Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Košťál Můj milý deníčku,
tak jsem zase jednou nedával pozor a šup, už to bylo. Ráno jedu na výlet, kupuji lístek do Třebenic a ono nic, stanice prý není v počítači. To mi přišlo divné, na mapě je, ale až u pokladny jsem si všiml, že není na již vyzkoušené trati do Libochovic, ale na zrušené odbočce. Takže jsem jel do Čížkovic a šel pěšky, abych zjistil, že z Litoměřic jezdí autobus navazující na vlak a že vlak do Třebenic jezdí, ale neprovozují ho České dráhy, ale nějaký spolek nadšenců a pochopitelně pouze v létě. Kdybych ovšem měl chytrý telefon, že můj milý deníčku.
Po hradem jsem zjistil, že tam má růst jeřáb český, no něco jsem našel, ale připadá mi, že jde spíše o Sorbus danubialis. Doufám, že mám schovanou Lepšího adresu, snad poradí.
A Senecio erucifolius jsem u Kololeče asi trefil. Ale jde o to, co z toho byl opravdu on. Na spodek jsem se jaksi zapomněl podívat. Už mne navíc tlačil čas. Stihl jsem i muzeum českého granátu, šperky vystavují moc pěkné, největší český granát mi přišel docela malý. Kameje jsou ovšem nádherné.
A jen tak na okraj, zase už mám nějakou rýmu. Nebesa, je to tak únavné.

Druhý den:
Ano, Lepší mi potvrdil, že jde pouze o S. danubialis, S. bohemica snad na Košťálu rostl, ale sám Lepší ho tam hledal marně.