Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Hrůza třese kurníkem Můj milý deníčku,
tak jsem navštívil posilovnu, když už je otevřena, cvičí se podle nařízení vlády v rouškách; takže polovina lidí ani nepředstírala, že by měla nějakou roušku, druhá ji měla alespoň na bradě; jen pár podivínů ji mělo nasazenu. Většina lidí cvičila ve dvojicích a vesele se mezi sebou bavila. Proč ne, když cvičíme v rouškách. Pravda, ti co roušky měli, ti moc nežvanili, ale to je zcela nepodstatné, že můj milý deníčku. Rozvolnění se ještě ani pořádně neprojevilo a už nám přírůstky zase pěkně rostou, to bude maso, až se projeví, hahaha. Bodejť by ne, když lidé vylezli z nor, už před rozvolněním, natož po něm. Je to vidět ve vlacích, ano ano, jedu do Berouna ve všední den v 17.22 a vlak je dost narvaný, v MHD, viz pražský průšvih. To máme lidi a zaměstnance jedoucí do obchodů, sportovišť, provozoven služeb, dále hory školáků, dnes byl vlak plný mládeže, to už jsem dlouho nezažil. To to pěkně poroste.
Také jsem navštívil matičku Prahu, musel jsem si něco zařídit v bance, abych mohl platit kartou přes internet. Obávám se, že mi potajmu přeci jen zřídili internetové bankovnictví. Budu muset vyplňovat dvě čísla, mimo jednoduchou ověřovací SMS, ale je pravda, že když jsem platil fotoknihu do Polska, nechtěl platební portál ověření žádné. A do Číny prý také nechce. Zašel jsem do čajovny a do Labyrintu. Lidí bylo v sauně dost, dokonce byli někteří i v páře, ač jinak byla mimo provoz. Byl tam též jeden omračující krasavec, na mne se ovšem ani nepodíval. Pochopitelně. Ovšem můj předpoklad, že tolik lidí, aby byla naplněna omezená kapacita, rozhodně nebude, byl správný. Saunovat jsem se mohl docela pohodlně, jen za odpočívárnu bych si musel 100 KČ připlatit. I tak jsem musel vysolit 400. Když jsem se přesouval na Staroměstské náměstí podívat se na stromeček, potkal jsem pražskou vánoční tramvaj. Úplně jsem se jí lekl, jak vypadá hrůzostrašně. Stromek mi připadal šišatý, ale možná byl na vině ten sloup náboženské nenávisti. Návrat večer po 20 hodině ukázal, že v Praze byla MHD přetížená; když jsem se pozastavoval nad přecpanou tramvají, jeden chlapík mne ubezpečil, že na vině je omezená otevírací doba hospod. I v Chyňavě byla hospoda kolem 19 hodiny úplně plná. Všichni se vesele bavili a popíjeli.
Jinak musím říci, že se zálohovanými lahvemi je kříž. Když už se mi je podaří konečně udat, a udat například láhev od kofoly jde hodně ztuha, zapomenu u pokladny udat lístek. Má vůbec cenu se kvůli těm několika korunám vášnit?
Vzpomínáš můj milý deníčku? Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil? Asi to máme v národní povaze.
Nějak mne pálí v nose, to bude určitě koronáč. Hrůza třese kurníkem. A hned tak třást nepřestane.