Ksukolznovu    (53/190/65)

– Plzeň-město
Trojka Můj milý deníčku,
kachní trojka není stejná jako švédská trojka; tedy, alespoň myslím. Kachní pár měl návštěvu jiného samce, tento hostující kačer se všemožně snažil oplodnit zadanou kačenu, zatímco původní do páru se mu v tom snažil zabránit, což se neobešlo bez strkanic a štípání, louže nelouže, silnice nesilnice, než se jeden z kačarů dal konečně na ústup. Kačeně to zdá se bylo fuk, asi se domnívala, že si to kačeři mají vyříkat mezi sebou, jen je kvákáním náležitě povzbuzovala. Viděl jsem je při mytí oken. Ano, můj milý deníčku, umyl jsem okno, ještě mne čeká běžný úklid . . .
Jaro se na nás valí jako lavina, kvete už prostě všechno. Mimochodem, můj milý deníčku, lopatkovec skutečně voní, jak tvrdil ten pán od orchideí. Zatím kvetou tři květy. To zase bude nepořádku.
Ještě k Malému princi: je zajímavé, že už tenkrát byly s Araby problémy a že už tenkrát v nich byl hluboko zaset terorismus a fanatismus (viz poučný příběh s vodopádem a francouzským bohem). Žeby opravdu jedinou možností bylo prosté vyhubení? Jenže jak Stalin, tak Hitler dokázali, že tudy cesta nevede.
Chtěl bych zítra jet na výlet a pořád se nemohu rozhodnout, kam. Zahájení sezóny to ale určitě ještě nebude . . .