Mazel.Bouk (50/175/67)

– Praha
Rtuť - nenápadná hrozba pro lidi Často mají lidé v ústech až 12 amalgámových plomb, což představuje cca 3-4 gramy čisté rtuti. Kdyby se člověku injekčně podal jen 1 gram rtuti, znamenalo by to už smrtelnou dávku. Takovéto množství rtutě snášímě jen proto, že rtuť je vázaná v této kovové slitině a jen velmi pomalu se uvolňuje do těla.
více na http://www.nwoo.org/view.php?cisloclanku=2010020005
Máme ho v sobě prakticky všichni, už odmala a mnoho z nás si dává dávku každý den. Pokud se tento těžký kov dostává do našeho organismu, ukládá se v pojivové tkáni, střevní stěně, v hormonálních žlázách, nervech, mozku i jinde po těle. Je snad schválně šířen v plombách a vakcínách aby zdecimoval lidskou populaci?

Rtuť, chemická značka Hg, lat. Hydrargyrum je těžký, toxický kovový prvek. Slouží jako součást slitin (amalgámů) a jako náplň různých přístrojů (teploměry, barometry). Je jediným kovem, který je za normálních podmínek kapalný.

Žijeme v zamořeném prostředí, jedy na nás útočí ze všech stran. Otrávení se už dokonce rodíme a během života jsme neustále vystaveni dalším a dalším expozicím. Účinky jedů se dokážou znásobit, pokud jich působí více najednou. Klíčovým neurotoxinem je rtuť. Se rtutí se účinek mnohých jedů dramaticky zvyšuje. Asi tušíte, co je hlavní vstupní branou rtuti do nás. Je to amalgám, vytvrdnutá směs tekuté rtuti a kovu, zpravidla stříbra. Možná jedna plomba doopravdy neškodí. Ale co když jich v sobě máte 10? Některým jedům se asi nevyhneme. Ale amalgámu, najvětšímu zdroji rtuti v nás sa určite dokážeme vyhnout. Stačí se informovat. A pokud váš zubní lekář bude trvat na tom, že amalgám je neškodný, změňte lekáře. Na to máte právo. Stále více zubných lekárov přestáva podceňovať plíživé nebezpečí amalgámu.

V tomto videu se podívjte jak výplně ze rtuti uvolňují podstatné množství rtuti a kde se již po měsíci ukládala rtuť u zvířat.

více na http://www.nwoo.org/view.php?cisloclanku=2010020005
(Video, přehravač, titulky - osud.cz)

Často mají lidé v ústech až 12 amalgámových plomb, což představuje cca 3-4 gramy čisté rtuti. Kdyby se člověku injekčně podal jen 1 gram rtuti, znamenalo by to už smrtelnou dávku. Takovéto množství rtutě snášímě jen proto, že rtuť je vázaná v této kovové slitině a jen velmi pomalu se uvolňuje do těla.

Zarážející údaj jste objevili, pokud jste sledovali aktuální zprávy o tom, že zubaři chtějí za plomby přímo platit 400 kč. (už to je zarážející a neuvěřitelné, ale dost často to tak bývá, že si zaplatíte za to co vám pak dost škodí.) A to že ročně se v Česku dělá 5,5 milionu plomb. Což je skoro neuvěřitelné číslo. Znamená to že má plomby většina populace a všichni jich mají "plnou pusu". A stále přibývají. Evropané mají v ústech více než 1100 tun rtuti a každý rok končí jen v zemích EU asi 30 tun rtuti ze zubních amalgámů v půdě, 24 tun ve vodě a 23 tun v ovzduší.

Aby toho nebylo málo, tak určitou dávku rtuti dostaneme také při očkování. Malým dětem, novorozencům je vpichováno několik vakcín s thimerosalem, což je sloučenina rtuti. V jejich krvi pak můžeme tuto rtuť naměřit. Pokud tedy rtuť nezískají od matky s plombami - což je dost častý případ - skrz pupečník a mateřské mléko, dodáme ji vakcínou. Vakcíny s rtutí jsou také šířeny do rozvojového světa, asi protože tam nemají tolik plomb.

Aby toho při rtuťovém šílenství nebylo málo, tak se povinně zavádějí zářivky, které také obsahují rtuť. Takže při jejím rozbití se zhluboka nadechněte, ať pořádně nasajete rtuťové páry. Jejich množství je totiž oproti tomu co dostáváte z plomb opravdu směšné.

Ještě bychom mohli uvést co rtuť způsobuje: Přečtěte si seznam toho, Co může v našem těle způsobovat rtuť.

Nakonec doporučují shlédnout tuto přednášku - je nejen o rtuti, ale také o plastech. Její další dvě části naleznete v odkazu pod videem.


Zde jsou další dvě části

Sestaveno podle:

http://www.auria.sk/blog/nie-sme-chori-sme-traveni
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rtuť
http://www.badatel.sk/
http://zdravi.doktorka.cz/muze-nasem-tele-zpusobovat

Další odkazy k tématu:

http://www.vitalia.cz/clanky/amalgan-tika-nam-v-puse-casovana-bomba/
http://derealizacia.wgz.cz/
http://www.zbynekmlcoch.cz/
http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2007_12_1038-1044.pdf
http://www.lidovky.cz/zubari-chteji-za-bezne-plomby-dvakrat-tolik-penez-hotove