activcoach (55/187/86)

– Praha
První návštěva fitka nebo odborníka přes výživu
První trénink a návštěva odborníka na výživu nebo osobního trenéra

Pokud se svěříte do rukou odborníka a ať jím bude osobní trenér nebo specialista na výživu, měl by vaši vzájemnou spolupráci zahájit pohovorem, ve kterém zjistí jaká je Vaše představa o změně Vaší postavy nebo životního stylu.

Každý máme jiné sny o dokonalé postavě a někdo bude chtít jen zpevnit postavu, jiný spálit 20 kg tuku a další zase nabrat 20 kg svalové hmoty a stát se dalším Arnoldem Schwarzeneggrem.

Poté by mělo následovat zvážení na speciální váze, která zjistí přesné poměry hodnot, které je dobré v průběhu transformace Vaší postavy k dokonalosti sledovat a porovnávat. Základními údaji, které budeme sledovat, jsou procenta svaloviny, tuku a vody ve Vašem těle. Můžeme se také v uvolněné pozici bez zatahování břišních svalů postavit před velké zrcadlo, abychom zjistili, jak moc jsme nespokojeni se svým současným já. Posledním a neméně důležitým bodem Vašeho prvního tréninku by mel být test Vaší momentální fyzické kondice. Jinými slovy je důležité kromě procent tuku a svaloviny ve Vašem těle vědět také kolik vlastně uděláme sklapovaček, kliků, dřepů, shybů atd… Všechny tyto vstupní údaje odborník zaznamená pro porovnání s hodnotami, které budeme průběžně zjišťovat v průběhu procesu naší přeměny z nedokonalého v ideál.

Pokud máte trošku nebo více nadváhy, spalování tuků bude těžkým oříškem. Ne každému se to podaří jenom usilovným cvičením a někteří z nás si bohužel musí trošku pomoci. Třeba účinným spalovačem FAT DIRECT, který omezuje chuť k jídlu, navozuje pocit nasycení a brání tukům, aby se ukládaly.

Právě se nacházíme v blocích na startu, v bodě A čekáme, až trenér zapne stopky a zazní: připravit, pozor, teď. Ideální je ale než zazní pomyslný výstřel a Vy se dáte do vlastního tělesného cvičení a začnete se správně a racionálně stravovat, aby s Vámi odborník probral ještě váš tzv. tréninkový plán. Jde o to, že by Vám měl navrhnout optimální a reálný plán a strategii jak se co v nejrychlejším čase dostane z Vaší startovní pozice a Vašeho bodu A do bodu B, resp. Vašeho vytouženého cíle a ideálu, kterého chceme dosáhnout. Nezapomínejte na fakt, že pokud chcete u cvičení vydržet, tak aby se pohyb a zdravé stravování staly součástí Vašeho života, tak by Vás to prostě mělo bavit a těšit. A pokud se tento pocit a známé endorfiny nedostaví hned u prvního nebo druhého tréninku, tak nezoufejte, protože to, že cvičení a sport jsou i " FUN" potvrdí jistě všichni ti, co už na cestě jsou a už pravidelně cvičí a starají se o sebe. A neměli bychom zapomínat na to, že za Vaše zdraví, Vaši imunitu, Vaši energii a Vaše tělo a postavu a kondici a Váš CÍL je přímo zodpovědná - pravidelná, vyvážená a kvalitní strava a to až 7080procenty. Tělocvik pak zbývajícími 20- 30 procenty.

CARPE DIEM

Autor: Viktor Storzer