Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Zdvihač lopatky Můj milý deníčku,
včera jsem byl v posilovně a trochu jsem neodhadl síly, takže mne při večeři sklátila prudká bolest mezi lopatkami. Celou noc jsem se budil bolestí, kdykoli jsem se pohnul, takže jsem nemohl pořádně spát buď kvůli bolesti, nebo kvůli přeležení. Člověk pochopitelně nemůže pořádně spát v jedné poloze. Nabízí se úvaha, jak se spalo v tranzitních věznicích na sovětských gulazích, kde byli lidé tak namačkáni, že se ani pohnout nemohli. Hu. Ještě že jdu v úterý na rehabilitaci.
Tuhle se naši po 22 hodině koukali na televizi a vyrušili je nějaké podezřelé zvuky z venčí. A skutečně, u přejezdu na konci Loman blikalo několik modrých majáčků, posléze přiletěl vrtulník, zase odletěl, majáčky blikaly ještě v půl druhé ráno. Otec pak našel na internetu, že se tam srazila dvě osobní auta, no žádný div, křižovatka je opravdu nebezpečná, že zasahovalo několik aut hasičů, dopravní policie i záchranky a že policie odkláněla provoz a že bylo místo otevřeno až ve 2.15 v noci. Snad ale všichni přežili.
Také se mi zdál sen, kdy jsme s Petrem byli na Madeiře, nejprve jsme obdivovali jakési skalní věže, poté jsme se koupali na pobřeží v moři, ale všiml jsem si, že opodál plave ropná skvrna, takže jsem měl výmluvu, proč vylézt z chladné vody. Přesunuli jsme se k nějakému domu vyrůstajícímu přímo z moře, podél jehož boku bylo schodiště se zábradlím, končící už ve vodě, jenže se ukázalo, že to není vzdor zdání vstup do moře, ale že se jedná o záplavu a obvykle je kolem domu cesta s parčíkem a stojí i docela daleko od moře. Také bylo vidět nějaké zaplavené továrny na druhé straně domu. Možná odtamtud připlula mastná skvrna.
A 12. dubna jsem viděl první šeříkové květy i v Plzni. Nehoráznost. A v Chyňavě mají soulangeanu velkou jako strom, nelžu, je vyšší než okolní patrové domy a je tmavorůžová. Další nehoráznost. Jinak sucho je značné, všichni trapně řeší Babiše, místo aby se zamysleli nad vážnými otázkami. Stavba rybníků je pochopitelně na nic, když neprší, nebude čím je naplnit. Poloprázdný Bolevák toho budiž důkazem. Nutné jsou ovšem přehrady, když už někde prší, tak na horách a nemůžeme si dovolit, nechat vodu z hor odtéct do moře, přes naše hranice nesmí prosáknout ani kapka, všechnu naši vodu musíme poctivě spotřebovat. Takže pořádně naplníme Novomlýnské nádrže, pryč s rybožravými ptáky, ti nám stejně jen ujídají z talíře. A dnes, 18. dubna už nakvétají sakury. V plném květu budou ještě před prvním májem. Hrůza hrůz. Vedle mne ve vlaku sedí nějaký trapný cizinec s rýmou a vytrvale popotahuje nosem a prská. Češi se také vytáhli, chvíli stáli v uličce, než si všimli, že jim z tašky vytéká víno. V ten okamžik se rychle ztratili a vylité víno nechali vlastnímu osudu. Pěkně to tu smrdí. Je začátek velikonoc a vlak je úplně plný. To opravdu České dráhy nenapadlo přidat vagón? Nebo spíše dva.
Tak v Praze už jsou sakury v plném květu, pavlovnie před hlavním nádražím jsou před rozkvětem. Do začátku května dozajista první květy rozkvést bohatě stihnou.
https://cz.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5b807bd445e6d