JohnnyWalker (44/177/69)

– Praha » Desítka
Fitko a já - Kdy a proč jsem začal cvičit
- Jak moc to mám ve skutečnosti rád
- Zkušenosti s trenérem
- Proč fitko není ani zdaleka tak špatné, jaká je jeho pověst mezi necvičícími
S fitkem jsem začal vlastně docela nedávno. V srpnu 2021 jsem si zlomil tři žebra, měl jsem týden klidový režim a zjistil jsem, jak slabé mám paže a horní polovinu těla celkově. Bylo mi jasné, že s tím musím něco dělat. Takže hned jak mi zdravotní stav dovolil, začal jsem s partnerem a ještě jedním kamarádem chodit do fitka. Snažíme se chodit 2-3x týdně. Za tu dobu vidím na sobě mírný pokrok, svalnatější paže i prsa. Není to žádný zázrak, ale ani propadák. A hlavní cíl, mít silnější paže, cvičení splnilo bohatě.

Cvičení jako takové si moc neužívám. Své si odvedu, ale že bych se po cvičení cítil skvěle, s vyplavenými hormony a namotivovaný na další návštěvu fitka, tak to nemám. Jsem svou náturou prostě nesportovec. Na druhou stranu z toho ale ani nejsem "otrávený". Cvičím, protože vím, že je to pro mě dobré. Beru to jako způsob, jak si udržet do stáří pevné tělo, které bude mít "odkud brát", až přijdou horší roky. O estetickém přínosu ani nemluvím, i když zde platí, že co se líbí jednomu, nemusí se nutně líbit druhému. Ohledně zdravotních benefitů chození do fitka se koukni na web, je řada kvalitních webů. Koneckonců, nač chodit ke kováříčkovi (ke mně), když můžeš jít rovnou ke kováři?

Jednou jsme si ve skupince zaplatili deset lekcí s kondičním trenérem. Moc mi to nesedlo, takže budu slušný a nebudu jmenovat. Trenér je mladý kluk, úplně nebral ohled na to, že některé cviky pro jejich náročnost prostě nedám. Až to dospělo do stavu, že jsem se těšil, až skončí poslední placená hodina. Pak, asi půl roku potom, mi jedna trenérka sama od sebe korigovala jeden cvik a upozornila mě na chybu, na kterou dřív trenér ne. Nechci tím říkat, že trenér je špatný. Sám má tělo vyrýsované skvěle. Jen mi to s ním prostě nesedlo.

Pokud se děsíš představy, že přijdeš do fitka a budeš tam s nedokonalou postavou vypadat směšně, můžeš tuto obavu pustit z hlavy. Zdaleka ne každý je tam kulturista. A už vůbec ne namistrovaný kulturista. Zato je tam mnoho inspirativních lidí se zajímavými životními příběhy. A jsou tam i lidi ochotní poradit ti, pokud nevíš, co a jak. Za mě je fitko rozhodně fajn věc, i když to není srdcová záležitost. Pokud uvažuješ, že bys s tím začal, rozhodně ti to doporučuju. A vlastně i pokud o tom neuvažuješ. :)