Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Klíště Můj milý deníčku,
to jsem zase dopadl. Hořečky jsem nenašel, jen další sametky i řekl jsem si, že ještě zaběhnu na Házmburk. Téměř doslova. Křepce jsem vyskákal na hrad (propocený skrz na skrz, batoh má zčernalá záda ještě dnes), výhledy nic moc, byl opar, merlík ani lebedu jsem nenašel, bodejť také ano, když jsem tam byl sotva deset minut a vydal se zpět. Měl jsem na cestu k vlaku do Slatiny pouhou půlhodinu a vážně jsem to nedal. Vlak mi o pět minut ujel, další jel až ze dvě hodiny. Něco jsem strávil na poli (úporek, pryšec srpovitý) a pak že si sednu na nástupiště a budu čekat na vlak. Ovšem, jako na potvoru začalo pršet. Musel jsem se schovat do budky s pěkně zaprasenou podlahou, zato bez lavičky. Stál jsem tam jako trubka celou hodinu. Pršet přestalo těsně před příjezdem vlaku. Hahaha. Nějak mne letos opouští štěstí, ale že mám spěchat na vlak, to jsem trefil dobře.
Když jsem jel tam, měl jsem na nádraží půl hodiny čas, vlezl jsem do prázdného vagónu, skládal si klidně jednotky a když se vlak zaplnil, tak mne napadlo kontrolovat místenky. Pochopitelně jsem si musel přesednout, naštěstí bylo volno u stolečku, ale musel jsem potupně sedět proti směru jízdy. Nebesa, už se chovám jako sváteční cestující.
Doma jsem se byl podívat na hořečky, letos je to bída, ale nějaké byly. Když jsem včera seděl na záchodě, lezlo mi po noze klíště. Je pravda, že jsem na Hořečkové louce nebyl moc ostražitý, ale stejně. Asi už bylo nacucané a hledalo nějaký úkryt ke klidnému trávení. Zbytečně.
Když jsem zapisoval výše uvedená slova, ozývalo se z venčí opičí vřeštění. I šel jsem se z okna kouknout, co se děje a vida, venkovní posilovací stroje nám zde již uvedli do provozu a ženské na svačince se je rozhodly vyzkoušet, což se neobešlo od veselého povykování.
A ještě něco, koupil jsem si CD s filmem Pro hrst dolarů, který jsem dosud neviděl. Šlo o levné CD v papírovém obalu a zrovna to místo, kde se hlavní hrdina dostal do vážných potíží bylo pokaženo a hleděli jsme převážně na řadu kubistických snímků. Hahaha.
A naši si pořídili přehrávač černých desek včetně rychlosti 78.