnoho saudských mužů se ovšem vrací ke svým milencům i po svatbě, obzvláště když je jejich žena těhotná nebo má menstruaci.

Zde jsou některé z nejpřípadnějších částí článku:

Talal, syrský mladík, který se do Rijádu přestěhoval v roce 2000, nazývá saudské hlavní město “rájem gayů”.

“Dřív jsem měl pocit, že jsem největší homosexuál v zemi”, říká Jásir, saudský mladík. “Pak jsem ale šel na vysokou školu a zjistil jsem, že jsou tam další jako já. Pak jsem zjistil, že je taková celá společnost”.

Mnoho vystěhovalců říká, že se cítí více doma v království než v jejich rodných zemích.

“Chlapci dovádějí a předvádějí se před vámi”, říká Marco, 41letý gay z Filipín, který žije v Saudské Arábii. “Svedou vás. Můžete si vybrat, kolik jich chcete, každý den”.

Redaktor časopisu z Jeddah mi řekl, že mnoho chlapců z Mekky, kde vyrostl, má sexuální poměr s muži, sami se ale za homosexuály nepovažují. “Homosexualita je považována za životní období, konkrétně v mládí”.

“Saudská Arábie je země písku a sodomitů”, říká Tasmin, studentka, která mi řekla o lesbické enklávě v její škole. “Starší muži využívají malé chlapce”.

Dave, homosexuální americký učitel, který žije v Saudské Arábii, to popisuje takto: “Řekněme, že v kavárně sedí skupina mužů. Vejde chlapec s hezkým obličejem, oni se všichni zastaví a začnou pronášet pochvalné komentáře. Říkají: ‘Ten sexy chlapeček’”.