Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Rydlo Můj milý deníčku,
čtu teď něco od Fuchse:
Velmi citlivý a jemný hoch nemusí být ještě přecitlivělý a změkčilý - a veselý a neposedný může být i zamlklý a vážný.
A také jsou tam zajímavé úryvky z Goetha:
Zřídka se utkávám se svým srdcem, avšak ještě řidčeji s ním souhlasím. To znamená, že se vydáváme za dobré přátele, ač zároveň nejsme téhož mínění.
Vidíme jak vadnou květiny a jak padá listí, ale vidíme též, jak zrají plody a klíčí nové pupence. Život náleží živoucím a kdo žije, musí být připraven na změnu . . .
Sobotní výlet do Polabí nepřinesl v podstatě nic nového, jen jsem si zase trochu procvičil trávy, zato setkání s bájným Rydlem bylo nesporně zajímavé. Už se nedivím, že se tam tak dobře vyzná. Opravdu přírodní muž.
Jistý M. z tai-či mne ničí. V zimě si po cvičení převléká spodní prádlo a toho svého nijak neskývá, a připomínám že je nač se dívat, teď v létě navíc chodí na ostro, po pondělní sebeobraně ho nasoukal do džínsových šortek. Div jsem nešel do kolen. Musel jsem rychle prchnout. Ten by rozhodně stál za hřích, to ti tedy povím, můj milý deníčku.
Později:
Když jsem se začal v bazénu AXA svlékat, zjistil jsem, že nemám plavání. Už opravdu melu z posledního. Ještě že se u nich dají půjčit plavky i ručník. Nicméně plandající klíče na ruce mi opravdu vadily; opravdu potřebuji kapsičku. Čínštinu jsem na příští týden pro jistotu zrušil a slíbil jen dvě lekce v červnu.
Na druhý den:
To mne opravdu zděsilo. Jistý Maarty byl odsouzen k nepodmíněnému (sic!) trestu vězení na šest let za šíření viru lidské imunodeficience. Nikoho podle všeho nenakazil, jen několik (upřímných?) lačných chlapů ohrozil. Ten trest je nesmyslně a nepřijatelně přísný. Když jedu rychle po dálnici, neřknuli ve městě, neodpovědně předjíždím atd. také ohrožuji jiné lidi na životě, ti začasté nemají jinou možnost (ti, co svědčili proti Maartymu, ptali se ho, zda není nositelem HIV a on jim to zapřel? Opravdu? Nakonec si ještě vždy mohli honit u videa) a slyšel snad někdy někdo, že by někdo takový šel sedět, dokud nezpůsobí nehodu? Ačkoli, mám pocit, že nějaký takový pirát silnic už vězením potrestán byl. Přijde mi to přehnané a zlé. Nějak moc rádi a s chutí lidi kriminalizujeme. To se mi nelíbí. Zběsile předjíždí kdekdo ale potrestáme jen ty, jež chytíme? Takže je lepší na testy nechodit, aby mne pak někdo nemohl nařknout a poslat do vězení a bezhlavě šoustat dokud to jde? Nevím nevím, zda je to ta správná cesta. Z lidí jde hrůza a opravdu je nemám, můj milý deníčku, v lásce.