Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Omissa Můj milý deníčku,
tak se mi zdá, že tak nějak bez potlesku jsem minulou neděli ukončil sezónu, stylově vzácným jeřábem opominutým. Bylo sice krásně, ale hnusný vítr a zima. Nakonec jsem rád prchl do teplíčka. A mohu být rád, že jsem nechytil další rýmu.
S neklidem sleduji další rádoby otřesný případ korupce a klientilismu (nesrozumitelná a nejasná cizí slova, pročpak asi). Mám trochu obavy, abychom za chvíli neměli sice čisté, ale prázdné ruce a sice čistý, ale holý zadek. Co myslíš, můj milý deníčku? Celý ten útvar pro odhalování organizovaného zločinu by měli ihned rozpustit. Kolik, ptám se, zavřeli skutečných mafiánů-zločinců? Například z okruhu dagestánské mafie. No, pověz můj milý deníčku!
U nás v práci přituhuje, ta koza z ambulance nám pořídila lednici s mrazničkou do laboratoře, aniž by se nás alespoň formálně zeptala, zda nám zrovna tento typ vyhovuje. No nic, to je spíše ještě prkotinka, ač obtěžující. Mrazák je u země, takže se musíme ohýbat, lednice je zbytečně velká a dveře se sami zavírají. Ale zvykneme si, jak jinak můj milý deníčku.