Davca1 (23/175/61)

– Břeclav
Fejeton o rozlévaném vínu Tak trochu píšu :)
Taky už jste přišli do restaurace a zjistili, že na jídelníčku či vinném lístku je rozlévané víno? Ať už to je Klaret, francouzské Chardonnay nebo světle růžové Rose – určitě jste si nejednou řekli, co to vlastně vůbec je? Taky jste si už pomysleli, co se s tím všechno musí dělat, když musí být za každou cenu „rozlévané“? Nemyslím si, že aby tomu tak bylo, tak musí projít nějakým procesem, aby se tak mohlo titulovat.
Ale zase si myslím, že se tomu říká „rozlévané víno,“ protože k vám přijde číšník s láhví červeného, ale skleničky vám žádné nedonese. Napřed si říkáte: „Co to má znamenat? Co s tím asi udělá?“ Takže se hodně divíte, když vám ho vylije na hlavu. Samozřejmě jste to nečekali, takže začnete nadávat, až se na vás ostatní lidi, kteří na něj byli předem upozorněni, nevrle podívají. Ale určitě je to šok. Na vaše stížnosti číšník klidně odpoví: „Ale…ráčil jste si přeci objednat rozlévané víno.“ A lidé u stolů se vás ptají, co jste čekal.
Proto vám radím, nikdy si ho neobjednávejte, nemuseli byste být spokojení. Pokud se ale chcete umýt a zrovna vám neteče sprcha, vřele doporučuji, nemusíte ani volat opraváře.