Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Duch svatý Můj milý deníčku,
zdál se mi vtipný sen. Byl jsem na horách, na jakési sjezdovce obklopené zelení, když tu náhle na sjezdovku přibíhal běžkař, ovšem sezóna už končila, takže přibíhal po trávě a pak plavně sjížděl sjezdovku se zbytky sněhu.
Spolupracovník Martin měl tchána, jenž pracoval v Německu. Přes týden tam také přespával v nějakém bytečku a jednou nepřišel do práce, tak Němci začali zjišťovat, kam zmizel a našli ho v bytečku mrtvého. Příčina smrti je nejasná, snad cévní příhoda vyvolaná prodělanou koronavirovou nákazou. Nebylo mu snad ani padesát a zemřel zhruba stejně, jako jeho otec. Máme s Martinem podezření, že je za tím genetická porucha. Vhledem k tomu, že se jednalo o Bělorusa, na pohřeb se chystali příbuzní i odtamtud. A myslíš, že jim české úřady, nadržené z nového prezidenta, udělili povolení ke vstupu? Ale kdež, pustit k nám Bělorusy je přeci nepřijatelné. Hlavně že se pražská kavárna zalyká sebeuspokojením, že máme nového prezidenta. Místo aby křičela Fuj, hanba!
Jedu ke svému obvodnímu lékaři, neboť jsem měl v noci ze středy na čtvrtek silný záchvat úporného kašle, trval přes hodinu někdy kolem třetí hodiny a ráno při cvičení další, to jsem navíc nemohl popadnou dech. Myslím, že spíše než co jiného jde o projev astmatu. Uvidíme, co moudrého poradí Pupala. Vyzkoušel jsem ledacos, stoptusin, kalobu a nejúčinnější se mi zdají antihistaminika. A myslíš, můj milý deníčku, že cesta probíhá hladce, že v klidu posnídám, v osm hodin vyrazím a v 9.26 budu v Chebu, vždyť ordinační hodiny jsou od 8 do 12? Tak ne, jedu už v šest hodin a je opět výluka Cheb Mariánské Lázně, takže přijedeme do Chebu v 7.50. Na dnešek jsem spal klidněji, takže jsem byl s to vylézt z postele v 5 hodin. A ve vlaku není pojízdný minibar, na nějž jsem dost spoléhal. Jinak je vlak poloprázdný.
Později:
Můj milý deníčku, to mne musel osvítit duch svatý, že jsem se rozhodl jet už v 6 hodin. Přijdu k Pupalovi do čekárny, tam ani noha, zato cedule, že pan dochtor od 3.3. není přítomen v ordinaci (sic!). Akutní nemocní mají vyhledat Dr. Vackovou ve Dvořákově ulici od 7 do 10 hodin. Kdybych jel v 8.05 z Plzně, jak jsem původně plánoval, měl bych smůlu. Naštěstí jsem v Chebu byl před osmou a měl jsem stále času dost. I zaklepal jsem na sestru, kde že je ta Dvořákova ulice. Když mi se zkroušeným výrazem vesele oznámila, že na Zlatém vrchu, myslel jsem, že omdlím. Jsou to totiž rovné dva kilometry a to není úplně málo. Ordinaci jsem našel, návod zdravotní sestry byl zcela vyhovující. CRP mi vyšlo mírně zvýšené (35), takže jsem nedostal antibiotika, ale ergomed a v 10.15 jsem se mohl vrátit do Plzně; na nádraží jsem totiž chytil autobus.
Pravicová vláda ODS si připsala plusové body, málo platné. Zařízla starobním důchodcům raketový nárůst důchodů.