Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Záchvat Můj milý deníčku,
tak jsem utrpěl záchvat utrácení; občas jimi opravdu trpím. Tentokráte jsem nakupoval na internetu u bushmana. To bylo tak. Jejich staré kalhoty letos při prvním výletu daly jasně najevo, že jsou na odpis. Než abych se trmácel do Plazy, zkusil jsem internet. A abych měl poštovné zdarma, můj oblíbený typ kalhot byl totiž ve slevě, koupil jsem ještě dvě trička s rádoby retro potiskem a spodky typu trenýrky. Kalhoty se v práci líbily, takže jsem dostal doporučení, abych koupil ještě jedny, což jsem také učinil. A abych měl poštovné zdarma, přibalil jsem ještě jednu košili. Košile vypadá také dobře, takže jsem si objednal ještě jednu. A abych měl poštovné zdarma, přibalil jsem ještě jednu košili z letošní nabídky, tedy už nikoli zlevněnou. Sečteno podtrženo, nechal jsem jim nejméně 7 tisíc. Fuj, internetové obchody jsou úplná zhouba. Za celý ten týden u rodičů, ti si mezitím užívali dovolenou v Novém Boru v hotelu se šesti hosty, jsem toho moc neudělal, ani koukat na televizi jsem nestíhal a když jsem si chtěl pustit jedno DVD, málem mne klepla pepka z našeho přehrávače. A z nekonečných upoutávek na zbytečné filmy před samotným filmem. Ve čtvrtek dorazil Petr, ani ne na 24 hodin, ale stihl jsem mu pustit desku s Naďou Urbánkovou, což ho potěšilo, a dokonce jsme stihli výlet do Aše. Ano, můj milý deníčku, Petr velmi toužil po prohlídce Aše. Avšak času bylo málo, takže Háj opět odolal. Pak už jsme stihli jen oběd ve Fr.L., Illusion se zřetelně pohoršil, pěnišníky byly ovšem krásné a hupky dupky na pendolíno. Jenže Petr si špatně zapamatoval čas odjezdu a já hlupák starý ho v tom ještě podporoval, takže nám ujelo před nosem. Chudák Petr musel jet náhradními spoji, se spoustou přestupů, navíc musel doplatit zhruba 100 KČ za Jančury, automobily a autobusy a stejně dorazil domů o hodinu později. Za hloupost se platí. Alespoň někdy.
A konečně pořádně prší, však bylo na čase, B. se chlubil, že Soos je úplně vyschlý, tedy hlavně slanisko, na rašeliništích ještě nějaká voda je, že takhle málo vody ještě nezažil. Kdo ví, kam zmizela. Možná do studen v Kateřině. já bych lidi z Kateřiny vůbec hnal sviňským krokem. Také prý už stojí nová vchodová budova, již tak zcela nedostačující parkoviště je hnedle poloviční, pracovníci Soosu si chtěli ponechat dřevěný srub v záloze, ale ne, uplacení hasiči řekli, že se musí zbourat, jinak nedají štempl na kolaudaci.
Jinak v Lobzích v paneláku je docela kosa, vypnuli s koncem topné sezóny teplárnu. Zrovna tyto komunistické grify si mohli nechat od cesty: v parném dubnu topí jak na lesy a teď, když je zima, tak topit přestanou.