wumpy (45/175/64)

– Zlínský kraj » Valašské Klobouky
pm
Nabídka cigaret v Česku se promění, klasická česká jména končí. Tradiční petry nahradí L&M, startky vymění značka Chesterfield. Prodeje cigaret v Česku klesají, poptávka padá nejvíc u českých značek. V nabídce Philip Morris zůstanou z českých značek jen sparty.

Z tradičních českých značek cigaret zůstanou dál v portfoliu koncernu Philip Morris ve své nezměněné podobě už pouze sparty. Kutnohorský výrobce, který má na tabákovém trhu v Česku dominantní podíl, totiž přestane po téměř třiceti letech vyrábět tradiční značku Petra.

Pro milovníky těchhle cigaret sice letos vyvinul Philip Morris typ Petra Klasik. To je ale zcela nový typ cigaret, který má více odpovídat preferencím zákazníků, zároveň ale může být cenově dostupnější. Petry bez přívlastku pak během prosince splynou na pultech trafik se značkou L&M.

A další známá značka, Start, po půlstoletí své existence skončí dokonce úplně. Krátké startky se budou ještě chvíli prodávat pod názvem Start by Chesterfield. Nakonec pak jenom jako Chesterfield. Tabáková směs i konstrukce cigarety mají ovšem zůstat stejné jako u dnešních starte