daddy50 (72/178/83)

– Ostatní země » BA-München
Mladsi / starsi z iboys.cz
Je tu úterý a s ním i další Příběh (1.díl) na téma, které zajímá většinu starších.

Co vlastně vidí mladší na starších?

Vezmu to opravdu Očima MATĚJE V. a rovnou rozdělím na 2 díly, protože se mě to samozřejmě týká.

Většina mých známých jsou starší a v podstatě s vrstevníkama si tak dobře nepopovídám. Takže do 20-ti let jsou ostatní tabu. Není to tak, že bych k nim měl odpor. Přece jen se spolužáky vycházím dobře a mám mezi nimi plno kamarádů. Mimo školu už nastává tedy věková hranice zmiňovaných zhruba 20 plus. Pojďme si tedy říct, co vidím já a také moji vrstevníci na starších.

Chceme si rozumně popovídat
Jako nejsilnější důvod považuji právě tenhle. Jsem vyspělejší. Ano, jsem a většina mých vrstevníků určitě také. Proto řešení teenagerských věcí nám například ve škole stačí až až. Se starším si jednoduše můžete popovídat o čemkoliv, snaží se Vám poradit se vším podle jeho zkušeností a můžete rozebírat témata, která byste před “šestnáctkou” raději ani nevytáhli. Samozřejmě znám i starší, kteří pořád ještě “nevyrostli” a chovají se někdy hůře než my, náctiletí. S těmito případy jsem se setkal jen ojediněle, naštěstí.

2. Spolehlivost

Tento důvod je taky velmi silný. Většinou se Vám nestane, že starší budou méně spolehlivější než ti mladší. Ani oni nemají rádi nespolehlivé. To znamená, že když něco slíbí nebo se na něčem domluvíme, dodrží to a bez zbytečných prupovídek a výmluv. Když opravdu něco nevyjde a není to jejich vinou, dokážou Vám rozumně vysvětlit co a jak.

3. Mají to v hlavě srovnané a ví, co chtějí

Starší si už pubertou prošli, mají své cíle, v hlavě tudíž většinu věcí srovnaných a hlavně vědí, co chtějí. Pokud se jedná o vztah, nemusí každý týden mít někoho jiného, protože toho mají už dost a chtějí se usadit. Ale pozor, tohle se netýká samozřejmě všech! Hodně lidí si také zakládá na volných vztazích. Takže je to 50 na 50. Já ovšem preferuji ty, kteří se z toho už vyléčili a chtějí mít pevný vztah se vším všudy. Bez lží, zbytečných hádek a podvádění.

Tohle je zatím vše o tomhle tématu. Čeká Vás ještě druhý díl, kde naleznete další důvody. Ale to necháme už na příště.

Mějte se hezky a buďte na nás, mladší, hodní.

Hezký zbytek dne/večera přeje MATĚJ V.