Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Penál. Můj milý deníčku,
to se mi ten výlet na Moravu vyplatil. Pestrokřídlec pochopitelně žádný, našel jsem sice rožec Tenoreanův, ten ovšem není tak vzácný, jak se myslelo, už dávno nekvetl a navíc ho nemám nafocený in situ, takže článek nebude a bažanka vejčitá neroste na Rendezvous, jak jsem myslel, ale na Rajstně. Ke všemu jsem ve vlaku nebo kde ztratil penál. Sehnat nový je horror, sehnat nůžtičky jsem ještě raději ani nezkoušel. Na Českých dráhách mi poradili, abych se obrátil na MÁV. Zkusil jsem proslulý google překladač, Maďaři asi rozumněli:
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e még valami a talált tárgyak. 8.5. edzek 277 Valószínűleg elfelejtette büntetést. Összességében nem volt semmi érték, ezért meg kell találni. Köszönöm a választ.
Tisztelettel R.C.

ale já moc jejich maďarštině ne:

Tisztelt R.C.!
Köszönjük megkeresését.
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy május 8-án nem került leadásra talált tárgy az érdeklődött vonatról a talált tárgyak osztályára.

google překladač s tím udělal tohle:
Vážení R.C.!
Děkujeme za váš dotaz.
Litujeme, aby Vás upozornit, že na 8. května, nebyl nalezen objekt je doručena do vlaku požádal ztracené a nalezené oddělení.

Nerozumím tomu o moc více než maďarštině, můj milý deníčku, ale usoudil jsem, že penál ve vlaku nenašli a stejnak bych pro něj do Budapešti nejel, že můj milý deníčku.
Také cesta zpět se neobešla bez nepřístojností, vůz, ve kterém jsem seděl, vykazoval značné příčné kmity, které mne vyhnaly do vozu 270, který měl být nově opravený. Tam příčné kmity skutečně nebyly, ale zase mi za krk padal studený vzduch z klimatizace. Takže jsem se stěhoval ještě jednou. Na rozdíl od jiných mi takové drobnosti vadí. Co nadělám, můj milý deníčku.
















Také jsem byl znovu plavat v Axe, byl tam jeden mladík. Hmmm, moc se mi líbil, měl všeho akorát, chlupatý hrudník i to další, příjemný pohled, rozkošné tělo a jaký byl výkonný. Ach, život je nespravedlivý. Já vím, můj milý deníčku, už zase žvaním.