Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Paní ředitelka křeček Můj milý deníčku,
ještě jsem si vzpomněl, jak jsme s Petrem kupovali manšestrové kalhoty u Bushmana. Byly jam dvě prodavačky, starší zkušená a mladé tele. Manšestráky neměli, ale mladé děvče hned snaživě nabízelo několikery kapsáče. Starší paní ji ovšem jemně vyplísnila, že když pán hledá manšestráky, nebude přeci kupovat kapsáče a že je třeba nabídnout rovné, rozuměj formálnější, ale že určitě hledá kalhoty na zimu a ty že žel nemají. Musím říci, můj milý deníčku, že je příjemné, když prodavačka dobře odhaduje přání a potřeby zákazníků. Nakonec ceny u Bushmana tomu odpovídají. Jinak v práci mi bylo osvětleno, že jde o obchod pro tatíky. No stejně je tam už zase zavřeno. Otec nás s matkou dost naštval. Minulý pátek se nutně musel zúčastnit schůze mafiánů. Vrátil se těsně před policejní hodinou, tedy ve 22.55, začínali nejpozději ve 20.00, bylo jich rozhodně více než šest, matka odhaduje že alespoň 15 a já mám podezření, že ani neměli roušky. Hlavně že důchodci dostali rouškovné na nákup respirátorů. Když jsem na dnešní návštěvě rodičů měl právě respirátor, tentokráte už matka ani nic neříkala.
Dále jsem pokračoval na chatu do Krušných hor, někde nad Chomutovem v údolí Bíliny, šlo o náhradní chatu za zrušenou chatu na Vysočině z důvodu koronašílení. Chatka byla pěkná, majitel je zaměstnancem ministerstva vnitra, takže šťára byla málo pravděpodobná, 24. prosince začalo sněžit, takže o vánočních svátcích se dalo sáňkovat, čehož jsme na místní sjezdovce využili, hlavně děti byli nadšené. Kousek od chaty byl nádherná vyhlídka na České středohoří: Bořeň, Oblík, Raná, Milá, Milešovka, Házmburk v pozadí s Řípem, prostě nádhera. Byla vidět část Mostu a spousta kopečků západních a středních Čech. Vraceli jsme se přes Plasy a musím říci, že tamní klášter je opravdu působivý, obrovský a nesmírně zajímavý, jak jsem se později dočetl. Rád bych se někdy podíval dovnitř. Ivany tatínek už leží v nemocnici, obyčejné, takže se Ivana snaží dostat ho do fakultní. V obyčejné by ho nechali prostě v tichosti umřít, ve fakultní se ho třeba pokusí zachránit. I když jisté to není. Její matka je pozitivní, manželovi je špatně a ona sama je v karanténě. Martin rodí svého syna, takže příští týden, kdy lze právem očekávat mimořádný nával vzorků, a ten jistojistě bude, bude v práci veselo. Brrr. Také se mi dva dny po sobě zdály sny o tai-ji. V prvním snu mne trenér sepsul, jaký jsem nešika a proč se tam pořád lezu, když k tomu nemám vlohy, ten druhý už jsem pozapomněl.
Tak u našich byl bratr s dětmi na silvestra a Nový rok, za mého schválení. Otec už má horečku a výhled je značně nejistý, přesněji špatný. Nějak jsem to tušil, ale neměl jsem dost odvahy svůj souhlas odvolat. Hrubá chyba, ale teď už se napravit nedá.