Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Korupce ve zdravotnictví Můj milý deníčku,
byl jsem dnes na semináři, sice bodovaném, ale ve skutečnosti šlo o komerční prezentaci a protože byla s občerstvením, dopravou zdarma a tak, šlo o korupci ve zdravotnictví. Dosti se divím, že nás pustily domů, když jsme ty hrnce nekoupili. Ale teď vážně. Když slyším slovo korupce, otevírá se mi kudla v kapse a když slyším o výběrovém řízení, věšel bych novináře v celých snopech. Ale, to mne můj milý deníčku podrž, ve vstupní hale společnosti mají velkou skleněnou nádrž s korálovým útesem. Pravým. Rybky nádherně tvarované a neskutečně barevné, ježovky úžasné, hvězdice lezoucí, láčkovci se hýbající a klaun bydlící v sasance. Prostě nádhera, tohle chci. Jenže to bych musel založit a vybudovat úspěšnou firmu, ušetřit na nové sídlo atd. Také tam měli květinovou stěnu, hlavně z árónovitými, už jsem se tu o ní zmiňoval. Napadenou vlnatými červci.
V neděli jsem navštívil saunu David. Ještě jsem v žádné nebyl, chtěl jsem zjistit, zda popis pobytu: za tři stovky si dám třikrát saunu, vířivku a pak nevím, co tam dělat dál je pravdivý a vskutku, proběhlo to tak. Bylo to celkem příjemné, v sauně jsem byl většinu času sám, jen mi chyběla odpočívárna s lehátky. Soudím, že počet relaxačních kabinek je poněkud nadhodnocený. I malý prostor se dá myslím zvládnout lépe. Obsluha se na mne ovšem dívala dost všelijak, zvláště tón hlasu při dotazu, zda už opravdu chci klíček mne pobavil. Nebo když mi povinně ukazoval kondomy a gely zdarma k použití správně tuše, že je nepoužiji. No, chudák netuší, že jen hraji své hry. Tak jsem si dal ještě minerálku jako nápoj zdarma. A popravdě, docela ušel. A ještě něco, předtím jsem byl plavat v AXE a snad nemusím, můj milý deníčku, nějak vysvětlovat, jak se lišily obě přehlídky nahých těl. Na zpáteční cestě jsem si opět koupil kaštany (55 KČ) a opět jsem je vyhodil. Tentokrát nešla sloupnout vnitřní tenká slupka. Nechutně trpká. V některých věcech jsem zdá se nepoučitelný.
Paní pokladní u nás v jídelně se vytáhla. Prý jestli chci počítat tu pizzu zvlášť nebo jako menu. Vůbec jsem nepochopil, co tím myslí. Pak z ní vypadlo, že čtyři kousky na oběd s polévkou nebo bez stojí 31 KČ a tomu se říká menu, ne oběd a dva kousky stojí 2 krát po 18 KČ jako dva kousky navíc. Tak jsme se dohodli, že si beru oběd za 31 KČ. Také jsi koukal, můj milý deníčku, jak s námi zamávala námraza? Škoda, že jsem nestihl navštívit rozkvetlý jasmín nahokvětý. Pravé ledové květy, taková příležitost! A předseda vlády si jde stěžovat na vedení Českých drah, zda to nemohly zvládnout lépe. Chce se vlichotit obyčejným lidem, blbeček.
A Šukšin by nejen slavný a nadaný, ale byl to také štramák!
A ještě něco, můj milý deníčku, netušíš, co znamenají tyto poznámky:
bába u stromu
víra, že to nějak dopadne
Nevíš? Já také ne.