Shagua (32/179/99)

– Praha 5
Emo vs punk 6 For Mitsuko!
Doběhl k němu a velkým skokem ho málem povalí na zem.
"Klidni pudy...obludko....chceš jí do toho kina?"pravil Alex.
"no ....chtě bych! Ale pudem pěšky je to kousek...!"odpový Bill už na něj nečeká a jde si za svým cílem, kino.
Alex ho chvíli pozoruje a přemýšlí co ho ještě nepřimělo k tomu aby ho na trvalo vykopnul ze svého života.
Bill udělal pár kroku a podivně se zapotácel a rozkašlal. Alexe chytl ochranitelský pud a okamžitě ho chytlkolem ramen.
"Jsi v pořádku?" zeptal se Alex ale to se mu Bill už sesypal do náruče. na motorce to nezvládnem určitě... zavolal si tedy Tayi helo hochu ty mě s tim tvím omdlíváním jednou zrujnuješ...spíš si koupim auto. to přijede taxík a on je naloží do vnitř, nadiktuje adresu řidiči.


Když zastavý před jeho domem tak Alex zaplatí a jde na horu. Jak šlape po schodech tak na Billa příjde další záchvat kašle, tentokrát se Alex dost vyděsí jelikož Bill začne vykašlávat krev.
rozběhne se až nahorru a zastaví se před bytem a snaží se najít klíče, které s Billem v náručí najde jenom těžko zrovna prochází sousedka a hodí po něm oškliví pohled ...paprika jedna stará...
Ale to se Bill opět rozkašle a probudí " němáš kapesník "
"Vydrž to ještě chvilku jo zachvíli budeme ve vnitř..." Ale to k němu přistoupí sousedka podává Billovi kapesník
"Tady máte mladý muži..!" řekne a razantně vytrhne Alexovi, který už je našel, klíče z ruky a odemkne jim byt.
"Děkuji..."řekne a ona nasadí na tvář omluvný výraz
"Je dobře že jste se změnil pane Dakito...k lepšímu..." a odešla
Alex nohou zavřel dveře pomysleol si co se s ní stalo, z tranzu ho probudil Billův kašel. Rychle vyběhl nahoru do ložnice a položil Billa na postel.
"Dojdu pro ručník ano...počkej chvilku" a jde do koupelny. rozhlédne se po ručnících ale žádný čistý ručník tam není. otevře skříňku na ručníky, a vytáhne jeden, už už ji zavírá, ale všimne si krabice která tam je , položí ručník na zem avy táhne ji ven. Na krabici je napsáno TOP SECRET Alex se na to podezíravě podívá ...kterej blbec by psal na krabici o kteé nechce aby někdo věděl co v ní je TOP SECRET ...no jasně Bill! a krabici otevře z ní se naněj vysypou ampul ky s prášky a krabičky. Vezme jednu do ruky Anti-hy........Anti-hysuk.....ui........jak seto kurva čte....?. obrátí krabičku z druhé strany .....pilulky tišící bolest... vezme další .....pilulky tišící bolest.... další a další a další a další. Každé se užívají v jinou dobu a tiší jiný druh bolesti, ale všechny jsou na bolest. Vez me celou krabici a jde do loznice.
"Co to má jako znamenat jsi feťák nebo co? No mě připadalo divný jak se chováš.!" začal Hlaholit Alex.
"Promiň něco jsem ti neřekl....promiň....musim si zabalit věci a odejít...děkuji za těch pár dní..." vstane a jde ke skříni. Alex pustí krabici přejde k němu, cytne ho za ramena a podívá se na něj "Bille co se děje..."
Billovi vhrknou do uočí slzy a odvrátí pohled z okna ven "...Alexi já....já...mam...."
obejmeho a od košile mu praví "...mam rakovinu!"