tag007 (51/177/67)

– Praha 8 » Palmovka
erotika v obraze Aneb jak vlna cenzury už přes oceán a přes vyspělé (i ty méně vyspělé) demokracie (a země, které ji předstírají) dorazila až do Čech.
Odpověď na oznámení moderátorů iboys, že iB veřejnost si žádá omezení erotických fotek v profilech....

Ahoj, chápu celkem důvody a nebudu je rozebírat. Když už ale tímto nastalo tohle omezení, bylo by asi také potřeba definovat, co je tedy pro server iboys fotka erotická a co už ne... Kdo pak posoudí, jestli je fotka zařazena správně? A čím se tedy v rozhodování řídit?
P.S. Myslím, že používání serveru v práci se málokde řídí tím, co se objevuje na fotkách. Obvykle je to spíš všeobecné zablokování jakýchkoliv stránek zavánějících erotikou nebo třeba i jen "gayovstvím". Seznamky jsou obvykle zakázané taky... a když nejsou, je pak už celkem jedno, jestli jsou na nich i erotické fotky nebo ne... ale to je můj osobní názor a asi je vlastně trochu zbytečné ho sem psát.
Asi je mi prostě jen líto, že iboys jdou i v tomhle s hlavním proudem. Myslel jsem, že nezobrazování erotických fotek nepřihlášeným a tedy věkově neověřeným uživatelům stačí. Navíc tu, pokud mě pamět neklame, byla možnost v nastaveních si zaškrtnout možnost "nezobrazovat erotické fotky v profilech" - tedy vlastně bylo potřeba aktivně toto nastavení zrušit. Nechápu tedy, že někdo volá po omezení erotických fotek, jejichž zobrazování musel sám aktivně "zapnout".
Zřejmě to všechno tedy nestačí. Brzy to nejspíš bude zas o něco přísnější, nakonec budou erotické fotky povolené jen do soukromých vzkazů a ještě později... no kdo ví... no nic, je to škoda.