Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Velvyslancova noha Můj milý deníčku,
únosci poslali na velvyslanectví nohu, jen se zatím neví čí. Tuhle jsem četl, že francouzský president byl na nějaké slavnosti, pronášel zrovna zdravici nebo projev, když tu náhle ostřelovač ukrytý na střeše omylem vystřelil a zranil dva náhodné zaměstnance chystající zahradní slavnost.Ihned jsem si vzpomněl na Lemův Futurologický kongres. Ještě že si některý z účastníků slavnosti nesahal do kapsy pro kapesník.
Minulý týden jsem nebyl doma, takže jsem musel jet tento, abych vyměnil ložní prádlo po 5 týdnech, což se ovšem ukázalo jako ne zrovna šťastné. Jednak bych se uchránil sobotních nepřístojností a jednak bych se vyhnul alespoň jedné části výluky tramvají u nádraží. Spojení se navýšilo o jeden přestup, patrně by bývalo bylo lepší, kdybych jel trolejbusem a přestoupil u Mrakodrapu. Takhle jsem čekal na tramvaj, pak na náhradní autobus, ten stál na třech křižovatkách, ale protože jsem sehnal místenku, stihl jsem nakonec vše, jen svačinu jsem byl nucen zhltnout ve vlaku. Dále, dnes je pátek, včera byl čtvrtek a byl jsem v Praze na setkání. Stále tedy ve vlaku. A ke všemu je v sobotu v Plzni zajímavá přednáška o přírodě západu Čech. O tu tím pádem také přijdu. Navíc má být hezky, mohl jsem vyrazit do Prahy za jarní přírodou a na výstavu orchideí, kdoví, jak bude příští týden. Závěje, holomrazy, smrt, zhouba a tak dále. Také mne spolupracovník pozval na tajnou poradu. Tady je to půl na půl, ta hospodská posezení pro mne moc nejsou, ale tentokráte bych býval docela rád šel, zjišťovat jak se věci mají. Na seznamu zveřejnili hanlivý článek o Pugačevové. Většina textu dokazovala naprostou neznalost jejího života, její tvorby a hlavně její neskonalé obliby. A velmi je těšilo, že s písní primadona byla na Eurovizi až patnáctá. A jak dopadli naši? No dobře, chci říci, že Allu tato svízel trápit nemusí, u jejích obdivovatelů i tak píseň zabrala. A co by za to některé naše zpěvačky daly, mít její postavení. Duši určitě, že můj milý deníčku. Také ji napadl nějaký bloger v Rusku, ale toho smetl jistý vedoucí programu, když řekl, že posezení s Alou k silvestru prostě patří a že mladí na televizi stejně nekoukají a lidé nad 45 let ji milují. A bylo hotovo.
Tuhle jsem byl s matkou na Americe a v dáli mne zaujaly jakési haly nebo stany. Dozvěděl jsem se, že jde o velkoprodukci kuřat, kachen a krůt, jednu z největších u nás. V jedné z mnoha jejich hal se objevila ptačí chřipka a tak museli vybít 35 tisíc ptáků a to i v Klestu, kam to prý už zanesli zaměstnanci. Ztráta rodinné společnosti je tři miliony, stát jim nahradí dva. Připadá mi, že opravdu stačilo nejprve vyhlásit obklíčení a sledovat, kde všude se chřipka objeví a nevybíjet všechno hned. To Libereckou zoo nevybili, ale čekali až co chcípne. Jako vždy se každému měří jiným metrem, že. Ale zpět ke chřipce. Ten uhynulý kačer v Ohři, jak si ho matka všimla měl možná opravdu ptačí chřipku. A postavit si haly s ptáky u ptačí rezervace také asi není úplně dobrý nápad.
I v Chebských zahrádkách udeřilo jaro, viděli jsme talovíny, sněženky, prvosenku bezlodyžnou, šafrány, a dokonce i jaterník, ovšem Labutí jezírko je stále ještě zamrzlé.































Měl jsem jeden divoký sen, jel jsem vlakem, přistoupil nějaký chlap, chvíli jsme jeli dál a najednou mne ten chlap začal líbat. A jak už to bývá, byl konec.
A ještě můj obvyklý jídelníček:
budík 5h
někdy sacharid do 50q v 6.30 po cvičení
snídaně: 8h 2x houska nebo rohlík s máslem a marmeládou + sušenky typu BB dobré ráno 50g
oběd: 11.30h jogurt 200g s vločkami nebo vysokosušinový tvaroh 120g s 2x houska nebo rohlík + 50g oplatka nebo sušenka; občas teplé jídlo z nějakého bistra, obvykle bezmasé jídlo
svačina: 15h dva plátky vánočky (100-200g) + 50g
večeře: 19.30h sýr 30% (100g) nebo jogurt a dvě malé bagety (200g pečiva), někdy rybí konzerva; poslední dobou ještě asi tak dvě hrsti oříšků s rozinkami nebo trochu instantní kaše ve vodě
Když jsem na So, Ne u rodičů, tak na oběd maso s přílohou a někdy též se zeleninou (např. rizoto na český způsob), porci neodhadnu, snad něco na způsob závodní jídelny, k večeři 6x tousty s vejcem a šunkou nebo zbytky od oběda, snídaně, svačina a časy v podstatě totéž.