ndilinger (44/183/82)

– Olomoucký kraj » Šternberk
MOJE ZNAMENÍ
ČÍNSKÝ
Charakteristika znamení Opice


Ta, jenž analyzuje, hodnotí a vidí.

Charakteristika: veselá, domýšlivá, dětinská, upovídaná, vtipná, nadšená, vynalézavá, domýšlivá, všestranná, nevěrná, nepravdivá, nedůvěryhodná, vášnivá i ohromující.

Rada pro opici: Těš se na báječná řešení svých problémů nebo na neočekávané navrácení něčeho, co bylo ztraceno. Důvěřuj přitom svému vnitřnímu hlasu, který tě bude bezpečně vést.

Opice jsou velmi nespolehlivé a mají v sobě mnoho protikladů. Má nejztřeštěnější povahu ze všech. Bývá často středem společnosti a zábavy, má smysl pro humor. Často má něco „za lubem“. Dokáže si dokonce dělat legraci z Draka, který je nejmocnější, trpělivý a obratný. Opici neovlivní ani přitažlivost Tygra, kterému se také směje.

Jsou chytré, obratné, vynalézavé i originální. Snadno a lehce řeší i ty nejsložitější případy. Jsou schopny se uplatnit kdekoli. Mají snahu vždy vše dokázat okamžitě. Pravdou je, že i ta nejmenší překážka jim dokáže zkazit náladu a zničit jejich plány. Dokáže se dostat z jakékoli situace. Od přírody je nezávislá. Přes občasné drobné finanční problémy se jí vede dobře.

V lásce však štěstí mnohdy nenachází. Je vášnivá, dokáže se rychle zamilovat, ale brzy ji cit opouští a Opice zase hledá novou lásku. Její vztahy mají nestálý charakter. Mnohé Opice mohou dobýt svět a získat slávu, jestliže se jim do toho nikdo neplete.

První životní etapa Opice bývá šťastná. Druhá bouřlivá a její plány se často bortí. Třetí etapa živote je klidná, ale výhledově jí hrozí osamocené stáří. Dost často se odvrací od své rodiny.

Jejich přáteli a společníky pro život mohou být Drak, kterému přinese svoji lstivost a využije jeho moci a Krysa, kterou okouzlí a ta bude Opici milovat celý život. Hodí se k nim i Zajíc, Ovce, Buvol, Pes, Kůň a jiná Opice. Komu se mají raději zdaleka vyhnout, je Had, Vepř, Kohout a Tygr, kterému se Opice vysmívá a přitom udělá lépe, když se mu vyhne.

EGYPTSKÝ
Horus
Jeden z nejdůležitějších a nejstarších bohů Egypta. Bůh v podobě Sokola nebo muže se sokolí hlavou. Bůh slunce, nebe, světla, dědic pozemského panství boha Usira a božský vládce Egypta.

Důležitými kultovními místy boha Hora byly Edfu, kde byl uctíván jako okřídlené slunce, Kóm Ombo, kde jakožto syn Reuův nosil jméno Haruer, a Héliopolis, kde byl pod jménem Harachtej považován za Boha ranního slunce.

Egyptský bůh s ptačí hlavou je synem bohyně nevyčerpatelné štědrosti Isidy a boha Osirise. Je symbolem boje světla proti Temnotě a nabádá ke spravedlnosti. Podle egyptské mytologie svedl boj s tyranem Sethem, zvítězil, obnovil řád a stal se prvním svrchovaným bohem sjednoceného Egypta.

Lidé tohoto znamení touží po seberalizaci, je jim dána přirozená možnost i potřeba uplatnit se v životě. Jsou vynalézaví, obratní a mají dobrou paměť. Komunikace je pro jejich život velmi důležitá, dokáží hovořit, někdy až přespříliš. Občas se druhý člověk v jejich přítomnosti ani nedostane ke slovu.

Mají spoustu talentů a velké množství nápadů. Je jim dána velká energie, kterou se však učí během svého života používat. Mnoho věcí započnou a jen některé dotáhnou do zdárného konce. Nové začátky a vylepšování jsou u nich zcela běžné. Chybí jim trpělivost, proto se jim daří ve společnosti s druhými, kteří jejich nápady dovedou do cíle. Drobné opravy je nebaví, oni raději vymýšlejí něco „velkého“. Každodenní rutinní práce pro ně nejsou. To po nich nikdo nemůže chtít.
KELTSKÝ
Kaštan - Spolehlivý a tvrdohlavý
Dívej se jen na dobré vlastnosti člověka. Když jsem slabý, myslím na schopnosti druhých. Když jsem silný, myslím na své vlastní dosud nepovšimnuté schopnosti. Spravedlivý, hájí práva svá i bližních. Oddaný, pohotový, klidný a pohodový. Zvědavý a společenský. Tolerantní a soucitný. Moudrý. Někdy klevetivý a jízlivý. Občas se projevuje i jeho beznaděj, vměšování a chaos. Pochybnosti narušují klid a jasnou představu. V lásce toužíš po rodinném klidu a štěstí. Častěji si však něco vzájemně vyčítáte. Odpusť si i svou nedokonalost v lásce a neboj se otevřeně s druhým komunikovat.

Ve vztahu se převážně cítíš zoufalý, stále se musíš něčemu podřizovat a do vztahu ti pořád někdo mluví. Uspořádej si své myšlenky, ať víš, o co ti jde, nenech se omezovat. S partnerem je třeba si vždy vyjasnit situaci včas. Máš hluboce zakořeněný smysl pro spravedlnost a jsi schopný úporně bojovat, pokud věc považuješ za správnou. Jsi velmi rozvážný, sebekritický a nechceš se nechat strhnout k ukvapeným rozhodnutím. Na pracovišti často zažíváš zákazy. Situace je pak neúnosná a máš pocit, že se ti vymyká z rukou. Je třeba zapojit logickou mysl a zvídavost. Zajímají tě přeci lidé i jejich problémy a setkáváním s nimi se stáváš moudrým. Uvažuj o tom ve spojení se svým povoláním.

AZTÉCKÝ
Chalcedon
Strach a odloučení versus láska a jednota. Chalcedon dokáže být hašteřivý i svárlivý a má ostrý jazýček. Touží po harmonii v životě. Je bystrý a umí rozlišovat. Mívá léčivé schopnosti. Pokud se u něho projevuje více strach a odloučení, pak se v jeho životě projevuje připoutanost – ke strachu, k pocitům, k myšlenkám i k ostatním lidem či zvířatům, často i k neživým předmětům. Nemá se vůbec rád. Rád se cítí obětí, rád manipuluje druhými a nechává manipulovat sebou. Nerad si hraje. Pokud na něho zapůsobí láska a jednota, v jeho životě dojde k odstranění překážek, které představuje strach a odloučení. Vysvobodí se ze svázanosti. Rád komunikuje i soucítí s druhými. Nalezením kázně a odvahy se zbaví nešvarů svého života. Učí se milovat a přijímat sebe i druhé. Je tvořivý, hravý a smyslný. Uplatňuje svoji svobodnou vůli a druhé neovlivňuje.

Uvědomit si dualitu, znamená chápat svět jako arénu konfliktů. Vybrat si mezi dvěma realitami obnáší vstoupit do sporu, stát se válečníkem nebo rytířem. Právě toto bolestivé pochopení protipólů činí z Chalcedonu poněkud problematické znamení.

Poselství pro chalcedona: Vylíhnul ses a venku je ze začátku zima. To je však, jak jistě víš, součástí dospívání. Časem zesílíš a tvoje duše dostane "křídla". A to je podle Platonových slov to nejdůležitější, co se duši může stát.

Partneři: Králík, Jelen.

INDIÁNSKÝ
Jelen
Jelen byl významným posvátným zvířetem, Pánem lesů. Váže se k němu bohatá symbolika. Byl představitelem obnovy a tvoření, životní energie a síly, moudrosti a vznešenosti. Často býval spojován se Stromem života. Byl zvířetem zasvěceným slunci a starověké národy jej ctily jako nositele ohnivého elementu. Pro shoz a nové dorůstaní paroží se stal symbolem přírodního koloběhu, neustálého umírání a zrozování. Byl dáván do souvislosti se smrtí, často se objevoval jako posel smrti nebo jako jeden z atributů vládců podsvětí.

Pro severoamerické Indiány byl jelen totemovým zvířetem mnoha kmenů. Jelení kůže hrála důležitou roli v šamanských obřadech na celém světě, duch jelena propůjčoval šamanovi potřebnou rychlost při jeho cestách do jiných světů. Jelen býval i častým průvodcem zemřelých.

Jelen se objevuje jako bytost vznešená a moudrá v nejkrásnějších pohádkách a pověstech po celém světě. U nás ho známe třeba jako laskavého rádce se zlatými parohy z vyprávění o Smolíčkovi Pacholíčkovi. Byl i oblíbeným zvířetem básníků. Jeho půvab a hbitost dávaly podnět k novým a novým poetickým obratům jako „má nohy rychlé jako jelen“ nebo „přes pahorky se nese jako jelen“ a u něžného pohlaví k přirovnání „půvabná jako laň“ či „líbezná jako srna“.

Lidé narození ve znamení Jelena jsou vznešení, jemní, citliví a dokáží dávat i přijímat.

Rada: Zamysli se, zda využíváš svou sílu a tvořivost také k užitku ostatních. Uvědomuješ si, jaké nové možnosti ti přináší dávání a přijímání? Jestli snad cítíš uvnitř sebe sama probíhat změnu, nebraň se a odevzdej se kouzlu jelena, který ti bude spolehlivým průvodcem na tvé cestě. Je čas vydat se na vlastní duchovní cestu. Miluješ přírodu, tak se v ní občas zastav.