schizofrenia_monolog (36/165/56)

– Ústecký kraj
Homosexualni migrace. Porad premejslim o co jde, ze se vsechno centralizuje do Prahy? Vsechno a vsichni. Jako by Praha byla jedninej stred tyhle ohraniceny kopcaty zeme.
Ve chvili, kdyz sem zacala placat do klavesnice, jsem mela na mysli hlavne gay lidi. Myslim si, ze jsem jich za zivot par poznala a vysledek? Snad 80% mimoprazskych se odstehovalo do Prahy a dalsich 10% o tom premysli, nebo jsou tam docasne (treba kvuli studiu, coz doufam byl taky hlavni ucel stehovani se do PH). Je to jak mor. Jde jen o to setkavat se v klubech, ktere jsou vyhraneny pro zakazniky/ce s urcitou sexualni orientaci, mit dostatek partnerek, o ktere behem sveho zivota v ne-gay prostredi prisli? Nebo co?
Jde predevsim o mlade lidi. Casto se tam dostavaji hned po dostudovani stredni, nekteri uz driv. Scenar je vetsinou stejny, na konci se kazda bytost Prahou pohlcena zcela nebo aspon z vetsi casti odrizne od byvaleho sveta. Pecka. Povrchni. Predpojate. Plache. Proste. Predbezne. Pretrvavajici? Pochybne. ...
Nechci do Phy, nezavidim zivot lidem v Pze, jo stejska se mi obcas po lidech co vypadli, ale hlavne me mrzi ze vsichni tam zapominaji na svet venku. Prijde mi, ze vyresi-li se jejich problem (nedostatek leseb, gayu v puvodnim bydlisti) zapominaji okamzite na problemy, ktere se jich pred tim tykaly a potazmo stale tykaji, jen uz nejsou tolik citit. Uzavrou se do svyho malyho lesbickyho sveta, ktery se snazi pripodobnit fantazijnimu svetu v The L Word. Kolik nam tu po Praze tape Shane alternativ? :D
Je to schovavana. Uklizeni se pod koberec. Sebe a vseho co se na to vaze. Mluvim o pohledu "tech venku" na homosexualy/ky, mluvim o sexismu, o nasili, mluvim o pravech cloveka byt jaky chce byt, mluvim o tom byt jaky chces a byt zaroven kde chces. Ne to, ze te situace vyzene do Praglu, kde se zije blaze jak ve vate od always.
A nejde jen o jedince, kdyz uz jsem u toho kolik organizaci se snazi proniknout svymi akcemi za hranice Phy? Praha je jak neprodysna igelitova taska, ktera v sobe kupi tuny nakupu a jen to prosle obcas vyhodi ven. A to vyhozene sezereme my, pokud se ovsem nejezdime do igelitky Prahy taky obcas poradne nazrat neceho cerstveho. Jenze jak to tak dopada, presytime se natolik, ze to vcelku nikdy nedovezem domu a postupne to znas odpadava, vypadava a kdyz prijedem jsme behem mziku prazdny. Nezbyde nam zase nic nez chytat zbytky.
Kecam?