j.j.k (51/175/75)

– ČR » Mostecko
knedlíky Mikrovlnka a knedlík???
Prej, esli mám recept na ty knedle do mikrovlnky ... by jeden nečekal, jak knedlíci hýbou světem :D ...
Zdehle je můj starý recepis:
KNEDLÍÍÍÍÍKY
V KRÁMĚ KOUPÍME, ČI VE SPÍŽI VYČMUCHÁME :
1 kg polohrubé mouky z pšeničky (co je jeden kilogram všichni víme)
1 litr mlíčka od kravičky (co je jeden litr všichni víme, i když někteří vědci připouští, že není litr jako litr, třeba litr peří versus litr železa). Mlíčko můžete klíďo nahradit vodičkou, prostě podle nálady nebo stavu mlíčka ve spíži
1 kostka droždí kostka……. co je kostka ……prostě taková ta mrňavá, co se blbě hledá v chlaďáku v krámě)
2 vejce od slepičky, (není-li po ruce slepička, chyťte si jinýho nejbližšího ptáka)
Bylo zjištěno, že knedlík se povede i bez vajec, takže i v tomto bodě je možno zařídit se dle nálady či stavu vajec ve spíži či stavu ptáků v okolí
1 špetka soli špetka je množství sypkého materiálu, co se nám udrží mezi dvěma prsty, čili špetka je něco subjektivního, každý má jinak velkou špetku v závislosti na tělesných proporcích, patříte-li k těm, co strávili řádku let u kolovrátku dejte špetky jen čtvrtinu).
Může se taky stát, že váš požadavek na slanost knedlíku bude jiný, pak množství špetek nebo čtvrtin špetek přizpůsobte vaší chuti
asi 4 rohlíky „4“ je jasný počet, proč tedy to „asi“, inu každý jedlík má rád jiný knedlík, v tomto bodě je možno experimentovat, rohlíky (nebo dokonce housky!) mohou být jen 2, nebo třeba 8, aj 12
A co teď s tím ...
Připravíme kvásek, to znamená, že asi 1 dcl mléka (vody) zahřejeme, aby bylo vlažné (vlažné je něco, co nás hřeje, ale nepálí), rozdrobíme do něj droždí a čekáme, až se kvasinky proberou a začnou se nám množit (připomínka pro perfekcionisty – kvasinky netřeba počítat, stačí odhadnout, kdy jich je asi dvojnásobek původního množství)
Mezitím se můžeme dloubat v nose, nebo lépe – nakrájíme rohlíky nebo housky na kostičky. Když je kvásek připraven (ready), v míse smícháme všechny suroviny dohromady a koukáme celí vyjevení, co je z toho za bláto. Ano, vypadá to děsně, je to řídký, fuj, bude z toho vůbec knedlík ? Jo, bude, ale teď to necháme zase v klidu vykynout. Když nám těsto leze z mísy, nebo i po stole, znamená to, že jsme už měli knedlíky začít dělat dříve. Ale to nevadí, těstu vynadáme a nacpeme ho zpátky do mísy.
Vezmeme si k ruce silikonovou formu podlouhlého tvaru (srnčí hřbet) a nalijeme do ní asi 1/4 množství těsta, strčíme ji do mikrovlnné trouby a zapneme ji na 6 minut na výkon cca 700-800W.
Hop……a je tu knedlík ! Opakujeme ještě 3x ….Hop …. a jsou tu 4 knedlíky !
Důležité upozornění – toto těsto nelze používat na klasické vaření knedlíků, je určeno pouze do formy v mikrovlnce !!!
Nacpěte se skvěle to vám přeje