Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Král vín Můj milý deníčku,
když jsem měl jet neoblíbeným vlakem do Prahy, všiml jsem si, že je na přepřahání připravena nejen lokomotiva, ale též vagon. Tak jsem nenastoupil, nýbrž sledoval, jak odpojili mašinu, ta odjela podle pokynů semaforu a dále jak couvala nová lokomotiva s prázdným vagonem, aby se připojila k ostatním vozům a před touto jedoucí soupravou si to hasí chlapík s dvěma pivy přes přechod přes koleje a ani nezrychlil krok. No dobře, pohodlně to stihl, ale já bych takový klid nezachoval. A člověk málem chápe, proč po opravě nádraží už přechody přes koleje nebudou. Jen podchody. Na rozdíl od Ostravy.
V pořádku jsem dojel do Prahy, v Ponrepu navštívil moc zajímavý filmeček z roku 1924 a vyrazil do DČ, bylo plno, ale já se komusi vnutil ke stolečku, poručil si večeři když tu mi došlo, že je sobota a vlak ve 20.12 nejede. Hahaha. Objednávku jsem zrušil, u stolečku se omluvil a utíkal na vlak. Pěkná ostuda, jen co je pravda. Hahaha. Ještě že jsem koupil u Kabáta koláčky, jinak bych jel bez večeře. Představa, že bych se dostal do postele k půlnoci se mi ani trochu nelíbí, takže vlak ve 21.12 jsem zavrhl. Na Babylonii zmizela duhová vlajka. Žeby zvítězila jistá radní Prahy 1, jíž tamní pochybný podnik vadil? Musím to zkusit zjistit na internetu.
Navštívil jsem po roce Krále vín. Bylo to pěkné, byť jídlo nebylo tak uspokojivě řešeno jako loni. U mís s kostičkami sýru sice byla párátka k napichování, ale většina lidí jsou prasata a hrabali do nich svýma špinavýma prackama. Posledním vzorkem jsem se málem zadusil, chvíli jsem se dokonce nemohl nadechnout a sladkou chuť slámového vína jsem pak cítil ještě dlouho poté. Takže jsem šel domů. Koupil jsem tři lahve. Šampiona Veltlínské zelené za 205 KČ, chutná hnusně jako každé Veltlínské, ale má bohatou dochuť, dále panenské, útlé, ale vysoce hodnocené rulanské bílé a ryzlink z Habánských sklepů. Ten je také dobře hodnocen, ale mají ho v Albertu, ovšem o třicet korun dráž.
Vzbudil jsem se dnes v půl čtvrté s tím, že nemohu dýchat stran ucpaného nosu. Navíc žaludek se tvářil, jako že má hlad. No, v pět jsem tedy vylezl z postele. To už bylo zřejmé, že neusnu. A ve čtyři se někdo vracel domů, podle bujaré nálady bych řekl, že z tahu.
V bazénu mne dost silně rozbolely svaly takhle na levém boku, až jsem myslel, že nedoplavu. Možná je to důsledek nadměrného pipetování, v pátek jsem stahoval devět nipt. Ale zase jsem viděl nejméně jeden opravdu pěkný zadeček nošený naostro a ti dva mladí cizinci nakonec sundali plavky.
A ještě něco. Byl jsem na kontrole na urologii. Upozorňovaly mne, že budu čekat a opravdu jsem čekal. Dorazil jsem v 16.45 a odcházel v 19.30 a to mne ještě ze známosti upřednostnili. Když je ordinace 15-19 a pan doktor dorazí v 16.30, dá se něco takového očekávat. Starý Bolevec je ovšem nanejvýš pozoruhodné místo, jen co je pravda, můj milý deníčku.
A včera večer byly ve Fr.L. 2 cm sněhu.
Hromadná meditace. No toto. Já chci telepatický jogurt!
Večer: V sauně byl obzvláště pěkný mladý muž a když jsme odcházeli, dal se se mnou do řeči a má navíc moc příjemný hlas. Aj.