Master_Matthias (48/169/72)

– Praha východ » LÍBEZNICE
typy gay BDSM vztahů: Neznalost a nepochopení používaných pojmů a výrazů v GAY BDSM končí vždy fatálně. Proto je vhodné znát alespoň minimálně základ.
V BDSM lze mít několik typů gay vztahů. Který z nich se upřednostní, záleží pouze na správném výběru, na základě zkušeností a preferencí obou partnerů.

SM VZTAH (Sadista + masochista):
Lidé v tomto vztahu se mohou milovat a gay BDSM hrátky používají pouze k okořenění svého vztahu. Gay SM VZTAH může být založený ale také jen čistě na základě uspokojování vlastních potřeb, bez lásky, či jiných emocí. Vzájemně si plní své touhy a setkávají se vždy, kdy chtějí své potřeby uspokojit.

T/b VZTAH (Top + bottom):
Čas strávený v tomto gay BDSM vztahu je plný fetišů, her, hraní rolí a naplňování fantazií toho druhého. Není to ale dobrý základ, na kterém by se dal postavit hlubší vztah. Často je zpestřením běžného gay vztahu. Je to nejnižší forma D/s VZTAHU.

D/s VZTAH (Dominant + submisiv):
Jedná se o nejčastější formu gay BDSM vztahu. Na tomto základě mohou být založeny i dlouhodobé vztahy. Dominant + sub (ne otrok). Submisiv se podřizuje Dominantovi podle jeho přání a dle vzájemné dohody. Podle hloubky Dominance a submisivity může být tento vztah plný emocí a citů typických pro GAY BDSM (pokora, poslušnost, oddanost…) nebo může být jen obohacením jinak rovnocenného vztahu. Jejich dominance a submisivita se neprojevuje stále, ale slouží ke zpestření a obohacení gay vztahu. D/s VZTAH je také o pocitech, citech, empatii. Oba si navzájem dávají a berou to, co potřebují, důvěřují si, věří si.

M/s VZTAH 365/7/24 (Master+slave, Dominant+otrok):
Jeden z nejvyšších gay BDSM vztahů. Základem tohoto vztahu je pocit vlastnit a být vlastněný. SM hry v těchto vztazích slouží většinou k trestání. Pán je hrdý a naplněný pocitem vlastnictví, má nad otrokem naprostou kontrolu. Otrok, téměř vždy s obojkem na krku, hrdě ukazuje, že je majetkem svého Pána. Tyto vztahy jsou téměř vždy na spolužití 365/7/24. Otrok může svému Pánovi cokoli navrhnout, nebo s ním o čemkoli diskutovat, ale Pán na to nemusí reagovat. Sovo Pána je vždy konečné a platné. Součástí tohoto vztahu bývá vždy Otrocká smlouva.

TPE VZTAH (Total Power Exchange):
Nejvyšší forma gay BDSM vztahů. Totální a absolutní nadvláda nad otrokem. Otrok ve prospěch svého Pána odevzdává duši, mysl i majetek (movitý i nemovitý). Pán rozhoduje o tom, zda otrok může pracovat (neboť otrok má sloužit pouze Pánovi a pokud pracuje, bude pracovat/sloužit po určitou dobu někomu jinému a nebude schopen se po tu dobu věnovat svému Pánovi a společné domácnosti). Podle některých názorů je TPE VZTAH extrémní. Kdo by se naprosto a dobrovolně vzdal úplně všeho? Kdyby to Pán chtěl, musel by otrok například opustit své zaměstnání, přestat se stýkat se svoji rodinou, nebo přáteli, odevzdat mobil. Podle jiných názorů se jedná o dokonalou a nejvyšší formu gay BDSM vztahů. Podle základních principů BDSM, nechce Pán nikdy svému otrokovi úmyslně ublížit, nebo ho poškodit, existenčně zničit. Skutečnost, že se mu dostává tolik důvěry od otroka, je projevem nejvyšší oddanosti a absolutní důvěry v Pána. Součástí tohoto vztahu bývá vždy Otrocká smlouva.