Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Kung fu Můj milý deníčku,
tak jsem byl na filmu Cesta draka a byl jsem poučen, jak to s tím kung-fu vlastně bylo. Tento omyl, patrně nechtíc, způsobil Bruce Lee. Jinak film byl v čínštině s čínskými, bengálskými a anglickými titulky. Celkový dojem je rozhodně příznivý a film je nejvýš poučný.
Tuhle mne venku potkal onen pracovník místní kuchyně, co se mi tak líbí a pozdravil mne. Z toho jasně plyne, že si mého zájmu všiml, že jsem mu pro smích, a že je opravdu sladký. No nic.
Také jsem byl v Zoo, bylo to hezké, byl jsem na zakázance, což je ta nová betonová stezka ve svahu. Všechno by bylo v pořádku, člunozobci, magot, pajehňátko, kasuáři, oblíbený pavilon Sečuán, kdybych nezapomněl na velemloky, nové lvy a mravenečníky. Že bych tam šel ještě jednou? A také by mne zajímalo, v čem je ten nový pavilon hrochů lepší, než ten starý, když je tam vidět totéž. Ale hrošítko je rozkošné, to zase ano.
Zhasněte lampióny . . .
Později:
Tak jsem se do Zoo vrátil, viděl jsem moc roztomilé mravenečňátko, dokonce plazilo jazyk, dále hravé tapířátko čabrakové, jež se snažilo vylézt mamině na záda, což se jí, vzhledem k velikosti tapířátka moc nelíbilo. Všiml jsem si ale, že má tapířátko poškozený chobůtek, tak doufám, že to není nic vážného a tapířátko bude v pohodě. Velemloci jsou trapní, ani nechodí po zadních, ani neloudí nože, zajímavé je tak leda samotné velemlokárium. Také jsem zjistil, že ten velký velemlok Karlík je ještě v Praze, zápůjčku z Němec prodloužili, bodejť by ne, když je vycpaný. Viděl jsem i celebrity (pro pamětníky, jde o uprchlé ibisy skalní), pěkného bažanta, kvetoucí orseje, tapíry jihoamerické a ty nové indické lvy. No, vypadají poněkud odlišně jako lvi berberští.