Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Přehlídka lásky Můj milý deníčku,
tak jsem si před vánoci pořídil novou předraženou přechodovou bundu u Bushmana a teď jsem za to byl potrestán. Byl jsem pozván na výstavu ledových soch a jak se tak oteplilo, měsíc únor byl nejteplejší, kam až paměť lidská sahá, byl dokonce tak teplý, že odchylka směrem nahoru byla největší ze všech známých odchylek od měsíčních průměrů, takže kvůli tomu oteplení jsem vytáhl právě tuto novou bundu, ale nedošlo mi, že v boudě s ledovými sochami bude pořádná zima, navíc i venku se poněkud ochladilo, zkrátka hloupě jsem opomněl vyměnit lehkou bundu za zimní a u ledových soch, kde bylo mínus šest stupňů, jsem docela vymrzl. Jinak ledové sochy byly o maličko lepší, než jsem se obával, a zřejmě aby uspokojili i děti cizinců, všechny sochy byly z cizích slátanin. Nejhůře dopadla včelka Mája, nejvíce se mi líbil Mimoň na lyžích. A dobrá byla také skluzavka. Pak jsem si dal zmrzlinu a to mne zahřálo. V Ponrepu jsem shlédl další skvělý film od mého oblíbence Lubitsche. Lékařům dochází nápady a tak zkouší na otcův krevní nádor imunomodulační terapii. Ležel kvůli ní tři dny na HOO na Lochotíně. Ačkoli dostal důrazné doporučení, že se má vyhýbat místům s větším nakupení lidí a že se má vůbec cizím lidem vyhýbat, jel do Chebu autobusem a ještě ke všemu neměl ani respirátor, ten přeci on, frajer největší zásadně nenosí. Takže den před nástupem do nemocnice začal hrozně kašlat, při příjmu to nezatajil, ale přesto ho dali na lůžko, udělali mu různé odběry, nasadili mu kapačky a za dva dny ho poslali domů s tím, že má pravou chřipku a že stihl nakazit oba chlapy, co s ním byli na pokoji. Jeden z nich byl ročník 1970 a cpali do něj jednu infuzi za druhou. Teď ve vlaku tu sedí nějaká Ukrajinka žijící v Germánii a dítě má zjevně rýmu a pěkně prská. A co myslíš, můj milý deníčku, mám respirátor? No jasně, nemám, ani jsem si nepřesedl. Uvidíme, zda odolám, bacili jsou teď všude. Jinak kočičky už úplně rozkvetly, v Praze kvetou zlatice a meruňky, zlatice jsem viděl i v Plzni, sněženky před naším panelákem v Lobzích už odkvétají. Jestli přijdou silnější mrazy tak nevím, nevím.
Už jsem psal o tom, že nové Petrovo auto má samozhasínací světla? Docela to pracuje dobře, jen jsme zjistili, že v případě zamlžení čidel, například když je auto vymrzlé, tak samopřepínání nepracuje a je třeba počkat, až se auto odmlží a světla přepínat ručně nebo jet po tmě.
Tuhle se mi zdál sen, že jsem nastoupil do nové práce, jenže se hned první den ukázalo, že došlo k nedorozumění a práce vyžaduje znalost anglického jazyka a já vůbec netušil, jak z toho ven. A v trolejbusu jeli dva mladí tuláci; docela smrděli a určitě měli svrab. A v Praze prý začaly jezdit nechvalně proslulé magatrolejbusy.
Tuhle jsem byl plavat na Lochotíně, na Slovanech byly závody a byli tam dva mladí muži, dosti podezřelí, ve sprše se zvláště ten vyloženě krásný snad doopravdy předváděl. A v sauně seděl jeden mladík, asi tak patnáctiletý, také trochu podezřelý. Saunu na Slovanech prodloužili do 21 hodin; zatím se moc neujalo, takže ke konci tam bylo prázdno, odcházel jsem o trochu dříve, než bylo třeba, ale zase jsem se mohl chvíli bavit s jedním zajímavým chlapíkem, ještě než se začal oblékat. Pak chudák nevěděl, jak se dostat domů, neboť k bazénu na Slovanech nejezdí tramvaj, ulice se bourá.