Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Kurvy administrátorské aneb Intolerance Můj milý deníčku,
už jsem zde myslím zmiňoval naše nové obyvatele, co mají jen jedny klíče. To přináší řadu těžkostí, neb v bytě bydlí zdá se nejméně oba pánové a ještě dvě ženské. Tuhle ten, co jsem ho pouštěl dovnitř, odešel s jakýmsi podezřelým, ale celkem pohledným mladým mužem, jež si při čekání opravoval utrženou podrážku u tenisky tím způsobem, že ji prostě přivázal tkaničkou. Pak se objevila starší žena a marně zvonila, odešla, posléze přišel muž ze Slovan s mladší ženou, opět marně zvonili, odešli, pak dorazili všichni tři a nakonec i majitel klíčů, aby je všechny pustil dovnitř. Tedy vážně by mne zajímalo, co je to za lidi.
Neboť jsem narazil při hledání jistých snímků na staré erotické fotografie, řekl jsem si, že jsou zajímavé a dám si je na profil, aby darmo neležely ukryté na CD. Dobře, upravil jsem je, ořezal, nahrál do nově vytvořené galerie, pečlivě promyslel jejich pořadí a čekal na schválení. Při kontrole jsem zjistil, že mi ty kurvy administrátorské drze přeházeli pořadí a sice mi seskupili takzvaně neerotické snímky zvlášť a takzvaně erotické snímky také zvlášť. Musím říci, že už dávno mne nic tak nerozzuřilo, jako tohle. No kde to jsme? Ještě bych chápal, že hanbaté fotografie mají být zneplatněny pro ty, co si je prohlížet nechtějí, ač i to je pochybné, ale měnit kvůli tomu pořadí? Tak předně, osobně mi uniká smysl podobných opatření - kdo se kouknout chce, ať se koukne, kdo ne, ať jde dál. A že to někoho pohoršuje? Tak ať se jde vycpat a vystravit do muzea pošahaných kreatúr. A děti? Ale no tak. Ještě vždy, když budou chtít, mohou tvrdit, že jsou prsatá blondýna. Pokud už, řešil bych věc na úrovni celé galerie a ne jednotlivých snímků; prostě když tam bude byť i jen jeden s nevhodným obsahem, tedy řekněme s obnaženými pohlavními orgány, popřípadě s obnaženými zadky, galerie se označí jako závadná. Mimochodem, a pohledy do květů rostlin nejsou etrotika, když jsou to též obnažené rozmnožovací orgány? Popravdě řečeno, opravdu mi velmi vadí, že by si někdo mohl prohlížet jen část mé galerie, tu neerotickou a tu druhou, erotickou část by odmítl jako pohoršlivou. Dokonce bych velmi ocenil, kdyby takovému člověku byl rovnou, samovolně a jednou pro vždy, zakázán vstup na můj profil. Ale vítr myslím vane úplně odjinud, ne od lidí, co si prohlížejí profily na IB. Navíc mi není jasné, co pánové administrátoři ve své nekonečné moudrosti jako erotiku označí a co ne. Zjevně rozhodnutí záleží jen na jejich libovůli. Ne nadarmo si Kája Saudek postěžoval, že dnešní doba je horší než komunisti. Ti dílo buď povolili nebo zakázali, ale nikdy by si nedovolili svévolně bez souhlasu autora dílo změnit. Ale opravdu mne omráčila odpověď podpory na můj dotaz stran této věci: prý že podnět předají programátorům. To mne tedy podrž! Buď jak buď, jde o zjevný projev nesvobody a na to jsem, jako osoba vyrůstající za reálného socialismu, velmi háklivý. A husí kůži mi nahání představa, že by mohl na světě být člověk, jehož by pohoršilo, že snímek označený jako erotický, by mu erotický nepřipadal a dal by najevo svou nelibost a co hůř, někdo by ho vyslyšel!
Tuhle jedu trolejbusem a čtu tyto Ovidiovy verše:
jiná zas, když se směje, tak hřmotně a odporně vřeští,
jako když oslice hnusná ze mlýna hýká a řve.
A co se nestane, jen je dočtu, začne se jedna veselá slečna smát opravdu jako když oslice hýká a řve. Docela mne to pobavilo.
Mimochodem, pizza menu po třech chodech odpadlo. Když bratr poslal do nakladatelství dotaz, ani se neobtěžovali odpovědět. To je teď nová móda. Když bych měl říci něco nepříjemného, tak prostě cudně mlčím. To za komunistů se neostýchali. I kdepak.
Pondělí:
Tak na dnešek se mi zdálo o Langové, jak jsem šel na návštěvu do Krče. K tomu není, co dodat.