Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Schůze Můj milý deníčku,
když jsem se vracel ze schůze origamistů, nejprve jsem neměl žádné podezření, ale postupně jsem pojal podezření, jež se v Kařezu potvrdilo na odjezdové tabuli. Ano, můj milý deníčku, rychlík vyšší kategorie Radbuza pravidelný odjezd ve 20.12 jel z Berouna jako osobní vlak a stavěl na všech stanicích. Bylo to opravdu únavné a zpoždění 20-25 minut se jeví jako téměř neuvěřitelně malé, zvláště připočteme-li pravidelné pomalé. Žádné oznámení, prostě nic. Docela bych rád věděl, kolik lidí nastoupilo a vystoupilo na těchto nepravidelných zastávkách. No, zkusil jsem vystoupit na Doubravce, asi to nebyl úplně dobrý nápad, dříve jsem se domů nedostal, ale to se dalo ve vlaku špatně odhadnout. Na pěší vzdálenost je to v podstatě stejné a trolejbus, pokud bych ho ovšech chytil, by mne dovezl až domů.
Včera byla důležitá schůze, šéf nás požádal, abychom se pokud možno všichni zůčastnili a pokud někdo nemůže zůstat až do konce, ať raději vůbec nechodí. Na konci schůze dělal posmutněle vtipy jako že je své dvojče. Soudím, že byl stejně otřesen jako my a že mu teprve tehdy došlo, když si vyslechl projev nového hlavního šéfa zaměstnacům, že už svoji milovanou společnost prodal, nikoli jak strašil Babišovi, ale tomu žralokovi, co se nám se svými nohsledy přišel představit, že tedy není zakládajícím členem nově vzniklé sítě klinik, ale že nás prostě tato síť zhltla. Zdá se, že brzy nezůstane kámen na kameni a ani si nevšimneme, jak k tomu došlo.
Sedím v Pendolínu, jedu domů, neb rodiče jsou v české Skalici a protože musím sedět vedle ženských, jedoucích do Fr.L. a neustále žvanících, pustil jsem si Allu a to celkem nahlas, ať si pěkně užijí. Je hnusně, prší, zato v Moskvě bylo před dvěma dny 27°C.
Tak tohle vypadá na pořádný průšvih, nejde mi napájení do přenosného počítače, mimochodem kdoví jak dlouho. Pokud to není přívodním kabelem, budu odkecaný. Nebesa, jak mohu přežít týden mimo práci bez počítače? To se přeci přežít nedá? A kdoví, jak dlouho by trvala oprava. No, zkusím koupit kabel a uvidí se. Také jsem si doma pouštěl DVD s Klanem létajících dýk a v půlce se film zasekl. Ten náš rekordér moc DVD opravovat nesvede. Závažná vada, jíž jsem si už všiml. Sedím v Pendolínu zpět do Plzně a budu se muset obejít bez počítače, neb musím šetřit zbytek baterie na horší časy. Hlavně že mám místenku do kecacího oddílu, ale ke stolečku.