pirat_21    (39/183/74)

– Praha
Kousicek od Indie
Ahoj lidicky.

v Quette jsem nakonec proti planu stravil dlouhe 4 dny. 1. den jsem spal, 2. den odpocival a jedl, 3. den zvracel. Kdyz se mi tento den udelalo lepe, sel jsem na nadrazi a koupil si listek do Lahore na dalsi den. Byl na 10.30 a ja prisel na nadrazi podle svych hodin 9.45. Pak jsem si nastavil spravny pakistansky cas a hned koupil listek zase na dalsi den. A ten dalsi den uz jsem skutecne odjel.
Mel jsem first class sleeper. To znamena, ze mate k dispozici cely kozenkovy gauc. Ty horni jsou docela siroke, ale ja mel spodni, kde prekazi operadlo, takze mate luzko siroke jen asi 40 cm. V kupe (asi 2x vetsi nez ta nase) je dalsich 5 lidi, takze mista mate dost. Ja tam mel 3 bratry a 2 nejaky zjevy. Ten jeden se porad tvaril jako shnila paprika a jeste k tomu mi porad bral veci, aby si je prohlizel a ohmataval (mapu, fotak, anglicko-cesky slovnik...). Ten druhy byl zase vejr a porad na me civel. Kdyz jsem se nudil, na oplatku jsem civel zase ja na nej. Nevydrzel, vzdycky uhnul pohledem a kdyz jsem civel dale, zacal neco zmoulat a potit se. Ti 3 bratri byli ale suprovi. Ten nejstarsi byl neco jako jejich tata. Mel bily oblek, bilou cepicku a paradni fousy. Ten prostredni mel taky paradni fousy, modry oblek a modrou cepicku. Ten nejmladsi vypadal jako indicky Narcis (zadne fousy). Se mnou mluvil vzdycky ten nejstarsi. Mel jsem je tolik rad, protoze me celou cestu krmili. Porad mi neco cpal a kdyz jsem odmitl, tak bylo zle. Meli velkou tasku s jidlem a nadobi, do ktereho na vetsich stanicich koupili jidlo a dlabalo se. Ale i tak byla cesta umorna, trvala misto hlasenych 24 hodin 34. Vlak se hrozne coural a porad stavel. V jednom meste stal skoro 4 hodiny:-$. Pres den je hrozne vlhke vedro. Ten iransky suchy hic mi svedcil vice. Klimatizace neni, ale muzete se povesit ze dveri a uplne to staci. Kdyz vlak jede hodne rychle, je to neco jako sucha sprcha. Ve stanici jsem nekdy vylezl, prosel se po nadrazi, udelal par fotek a koupil si studeny napoj. Ale jednou jsem pak dostal v kupe vynadano, ze jdu pozde k jidlu.
Lahore je velke a turisty navstevovane mesto. Dokonce je tu turisticka ubytovna. Vetsina jsou sice Japonci, ale jsou tu i 2 Nemci, jeden rakusan a dokonce jsem tu potkal Cecha a pak Francouze, ktereho znam z Esfahanu v Iranu. Ti dva Nemci jsou tu -cvoci- na motorce. Jeden z nich pry na severu v horach upadl. On zustal na silnici, ale motorka se mu skutalela asi 300 metru do udoli.
V Lahore je nadherna mesita, posilam vam fotky. Atmosfera je tu o dost jina, nez v Quette. Lidi vypadaji jako Indove. Taky jsou hodne namichani, protoze indicka hranice vzdalena asi 20 existuje teprve 50 let.
Dale pojedu na sever do Islamabadu, asi pozitri.



Libor