Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
René Jánošík Můj milý deníčku,
tak mi Petr vytkl, že málokdy píši o nahatém plavání na Vinohradech. Nemohu přeci pokaždé vypisovat, kdo přišel, kdo chyběl, komu se postavil a podobně. To by všechny po čase nudilo i v kronice klubu zasloužilých naturistů. Také bych mohl psát, že v pondělní sauně byl jeden hezký mladík a jeden chlapík s tmavými chlupy a pořádným údem. Ale nač to. Nicméně je zřejmé, že sezóna pomalu končí a tak chyběl starý pán s černými brýlemi, hezounek a dokonce i ten pán, co plave pomalu znak a všichni se mu musí vyhýbat. Doufám, že ten nikomu nechyběl. A zřejmě mají potíže s odpady, jedna z mís na močení byla plná žluté tekutiny, div nepřetékala. Jinak bych řekl, že bylo vše při starém. Málem jsem se však na plavání nedostal, zrovna bylo u Václava lidové shromáždění, řečnili různí nemakačenkové a vykrmení důchodci mávali výzvami k demisi. Cizinci lační památek nechápavě zírali, Klus zpíval svůj jediný hit, škoda že mu chybí vtip, o moudrosti ani nemluvě, a projít horní částí Václaváku prostě nešlo. Prý je ohrožena demokracie. No, za komunistů nám tu lid vládl a děkujeme, stačilo. Babiš drze prohlašuje, že se máme dobře a má žel pravdu. Žijeme si jako prasata v žitě a protestující zřejmě pálí dobré bydlo. Dotčení obchodníci museli být na mrtvici.
Tuhle jsem v práci koukal z okna a co nevidím, ženská nakládá dlažební kostky do kolečka a už ho veze. Prý dokonce vesele pokládala dlažbu a ženské z práce podle všeho nějaké podavačky také znaly. Zajímalo by mne, zda má stejný plat jako muži. No dobře, můj milý deníčku, nechme toho. Jedna naše spolupracovnice má dva doktoráty získané v potu tváře ve výzkumu. Tuhle za ní přišel lošák, a že prý jestli by mu za 50 tisíc nesepsala práci, že se nemusí bát, že už je domluven oponent, jenž práci schválí. Martina odmítla, tak šel Lošák za Míšou, vedoucí úseku s jedním doktorátem a ta se prý nechala slyšet, že by na to musela dostat placené volno. To asi ani není k smíchu, že můj milý deníčku. Ale lošák je pěkná tlučhuba, tak uvidíme, jak to celé dopadne. Ale stejně. Chtěl jsem poslat další teploměry na kalibraci, jenže ouha, než jsem se přinutil k balení, přišla mi upomínka za nezaplacenou fakturu předchozí zakázky. Takže nejprve musím donutit naši skvělou společnost, aby zaplatila. Pak teprve mohu zkusit poslat novou várku. Dříve vyřízené objednávky posílali na dobírku. Asi věděli proč. Tak prý je to tím, že se faktura k účetní nedostala. Překvapení? Ani ne.
Dnes před obědem byl vyhlášen červený poplach, že prý nám někdo stahuje data ze serveru. Byl vydán rozkaz vypnout všechny počítače, což se ukázalo jako zničující pro naši práci. Bez počítače nejsme schopni udělat téměř nic. Žádanky jsou elektronické, přístroje se ovládají přes počítač, seznamy vzorků se vytahují z počítače, z počítačů se tisknou výsledky atd. Hned mne také napadlo, jestli nebudu viníkem, když čas od času koukám na filmy pro dospělé. Takže teď už víme, kdo nejvíce kouká na porno. Jasně, je to nesmysl, stejně jako obvinění, že docent na něco klikl ve svém počítači. Příčina je zatím nejasná. Nejdříve jsme se tedy nudili, poté jsme zase počítače pozapínali a počítačoví technici zadali hledání *.phobos. Na každém patře nalezli jeden napadený počítač a ten jednoduše zabavili. Nejprve mne jali obavy, co budu dělat, pokud zabaví můj počítač, ale pak mne napadlo něco mnohem horšího a sice hrozba, že by zabavili počítač u sekvenátoru. To bychom byli bez nadsázky až na další vyřízení.
Jedu domů a jako vždy mám místenku a co se nestalo, vlak je plný dětí, nějakých junáků nebo pionýrů a podle všeho, můj milý deníčku, zastavíme kvůli nim v Ošelíně! A hned, jak se zvedli se na jejich uvolněná místa necpali další fakani. Fuj.
Neboť jsem cítil, že jsem zase ztloustl, dlouho jsem se bál jít znovu na měření, ale ve čtvrtek jsem se nakonec odhodlal. Takže od podzimku jsem přibral dalších 20 deka tuku. Co budu dělat, můj milý deníčku? Podle starších záznamů jsem už nabral půl kila tuku a půl kila bílkovin. Ostatní tvoří voda, obsažená podle všeho v nabytém tuku, případně ve svalech. Tak uvidíme, zda se mi nějak podaří nabírání udržet v rozumných mezích.
Krakonoš