Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Největší vánoční záhada rozluštěna!!! Můj milý deníčku,
myslím, že už jsem zde psal o předvánočním mumraji na parkovišti sousední kancelářské budovy. Den před vánoci už mají padla, ale vždy kolem jedenácté náhle začnou zaměstnanci jeden za druhým přijíždět a fasují záhadné pytle. Za hodinu je po všem. Dosud byly pytle vždy černé, letos poprvé bílé, ale to by nestačilo. Náhle se jeden z předávajících přiřítil s paličkou na maso a dalšími předměty, jeden z pytlů rozřízl a vytřepal z něho polomrtvého kapra, načež se ho jal utloukat paličkou a kuchat na prkénku přímo na parkovišti. A skutečně, v ostatních pytlích se také nalézaly ryby, pročež je největší tajemství vánoc odhaleno.
Vtipná nabídka psího útulku:
Výchovu jeho majitel nezvládl a roztomilý pejsánek Sorbon útočí na vše živé. Vysoký plot není překážkou! Ano, takového pejsánka k pohledání by každý chtěl domů.
Jedu na chatu, ano můj milý deníčku, letos je zase chata, jedu mezinárodním expresem v 15 hodin a je to peklo. Vyhazoval jsem jakousi slečnu z místa, ačkoliv místenka byla psaná, takže si mohla vstávání odpustit. Vlak byl zřejmě nacpaný už z Němec, také jede jiný vůz, ale naštěstí sedím u okna, takže počítač mám na stolečku, sice chatrném, ale přece. Z Prahy jedu dále Arrivou do Železného Brodu, mám tam být v 19.22; v Praze mám čas kolem jedné hodiny. Mohl bych jet z Plzně až v 16 hodin, ale to bych měl na přestup 5 minut. Hahaha. Jsem zvědav, jak ta Arriva bude vypadat a zda bude také tak nacpaná. Jinak zima nám skončila, vlády se ujal měsíc Červen, ale že jsme letos měli tuhou zimu. A toho sněhu! Tání sněhu se projevilo, Berounka je plná vody, tak tak.
A mimochodem, když jsem u Arrivy platil jízdenku, jakýsi PayU mi strhl prachy, aniž jsem musel zadat alespoň číslo karty. O nějakém dalším potvrzování ani nemluvě. Ještě že mám na kartě limit 10 tisíc.