Master_Matthias (48/169/72)

– Praha východ » LÍBEZNICE
Význam obojku v gay BDSM a 3 typy obojků: Neznalost a nepochopení používaných pojmů a výrazů v GAY BDSM končí vždy fatálně. Proto je vhodné znát alespoň minimálně základ.
Nasazení OBOJKU je rituál s tisíce letitou tradicí a neměl by být zneužíván nevědomostí. Nasazením obojku začíná a sundáním obojku se ukončuje BDSM lekce. V některých případech má obojek dokonce význam snubního prstene. Obojek je majetkem Pána/Dominanta a sub - otrok ho má vždy na sobě, nebo při sobě.


3 typy obojků:

1. OBOJEK NA VÝCVIK:
už z názvu jde o tzv. výcvikový (tréninkový) obojek. U mužů má vždy černou barvu. U žen černou i červenou barvu. Může být z kvalitní kůže, z umělé kůže, latexu, gumy, provázku, jednoduchý i zdobený, vybíjený. Používá se na základní BDSM lekce, anebo na vzájemné seznamování v začátcích D/s vztahu. Obojek je majetkem Pána/Dominanta. Obojek vždy nasazuje subovi - otrokovi výhradně Pán/Dominant, sub - otrok si sám nesmí nikdy nasadit obojek, ani jej sundat. V praxi to funguje tak, že lekce tréning začíná nasazením obojku Pánem/Dominantem a končí sundáním obojku Pánem/Dominantem.

Z formálního hlediska a bezpečnostního rizika se nikdy u výcviku nepoužívá obojek Řetěz se zámkem!


2. OBOJEK NA ZVÁŽENOU:
má vždy modrou barvu. V gay BDSM komunitě se také běžně používá i kovový Řetěz se zámkem, barva zámku modrá. Jiná barva zámku symbolizuje preferenci suba- otroka s preferencí jeho Pána/Dominanta (viz symboly a význam barev gay BDSM světa). Klíč od zámku má většinou Pán/Dominant, pakliže není jiná dohoda, kvůli práci - zaměstnání suba- otroka. Sub - otrok ho přijímá od svého Pána/Dominanta na začátku D/s vztahu. Jde o zkušebné období, i když... Z předešlého výcvikového/tréninkového období se už oba dobře znají, vyhovují si a chtějí to spolu zkusit. Nemusí jít jen o kožený obojek. Protože sub - otrok musí chodit do práce a nemůže si dovolit zbytečně upoutávat na sebe nechtěnou a nepříjemnou pozornost, může být jako symbol představující začátek D/s vztahu zvolený i modrý kožený pásek na ruku, modrý kožený pásek na kotník, modrý kožený pásek kolem krku, nebo řetízek - řetěz kolem krku, pasu, kotníku. Alternativou může být i hezký pásek ke kalhotám k obleku, nebo džínům. Tím, že Pán/Dominant nabídne subovi - otrokovi modrý obojek, vyjadřuje tím ve skutečnosti svoji silnou náklonnost a chce víc prohloubit vzájemný D/s vztah. Nabídka modrého obojku je opravdu vážná věc a oba by si měli být svým rozhodnutím maximálně jistí. Určitě nabídnu modrý obojek?! Určitě příjmu modrý obojek?! Pokud jsou pochybnosti, je lepší vyčkat delší čas a více se poznat. A však, pokud sub - otrok modrý obojek příjme, od té chvíle již nemůže - nesmí sloužit jiným Pánům/Dominantům. Stejně tak všichni Páni/Dominanti by měli respektovat, pokud vidí suba - otroka s modrým obojkem a nepokoušet se o něj. Snaha cizího Pána/Dominanta získat suba - otroka, který již má modrý obojek je vnímáno BDSM komunitou jako hrubé porušení zásad, pravidel, tradice. Tradice BDSM komunity si zaslouží stejnou úctu, jako kterákoliv jiná. Sub - otrok s modrým obojkem je již pod ochranou svého Pána/Dominanta a všichni z BDSM komunity to ví, vidí a akceptují. Nicméně všichni dobře víme, že zásnubní prsten není snubní prsten. Stejně tak i modrý obojek ještě není formální otrocký obojek a v případě vzniklých problémů a nepochopení se navzájem, může kdykoliv sub - otrok říct svému Pánovi/Dominantovi, že mu ho chce vrátit a ukončit tak zkušebné období D/s vztahu. Stejně tak může kdykoliv učinit i Pán/Dominant.

A jelikož modrý obojek na zváženou je majetkem Pána/Dominanta, musí jej sub - otrok vždy vrátit původnímu majiteli. Neučiní tak, již nikdy si jeho energie nenajde svého pravého Pána/Dominanta jako nepropuštěný sub - otrok. Sub - otrok si nikdy nesmí nechat modrý obojek na zváženou. I když to byl dárek od Pána/Dominanta, jako nevhodný dárek se musí vrátit majiteli zpět. Tím se propustí ze služby a je volný. Všechny ostatní dárky od Pána/Dominanta se na rozdíl od modrého obojku na zváženou nevracejí.

Pokud se ale Pán/Dominant a sub - otrok dostanou po delší době až do fáze vážného vztahu, který oběma vyhovuje, přichází poslední třetí a to nejvzácnější obojek:


3. OBOJEK OTROCKÝ formální:
je to poslední a nejvyšší stupeň odevzdání těla i duše suba - otroka svému Pánovi/Dominantovi. V této fázi už je jasné, že se jedná o čistý gay BDSM vztah, gay D/s vztah se vším, co k němu patří. V gay BDSM komunitě má formální otrocký obojek stejný význam, jako snubní prsten a sňatek, anebo snubní prsten a registrované partnerství. Pán/Dominant nese plnou odpovědnost za svého svěřence po celý zbytek svého života, ve všech oblastech společného života. Obojek může být z kvalitně propracované černé kůže, anebo kov zdobený mosazí, stříbrem, zlatem. Je vždy vyroben na zakázku jako jedinečný kus Pánem/Dominantem a patří pouze a výhradně jeho subovi - otrokovi. Rituál při předání otrockého obojku je stejný, jako u sňatku, se slibem, za účasti všech přátel, zpěvu i slavnostní oslavy a pohoštění. Host vždy přeje nejdřív Pánovi/Dominantovi, až pak subovi - otrokovi.

Většinou těsně před slavnostním obřadem předání formálního otrockého obojku bývá sub - otrok tetováním/cejchováním navždy označen jedinečným otrockým číslem, které mu bude přiděleno na žádost jeho Pánem/Dominantem z Registrů otroků v Evropě: www.slaveregister.com.
Také se většinou tetuje na tělo suba - otroka jméno Pána/Dominanta, nebo symbol.

Sub - otrok svému partnerovi Pánovi/Dominantovi jako poděkování vždy ve stoje (již s obojkem na krku) přednese vlastní básničku, nebo zazpívá vlastní písničku, kterou ze srdce sám sloužil svému Pánovi/Dominantovi. Bývá to nesmírně krásná a pro všechny velmi dojemná vzácná chvíle.

Sub - otrok je tak plně oddán svému Pánovi/Dominantovi až do posledního dne svého otrockého života. V příštím životě se oba, opět již po několikáté potkají.

Nezapomínejme, že každá země má vlastní (upravená) pravidla gay BDSM komunity a musíme jej akceptovat. Výše popsané je mezinárodně známé v BDSM komunitě, avšak není dogma a lze jakkoliv upravit, dle svého zvážení.