Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Posraná okna Můj milý deníčku,
opravdu mám už těch oken plné zuby, tolik jsem se těšil, že cestou do Prahy, když jedu pěkně Pendolínem s palubním internetem a mám konečně ssebou také sluchátka, tak že si konečně zase jednou pustím nějaká videa na internetu. Tak ne, zasraná okna jsou jiného názoru. Nejde mi zobrazit panel s připojováním k internetu a žel, hloupě jsem vypnul automatické připojování, že je stejně k ničemu, když musím potvrzovat souhlas. Zapomněl jsem totiž, že mám automatické připojení nastavené právě proto, že mne zlobí zobrazování dostupných sítí. Za všechno mohou ta zkurvená okna, se svými dírami atd., to je jisté. Navíc jsem četl, že už zase zamrzají, pokud člověk dopustí instalaci poslední aktualizace. Fuj. Zkusil jsem pomocník při potížích s připojením. Stále mi to vtipně radilo, abych se připojil, aniž by se obtěžovalo připustit, že bych mohl mít potíže se zobrazením nabízených bezdrátových sítí, a nakonec se mi dostalo vskutku vtipného doporučení, odeslat zpětnou vazbu kamsi do centrály, tam že určitě poradí, což ovšem není možné, neboť nejsem připojen k internetu. Hahaha. Tuhle zvednu úřední telefon a ženská na mne vypálí: Tak co, děláte čoko a merle? a za kolik? No, po delší námaze se mi podařilo z paní vytáhnou, že jde o psy a jak mne ubezpečila šéfka, jako Ivana, tak to teď docela frčí a prý, jaktože to nevím. Paní jsem ujistil, že čoko ani merle neděláme, ale mergle by se nám hodily i tak.
A 7. května jsem viděl v Plzni kvést pavlovnii. Takže, zpoždění vůči Římu jsme stáhli zhruba na měsíc. To je podařené. Kvetou akáty, takže to se střevíčníky vidím dost bledě, co se dá dělat. Je 9. května a prší. Jenže, vzhledem k suchu je to chabota.
Už jsem si můj milý deníčku ztěžoval, že Pendolíno před Smíchovem několikrát trapně stojí, takže má ostudnou dojezdovou dobu?
Takže bratr se mi chlubil, že se jeho manželka vrátila z nervové léčebny s poznatkem, že si vlastně není jista svou sexuální orientací a že prý už byla na nějakém setkání lesbičanek. Nebesa, co kdyby si na férovku přiznala, že má po 15 letech manželství prostě O. a dětiček plné zuby? Ale ano, narodila se do špatné doby a do špatných poměrů. To, co by bratrova domácnost nejvíce potřebovala, není větší byt ani rozluka manželů, ale jednoduše paní do domácnosti, trochu guvernantka, trochu služka, trochu kuchařka, trochu paní domu. Bratrova manželka to vážně nedává, to je zřejmé.
Jeden vtip k 9. květnu: V Moskvě nad Rudým náměstím vybuchne vodíková puma. Z dřímoty probuzený duch Lenina prohodí k Neznámému vojínu: „To byla šlupka, co?“. A neznámý vojín se podiví: „Was is das sslupka?“.
Takže jsem se na poslední chvíli rozhodl, že přeci jen zruším žlutý autobus, protože mám obavy ze zácpy za Loděnicí, a pojedu Pendolínem. Kupovat místenku na poslední chvíli znamená horší možnosti výběru. Pochopitelně volno bylo jen ve voze č.4, což je vůz určený pro fakany a ač jsem si říkal, že nesmím dopustit místenku do čtyřky, sedím vedle hlučné holčičky ve čtyřce. Ale vybabral jsem s internetem, takže si pouštím ze sítě Luboše Pospíšila. A pochopitelně zácpa se nekoná, ta červená z doby kolem oběda už je dávno zelená. Koukal jsem na google mapu. A Pendolino jede 20 km za hodinu. Hahaha. Tak už stojíme. Hahaha. Přece nebudu jezdit do kina už v 15h. Nebo mi nic jiného nezbude, co myslíš můj milý deníčku.
Ještě něco, stavba nové nechtěné budovy pokračuje a co se nestalo. Na naše malé parkoviště si to jako velká voda zamířil velký nákladní vůz s přívěsem, nebo jak se správně česky jmenuje kamion, načež rychle zjistil, že přecenil své síly a prostě se tam neotočí. Následovalo půlhodinové představení, při němž se řidič a dva závozníci pokoušeli dostat tuto obludu z parkoviště, aniž by vyleštili některé ze zaparkovaných vozidel, popřípadě aniž by porazili některou lampu veřejného osvětlení či některý z úžasných stromků. Nakonec se dílo podařilo, ovšem za cenu vjetí na trávník. Ve výsledku nejohroženější byla asi závora a pak auto U.-G. Kamion musel pochopitelně vycouvat, otočit se žádným způsobem nemohl. My, co jsme hleděli shůry, jsme to věděli hned.