Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Zimní slivoň kontra barborka Můj milý deníčku,
tak jsem se vypravil na návštěvu na bývalé pracoviště. Bylo zajímavé vidět, že vybudovali nový přechod přes silnici přesně v místech, kde tenkrát porazilo auto matku, prý dokonce proto, že nehod bylo více. Dále musím říci, že z Quercus x turneri "Pseudoturneri" je už pořádný stomek a sekvojovec, který pamatuji mi byl pod kolena už je málem větší než hlavní budova ústavu. Nicméně díky optimalizaci jsem civěl půl hodiny na kulaťáku. Jet nejprve na Šárku a tam přestoupit mne po pravdě nenapadlo. Na zpáteční cestě jsem si z tramvaje všiml, že pod Petřínem u sochy kvetou okrasné třešně (něco jako Prunus kurilensis), teď, v prosinci. To že kvete jasmín nahokvětý a Lonicera fragrantissima, prosím, ale slivoň? O mýlku jít nemohlo, nejsem přeci slepý. A na Slupech kvete také Rhododendron praecox, pochopitelně. Také se mi podařilo vecpat do Clam-galasova paláce a spatřit proslulé schodiště. Pochopitelně jsem šel až nahoru, provaz neprovaz a stejně pochopitelně se objevil vzteklý strážný. Jak jinak, můj milý deníčku. Ale schodiště dostálo pověsti!
Byl jsem na synovcově oslavě narozenin v jedné nekuřácké hospodě. Kolem osmi vřeštících dětiček. Docela síla, jediný světlý okamžik byl, když se zakousli do řízků. Na chvíli byl klid. Než spolkli první sousto. Nakonec byla soutěž. Nejprve dětičky skládali skákací žábu a pak soutěžili, komu doskočí dál. Neteři jsem pomohl udělat pružinu, však byla také mladší než ostatní, synovcovi to vrstevníci, a její žába pak skákala zdaleka nejdále. Kluci pořád řešili, jak se jim pružina nepodařila udělat dobře, jen jedna holčička si vzpomněla a stěžovala si, že A. pomáhal tamten pán. To že jsem pomáhal i jí, i když ne s pružinou, taktně zamlčela. Nejhůře na tom stejnak byl ten kluk, co mu žába sice pěkně skákala, ale do výšky. To opravdu nepotěší.
Také jsem zde uspořádal malý pokus a nechal vystavit svůj profil v nejdražším čase. Pošetilost, vím, můj milý deníčku, ale rád hraji podobné hry. Předpoklad byl, že se to nijak zvlášť neprojeví (proč také), nejvýše že se neznatelně zvýší návštěvnost, případně se objeví mimo nadání nějaké to znaménko. Ale je to smutné, nebo ne? Co myslíš, můj milý deníčku?
Výsledky: návštěvnost se zvýšila zřetelně a objevilo se plus a mínus. Myslím, že není co dodat.