runner275 (66/185/90)

– Praha » Milovice
Anonymní sex
Webový server GayLesbian Health udělal mezi svými čtenáři anketu, jak často mají anonymní sex a jak se při něm chovají. Zúčastnilo se jí více než 360 respondentů, lze předpokládat, že většina z nich byla Američanů. (Minimálně jeden z nich byl Čech .) Vzhledem k zaměření serveru lze předpokládat, že mezi jeho čtenáři jsou buď muži, kteří věnují větší pozornost svému zdraví, ale také ti, kteří mají nějaký konkrétní zdravotní problém.
Třetina respondentů byla ve věku 36-45 let. Podobný podíl tvořili muži mladší než 35 let a necelá třetina byla naopak starší než 45 let. Desetina mužů uvedla, že je HIV pozitivních. Třetina uvedla, že alespoň jednou chytila při anonymním sexu nějakou sexuálně přenosnou chorobu. Dvě procenta mužů připustila, že přes vědomí o nákaze jinou pohlavní chorobou měla anonymní sex a ohrozila jí tak svého partnera.
Ani jeden muž neodpověděl, že v životě anonymního sexuálního partnera neměl. Necelá pětina uvedla, že měla 1-5 takových partnerů. Spolu s kategorií 26-100 partnerů to byla nejčastější odpověď. Podobný podíl rovněž odhadl počet takových partnerů v celém životě jako vyšší než 250. Nejoblíbenější praktikou byl orální sex (44%), anální sex preferovalo 36% mužů a vzájemnou onanii 14% mužů. Šest procent mužů dává přednost jen společné onanii.
Tři pětiny mužů uvedli, že pokud došlo k análnímu sexu, tak vždy použili kondom. Necelá pětina uvedla, že to bylo ve většině případů. Při orálním sexu ho alespoň někdy použilo jen 14% respondentů. Zpravidla to ale bylo v menšině případů.
Nejoblíbenějším místem pro hledání nahodilého partnera byl internet (uvedla ho téměř polovina respondentů), více než čtvrtina upřednostnila saunu nebo bar (bylo možných více odpovědí). 13% mužů uvedlo veřejné WC.
Necelá třetina uvedla, že při náhodném sexu sdělí svůj HIV stav a zároveň se partnera zeptá na jeho. O něco více než čtvrtina mužů se na to nikdy neptá. Stejný podíl uvedl, že někdy se ptá, jindy ne. Jen málo mužů sdělovalo partnerovi jen svůj stav anebo se jen zeptali na jeho. Čtyři procenta mužů připustila, že při sdělení svého stavu alespoň jednou lhala. Protože to zřejmě byli spíše HIV pozitivní, pak to mezi nimi byla téměř polovina.
To potvrdil i další, zatím méně rozsáhlý průzkum na tomto webu. Tam desetina mužů uvedla, že někdy některému svému partnerovi lhala o svém HIV stavu. Ale jen polovina přiznala, že partnerovi vždy čestně sdělí svůj HIV stav. Skoro polovina pak informaci od partnera vždy věří. Poněkud překvapivé bylo, že necelá třetina mužů uvedla, že o HIV s partnerem hovoří, další třetina se snaží chovat tak, jako kdyby každý HIV pozitivní byl. Varovné ale je, že čtvrtina mužů se snaží HIV stav partnera odhadnout podle jeho vzhledu a šestina dokonce předpokládá, že partner je negativní, pokud jim on sám neřekne o své HIV pozitivitě.