Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Sicilský klan Můj milý deníčku,
tak jsem vzal Petra a jeho děti do Světa medúz v Arkádách na Pankráci. Vyjasnilo se, že Jakub už tam byl krátce po otevření, prý tam byla strašná fronta, my ale nečekali, lidí bylo málo. Medúzy byly umístěny v okrouhlých akváriích, v nichž kolem dokola proudila voda i s medúzami. Medúzy byly hezké, jen jejich chov zřejmě není snadný; na internetových stránkách slibují čtyřhranku, ta jim však již patrně zdechla; nenašli jsme ji. Většina medúz byla malá, jen v největším akváriu, oválném, byly vzrostlé talířovky ušaté. Medúzy s dlouhými vlákny sice byly vzhledné, avšak zaplétaly se do sebe, což zrovna moc esteticky nepůsobilo. Ale zdálo se, že dětem to nevadilo. Za 10 tisíc si člověk takové malé akvárium na medúzy může i koupit. Další medúzy trpěly tím, že se jim klobouk přilepil na sklo a to taktéž nevypadalo moc okrasně. Dále jsem zjistil, že na Instrii jsme viděli kořenoústky; ty však nejsou nebezpečné, takže jsme si s nimi mohl klidně hrát. Cena vstupného však není zrovna malá; také tam nebylo mnoho lidí, jak už jsem psal. Vedle je též psychedelická kavárna v medúzím stylu.
Tuhle jsme si s Petrem volali. Petr byl ve vlaku, já ho slyšel slabě a dále se mi ztrácel, on mne neslyšel vůbec, naopak slyšel sám sebe, což je dost neobvyklé. Nakonec zabralo vypnout a zase zapnout můj telefon. Asi zase něco jako chyba karty, podle všeho brzy přijdu o Paegas, nedávno jsem opět musel kartu vyndat a zandat.
Také jsem se rozhodl vyprat klobouk do sauny, byl už opravdu dost špinavý, přesněji propocený. Uvidíme, jak bude vypadat, až uschne, ale řekl bych, že se přesně podle předpokladu srazil. V pondělí jsem obnovil SMS systém u Blechové a poté jsem vyrazil do sauny na Lochotíně. Nové šatny dopadly podle mne dost neuspokojivě, místo starých pohodlných skříněk jsou nové, malé, do nichž se nic nevejde, převlékání je společné, ale sauna zůstala čistě pánská. Jednu chvíli jsem seděl vedle úplného mladíčka. Měl ho moc pěkného, abys věděl, můj milý deníčku.
Byl jsem doma u rodičů, byl tam též bratr, byl se ohřát, dokud se paneláky vytápí. Objevil, že v jednom lázeňském hotelu na Slatině je malý saunový svět. Bylo to tam pěkné, mají tam finskou saunu, chabou páru, infrapanely, Knajpův chodník, prosklenou odpočívárnu, dostatek prostěradel v ceně vstupného, bylinkovou saunu, skleničky na vodu, káď se studenou vodou, zážitkové sprchy a kdo má plavky může jít do malého bazénu a nebo do vířivky. Vše za 350 KČ na tři hodiny, ale asi bychom mohli bez doplatku přetáhnout.