Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Uši Můj milý deníčku,
tomu drzounovi, co včera po zkončení kanadského filmu Délka vlny vykřikl Ještě jednou by měli uříznout obě uši. O některých věcech se prostě nežertuje.
Na dnešek se mi zdálo o J., jak mne uvedl do rodiny jako oficielního přítele. Hmmm.
Narazil jsem v jedné samoobsluze na sušenky bez kokosového tuku, dnes velká vzácnost, navíc mají nižší celkový obsah tuku, než je obvyklé. Kokosový tuk je nahrazen slunečnicovým olejem a světe div se, sušenky jsou chutnější, než ty plnotučné. Navíc si jejich chuť pamatuji z dob reálného socialismu. Takže už je jasné, proč nemají dnešní sušenky tu dřívější dobrou chuť.
Tuhle jsem se vracel z oběda a co nevidím. Chlapa ve spoďárech jak leze do Kunratického potoka. Ještě se na mne zašklebil, ale jak jsem byl rozjetý, tak jsem ho tam ponechal osudu, takže nevím, zda to byl blázen, otužilec nebo ještě něco horšího.
Ještě jazykový koutek:
o původu slov
škola a košile jsou slova latinského původu, kabát, šála nebo halenka jsou slova původně perská, tričko nebo blůza francouzská, svetr anglický, bunda maďarská
a teď hříčka
Na náměstí usedl ptáček na bidlo a vystavěl si z něj své bydlo. Pak zafoukal vítr a obě bi/ydla spadla. A teď jaké i/y?




















Opět jsem byl v Bonbonu a opět mám zaděláno na uroinfekci. Opět to bylo hnusné (jasné, nesmím stříkat) a tak si říkám, už abych byl z Prahy.