Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Bolelo to. Můj milý deníčku,
tak jsem včera byl cvičit s cvičitelem na TRX a asi to nebyl úplně dobrý nápad. Dnes jsem myl okno a dost to bolelo. No, možná to bylo stářím, ale stejně. Když jsem začal, zjistil jsem, že mi dochází Iron, nezbylo mi než vyrazit pro nový. Albert nic, Tesko nic, uspěl jsem až v Tetě. V Tesku jsem si chtěl koupit alespoň zlevněné koláčky, jenže u samoobslužných pokladen nešly namarkovat a u obyčejných se mi nechtělo kdovíjak dlouho čekat. Takže zase nic. Když jsem z krabice vytahoval stěrku na sklo, zjistil jsem, že ekoplastová taška se po 5-10 letech rozpadla a to tak, že úplně. Šupinky jsou prostě všude a dá mi asi dost práce je odstranit. Ale je vidět, že to funguje, tahle taška tedy není věčná. Také jsem četl, jak důsledný úředník pohnal k soudu zlotřilého kriminalistu. Ubohý policista, chtěl vyhovět kamarádovi, nic zlého netuše, a zkazil si život. To se stává. Z lidí mi je ovšem, můj milý deníčku, na zvracení. Té škodolibé radosti. A co strašného ten úředník odhalil. Parkování na zákazu stání. Jakoby nikdo z těch lidí, kydajících špínu na druhé, nikdy zákon nepřestoupili, a pokud řídí auto, nikdy na zákazu stání nestáli. A ten viník s audinou, místo aby chlapsky zaplatil pokutu, raději potopil známého. Ten je popravdě pěkná špína. A děsím se, že mu to projde. Mimochodem, inkriminovaný kriminalista je podle fotografie na seznamu docela fešák. Také jsem četl, jak další vrah, z domácí zabíjačky navíc, kde obvykle není jasná hranice mezi viníkem a obětí, má pozůstalým platit nehorázné milióny. A kde je asi tak vezme, he? To se mi hrubě nelíbí. Každý může uklouznout a pokud nejsem bohatý, tak vlastně dostanu doživotí. Nejprve budu vězněm ze zákona a pak vězněm svého dluhu. To je podle mého názoru hnusné a nespravedlivé. Přijetí nového občanského zákoníku byl zdá se opravdu zlý skutek. Co naplat, bohatí vládnou světu a i vraždit mohou s menším trestem. Fuj!
Včera jsem byl konečně na Baltazarovi, už to bylo trapné, že jsem ho neviděl. A co se nestalo. Promítačka přehodila kotouče, tudíž jeden díl jsme viděli dvakrát, poprvé poněkud předčasně. Proto celý obtížně sledovatelný příběh byl ještě mnohem zamotanější. Málem surrealistický zážitek. Můj prvotní dojem, že jde o formální vychytávku vzal za své, jakmile byl omyl oznámen. V kině bylo ovšem tentokrát několik zajímavých mužů.
Dnes se mi rozjel dráždivý tračník, pokud to ovšem není něco horšího. To mi ještě chybělo. Zítra chci jít do bazénu a vyzkoušet akci Vaše trekovky Hanwag jako nové! tak doufám, že budu v pořádku. I přes to, že má metro zase objížďku.
To tedy koukám, Orijin tu má reklamu. Vida, můj milý deníčku.
A ten mladík z tai-či mne opravdu ničí, můj milý deníčku.

Později:
Koukl jsem se na internetové stránky Rockpointu a vida, akce s trekovkami Hanwag byla bez náhrady zrušena. Tak jsem je uklidil do skříně.